Facebook Streamer MzKrissy: Keeping it Real

Inhoudsopgave:

Facebook Streamer MzKrissy: Keeping it Real
Facebook Streamer MzKrissy: Keeping it Real
Anonim

Krissy Gomez is niet je typische streamer. Beter bekend onder haar schermnaam, MzKrissy, gaat Gomez in tegen het stereotype van een tiener in een kamer die wordt overspoeld door kleurrijke LED-verlichting. Ze is een moeder van twee meisjes, een vrouw en een gamer in één, terwijl ze werkt met het merk Facebook Gaming.

"Ik had helemaal niet gedacht dat ik een maker van inhoud zou zijn, maar sinds ik ermee begon, veranderde het wie ik ben als persoon", zei Gomez in een telefonisch interview met Lifewire. “Het maakte me een beter mens en hielp me uit mijn schulp te kruipen. Ik heb zoveel connecties gemaakt en zoveel mensen geraakt, het is gewoon te gek.”

Image
Image

In twee jaar tijd is het online merk van Gomez omhooggeschoten op Facebook's relatief nieuwe gaming-branche: ze heeft in die korte tijd meer dan 120.000 volgers gekregen. Begonnen als een Fortnite-streamer, hebben haar sympathieke en geanimeerde streams de aandacht getrokken van het unieke Facebook-streamingpubliek en zijn ze haar belangrijkste bron van inkomsten geworden terwijl ze jongleert met haar rollen als echtgenote en moeder.

Snelle feiten

  • Name: Krissy Gomez
  • Leeftijd: 28
  • Van: Geboren in Schenectady, New York, woont ze momenteel in Californië.
  • Random delight: Militaire vrouw! Krissy is een moeder van twee jonge meisjes en maakte kennis met de wereld van streaming door haar man, een mede-fervent gamer.
  • Quote/Motto: "We krijgen niet allemaal de juiste kaarten, maar dat betekent niet dat je je kaartspel niet opnieuw kunt schudden voor een beter resultaat."

Gouden opgroeien

Opgegroeid door een alleenstaande moeder aan de zonnige kust van de Golden Coast, verhuisden Gomez en haar familie van New York naar Californië toen ze nog maar een baby was. Haar moeder, zei ze, was een 'Amerikaans', die ze definieerde als het kind van een multi-etnisch gezin, met name een Aziatische ouder en een Amerikaanse ouder. Gomez herinnert zich dat hij opgroeide in een erg druk huishouden met een moeder die verschillende banen had om een dak boven haar en haar broer's hoofden te houden.

Het leven was geweldig, maar het was niet gemakkelijk voor de twee broers en zussen. Zij en haar oudere broer konden een digitale ontsnapping vinden. zoals veel kinderen van die tijd, in de wondere wereld van supersnel internet, gameconsoles en draagbare apparaten.

"Alles wat ik en mijn broer hadden was elkaar en videogames", zei de streamer, verwijzend naar een huis met weinig ouderlijk toezicht. Het werd haar favoriete tijdverdrijf na school, toen de twee broers en zussen tijd doorbrachten in lokale LAN-gamingcentra om games zoals Counterstrike en Starcraft te spelen met andere huissleutelkinderen.

"Ik was nog maar een klein meisje, maar ik stond altijd bovenaan het klassement en mensen zeiden 'wie is dit?' Ik zei toen nooit iets omdat ik verlegen was, maar het was voelde goed om [te weten] dat ik het was, "zei ze.

Image
Image

Van verpleegster tot gamer

Gaming bleef een belangrijk onderdeel van het leven van Gomez tijdens haar adolescentie en vroege volwassenheid, maar pas toen ze haar man ontmoette, kwam streaming in beeld.

"Het enige dat consistent was in mijn leven waren videogames," zei ze. “Ik speel al mijn hele leven games, zelfs voordat ik beviel en tijdens school. Het is altijd iets geweest dat ik graag deed.” Nadat Facebook Gaming in 2018 debuteerde, merkte Gomez het op. Compleet met een hele reeks nieuwe functies en een enorm ingebouwd, uniek sociaal geoptimaliseerd publiek, werd het platform haar streaminghobby. Haar man was een hobbyist-streamer "op een ander livestreamplatform", zei ze.

Hij scoorde echter nooit meer dan een paar kijkers. Nadat hij in Turkije was uitgezonden, leende ze zijn streaming-setup en besloot ze zich te verdiepen in de wereld van Facebook-streaming. Aanvankelijk was hij haar enige kijker, maar na verloop van tijd begonnen meer mensen haar streams binnen te sluizen en contact te maken met haar minzame persoonlijkheid.

Ik speel al mijn hele leven games, zelfs voordat ik beviel en tijdens school.

Gomez was in opkomst op de opkomende streamingdienst. Binnen een jaar. ze maakte Facebook Partner nadat ze naar de jaarlijkse PAX-gamingcultuurconventie was gevlogen, waar een Facebook-tussenpersoon hun wens kenbaar maakte om samen te werken met de ontluikende streamer. Van daaruit zag ze een enorme groei en realiseerde ze zich dat dit meer was dan een blip, maar in plaats daarvan een legitiem carrièrepad.

“Ik realiseerde me dat het hier niet eindigt. Dit was het begin van het groeien van mijn gemeenschap en het vooruitgaan', zei Gomez. Ze studeerde om verpleegster te worden terwijl ze jongleerde met het leven als moeder en vrouw voordat haar streaminghobby lucratief werd.

Terwijl haar cache blijft groeien, wil Gomez haar bereik uitbreiden via andere sociale-mediaplatforms, in de hoop een nieuw publiek te veroveren. Ze noemt succesvolle streamers zoals YouTuber Valkyrae als inspiratiebronnen, waardoor ze een glimp opvangt van wat vrouwelijke streamers kunnen worden met toewijding en hard werken.

"Videogames waren mijn ontsnapping, dus voor mij betekent de ontsnapping van iemand anders veel voor me," zei ze. "Ik wil gewoon dat mensen geïnspireerd worden dat als je je hart en geest erop zet, je succesvol kunt zijn."

Aanbevolen: