Top Real-Time Strategy Game Series aller tijden

Inhoudsopgave:

Top Real-Time Strategy Game Series aller tijden
Top Real-Time Strategy Game Series aller tijden
Anonim

Er zijn tientallen, zo niet honderden, geweldige re altime strategy (RTS) games beschikbaar voor de pc. Enkele van de beste staan in onze Top 20 Real-Time Strategy Games-lijst, maar wat zijn de geweldige real-time strategy-videogameseries? Is het aantal sequels of games een goede indicator voor kwaliteit? Nou, dat is niet altijd het geval. Vervolgtitels of sequels doen vaak te veel hun best om dingen te veranderen of opnieuw te verpakken wat eerdere titels geweldig maakte. De lijst die volgt bevat de top vijf van RTS-series aller tijden, franchises waarvan de games kritisch en commercieel succesvol zijn, release na release.

StarCraft

Image
Image
Starcraft-serie.

Activision/Blizzard

  • Aantal spellen: 2 + 4 uitbreidingen
  • Eerste uitgave: StarCraft (1998)
  • Nieuwste release: StarCraft Remastered (2017)
  • Aankomende releases: TBD

De StarCraft-serie begon met de release van Starcraft door Blizzard Entertainment in 1998. De twee games en vier gecombineerde uitbreidingen van de serie draaien om drie facties die een oorlog voeren om de dominantie van de Melkweg. De franchise staat bekend om de gameplay-balans tussen de drie facties en de verslavende multiplayer-schermutselingen. Beide games en hun uitbreidingen bevatten ook een verhaalcampagne voor één speler. Alle titels in de StarCraft-serie waren commerciële en kritische successen, die elk vele prijzen wonnen, waaronder de game van het jaar, toen ze voor het eerst werden uitgebracht.

Company of Heroes

Image
Image
  • Aantal games: 2 + 5 uitbreidingen en talloze DLC-/inhoudspakketten
  • Eerste uitgave: Company of Heroes (2006)

  • Nieuwste release: Company of Heroes voor iPad (2020)
  • Aankomende releases: TBD

Net als de StarCraft-serie heeft Company of Heroes slechts twee volledige releases in de serie, maar het zijn twee van de beste RTS-games ooit. De eerste titel, Company of Heroes, werd uitgebracht in 2006 en richt zich op het Westelijk Front van het European Theatre of War. Naast de hoofdversie heeft het twee uitbreidingspakketten die meer legers, multiplayer-kaarten en een nieuwe verhaalcampagne voor één speler toevoegen. Company of Heroes 2 uitgebracht in 2013 en heeft drie belangrijke uitbreidingen/DLC's. Company of Heroes Online, een gratis te spelen massaal online multiplayer-spel, lanceerde in 2010 kort een open bèta in Zuid-Korea, maar werd het jaar daarop geannuleerd. Ontwikkelaar en uitgever Feral Interactive creëerde een iPad-versie van Company of Heroes die in februari 2020 werd uitgebracht.

Age of Empires

Image
Image
  • Aantal games: 3 hoofdgames, plus talloze uitbreidingen en spin-offs
  • Eerste uitgave: Age of Empires (1997)
  • Nieuwste release: Age of Empires II: Definitive Edition (2019)
  • Aankomende releases: Age of Empires IV

De Age of Empires-serie is misschien wel de meest populaire en hoog aangeschreven franchise in het RTS-genre. Er zijn drie hoofdtitels in de serie (vier als je de spin-off Age of Mythology meetelt). De originele Age of Empires begon in 1997 en neemt spelers en hun gekozen beschaving mee van het stenen tijdperk naar de ijzertijd. De daaropvolgende releases van Age of Empires II en Age of Empires III verplaatsen de historische tijdlijn vooruit, waarbij Age of Empires II begint in de Dark Age en eindigt in de Imperial Age, terwijl Age of Empires III begint in de Discovery Age en eindigt in de Industrieel tijdperk. Een vierde inzending is naar verluidt in ontwikkeling en zal de franchise naar de 20e eeuw verplaatsen.

Totale oorlog

Image
Image
  • Aantal games: 14 hoofdgames + 4 spin-offs
  • Eerste uitgave: Shogun: Total War (2000)
  • Nieuwste release: Total War: Three Kingdoms (2019)
  • Aankomende releases: TBD

De Total War-serie combineert turn-based strategiegameplay met re altime gevechten en historische thema's. Het is ook een van de eerste RTS-series met gevechten met duizenden eenheden op een enkele kaart. De 14 games en vier spin-offs van de franchise bestrijken vele historische tijdsperioden met grote oorlogsvoering of conflicten, zoals de Franse Revolutionaire Oorlogen, het middeleeuwse Japan en de Romeinse Republiek. De meeste Total War-games werden zeer goed ontvangen en elke release bood upgrades op het gebied van graphics en gameplay-functies. De eerste titel in de serie was Shogun: Total War, die in 2000 werd uitgebracht. De nieuwste, Total War: Three Kingdoms, kwam uit in 2019.

Command & Conquer

Image
Image
  • Aantal spellen: 14 + 8 uitbreidingen
  • Eerste uitgave: Command & Conquer (1995)
  • Nieuwste release: Command & Conquer: Rivals (2018)
  • Aankomende releases: Command & Conquer Remastered Collection

De Command & Conquer-serie van sci-fi re altime strategiespellen is een van de eerste inzendingen in het RTS-genre. Command & Conquer, dat in 1995 werd uitgebracht, introduceerde veel van dezelfde gameplay-elementen die tegenwoordig in nieuw uitgebrachte RTS-games worden gevonden. Het bracht een franchise voort met 13 hoofdtitels in drie subseries: Tiberium, Red Alert en Generals. Er zijn ook acht uitbreidingen en een mobiele titel, Command & Conquer: Rivals, die in 2018 werd gelanceerd.

Hoewel de Command & Conquer-serie een van de eerste en meest populaire is, werden sommige van de meer recente releases niet zo goed ontvangen als eerdere games. Uitgever EA werkt momenteel aan een geremasterde collectie voor het 25-jarig jubileum van de serie.

Warhammer 40, 000

Image
Image
  • Aantal spellen: Veel
  • Eerste uitgave: Warhammer 40.000: Dawn of War (2004)
  • Nieuwste release: Warhammer 40.000: Dawn of War III (2017)
  • Aankomende releases: TBD

Warhammer 40.000 is een uitgestrekte franchise vol turn-based strategiespellen, re altime strategiespellen, actiespellen, vluchtsimulators en meer. Ze zijn allemaal gebaseerd op het gelijknamige miniatuur wargame van Games Workshop. De eerste RTS-titel, Warhammer 40.000: Dawn of War, uitgebracht in 2004 en bevat vier speelbare facties uit het Warhammer-universum; Space Marines, Chaos Space Marines, Eldar en Ork-facties. Het werd zeer goed ontvangen door zowel gamers als critici, net als de drie uitbreidingen: Winter Assault, Dark Crusade en Soulstorm.

De Dawn of War-serie heeft in de loop der jaren een paar vervolgen gehad. De nieuwste is Dawn of War III, uitgegeven door Sega in 2017.

Aanbevolen: