Van Off-Broadway tot 'Let's Play' met Twitch Streamer Pauliegon_Gaymer

Inhoudsopgave:

Van Off-Broadway tot 'Let's Play' met Twitch Streamer Pauliegon_Gaymer
Van Off-Broadway tot 'Let's Play' met Twitch Streamer Pauliegon_Gaymer
Anonim

Betreed het droomlandschap van Pauliegon_Gaymer, waar professionele acteur Paul Sabala een publiek meeneemt op een reis door zijn zeer gestileerde sandbox-werelden.

Image
Image

Sabala's scherpzinnigheid heeft het publiek op Twitch en TikTok veroverd, dat afstemt op zijn heerlijk chaotische playthroughs. Deze geboren verteller beweegt op het ritme van zijn eigen trommel en bijna 50.000 volgers marcheren mee.

"Ik heb veel geluk dat [mijn publiek] [mijn kanaal] heeft gevonden, dat het er voor hen is en dat ze er op de een of andere manier op zijn gestuit. Ik kijk naar de cijfers en ik denk dat ze overeenkomen met wat ik naar buiten breng, "zei Sabala in een interview met Lifewire. "Ik denk dat ik geluk heb gehad dat ik een aantal echt geweldige mensen heb die me volgen."

Snelle feiten

  • Namen: Paul Sabala
  • Leeftijd: 35
  • Gelegen: New York
  • Random Delight: Een van de jongens! Terwijl hij bijkletst als maker van inhoud, is Paul's dagelijkse baan als professionele acteur. Hij kreeg zijn grote doorbraak bij de ensemblecast van jukeboxmusical Jersey Boys die in de Verenigde Staten optrad, waar hij van plan is zijn rol opnieuw op te nemen.

Een ontluikende ster

Sabala was een theatraal, vroegrijp kind dat opgroeide in de pittoreske buitenwijken van Texas. Zijn vader was een arbeiderslasser, terwijl zijn moeder een kinderdagverblijf had vanuit het ouderlijk huis. Met zijn oudere broer op sleeptouw waren ze het ideale Amerikaanse gezin versterkt door een hechte gemeenschap. Zijn broer was de ultieme atleet, terwijl Sabala een creatievere weg insloeg.

Door de opvang aan huis van zijn moeder had de jonge Sabala zelden een speelkameraadje als het ging om zijn ontluikende interesse in gamen. Zijn oudere broer was echter de katalysator voor de levenslange obsessie van de streamer.

"Ik zou veel games meemaken door hem alleen maar te zien spelen. We speelden samen in games met een optie voor twee spelers, maar ik was helemaal niet zo goed", lachte hij. "Ik begon voor het eerst verliefd te worden op gamen door hem deze games te zien spelen waar ik dat niet kon."

Gaming werd tijdens zijn jeugd gebruikt als afleiding en zalf, zei hij. Zijn andere hobby's waren wat competitiever. Koor en theater maakten zijn interesses als kind compleet en zouden hem uiteindelijk naar zijn carrière als professionele acteur leiden.

Shutdowns en de chaos van de afgelopen jaren zorgden voor een bocht in het carrièrepad van de toekomstige streamer toen theaters in het hele land werden gesloten. Toen kwam Twitch in beeld.

Image
Image

"Ik was elke dag de hele dag thuis en had niets te doen, dus ik was veel aan het gamen… niemand die ik kende was een grote gamer, waardoor ik op zoek ging naar een community en mensen om mee om te gaan, " zei hij.

Sabala legt uit hoe hij als consument geen echt idee had van het creëren van inhoud. Afgezien van de weinige namen die het lexicon van de popcultuur binnenkwamen, was Sabala niet bekend met de persoonlijkheden die deel uitmaakten van dit nieuwe platform waar hij op het punt stond in te duiken.

Vechten voor zijn plek

Het is geen toeval dat een live-artiest interesse heeft gevonden in een livestream-outlet in tegenstelling tot de meer populaire, geproduceerde opties. YouTube en Facebook voelden te breed aan. Twitch daarentegen voelde meer niche - en precies wat hij op dat moment zocht. Een platform gewijd aan gaming.

Door zijn theaterachtergrond kon hij uitblinken in het persoonlijkheidsaspect van streaming. Het vinden van een publiek voor de eerste betrokkenheid was echter moeilijker dan verwacht.

"Het is deze catch-22 waar je een publiek nodig hebt om een publiek te vangen. Ik moest een manier vinden om te adverteren wat ik aan het doen was op andere sociale-mediaplatforms om me echt te settelen", mijmerde de streamer.

Contentcreatie is een grillige industrie, en voor Sabala was dat een zwaar bevochten les om te leren. Door een combinatie van geluk en hard werken, kon de ontluikende persoonlijkheid gebruik maken van de socialemediagigant TikTok voor exponentieel succes, met video's die maar liefst 460.000 views kregen.

Ik ben een community aan het maken; ergens waar anderen misschien een thuis voor zichzelf kunnen vinden… en dat is genoeg.

Nu geniet hij van een enthousiaste gemeenschap die nog meer de moeite waard is vanwege het werk dat nodig was om hun verbeelding te prikkelen. Van liefdadigheidsstreams tot playthroughs, zijn publiek is intiem maar fel. Het is de kroon op zijn tocht door deze voorheen onbekende wateren.

Dwaas, geestig en oprecht zijn slechts drie woorden om het merk Paulegon_Gaymer te beschrijven dat Sabala de afgelopen twee jaar heeft samengesteld. Hoewel de goden van het algoritme de groei kunnen laten eb en vloed, is hij toegewijd aan het zelf creëren.

"Je kunt niet anders dan die kleine kramp krijgen, en je moet met jezelf afspreken dat je waarde niet het aantal mensen is dat komt opdagen. Je moet die barometer van je kaliber loslaten en genieten van de rijden", zei hij. "Ik ben een gemeenschap aan het creëren; ergens waar anderen misschien een thuis voor zichzelf kunnen vinden… en dat is genoeg."

Aanbevolen: