Hoe u uw pincode kunt verwijderen uit Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe u uw pincode kunt verwijderen uit Windows 10
Hoe u uw pincode kunt verwijderen uit Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het account waarvan je de pincode wilt verwijderen voordat je begint.
  • Ga naar Start Menu > Instellingen > Accounts > Ondertekenen -in options > Windows Hallo PIN > Verwijderen. Zorg ervoor dat u uw selectie bevestigt.
  • Zodra de pincode verdwenen is, kunt u overwegen uw account op een andere manier te beschermen, zoals een wachtwoord.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een pincode verwijdert in Windows 10. In Windows 10 zijn pincodes een optionele manier om u aan te melden, net als een wachtwoord, naast andere opties zoals aanmelden via vingerafdruk en de Windows Face ID-aanmelding. in systeem.

Als je kinderen, huisgenoten of een werkapparaat hebt, is het meestal het beste om je gebruikersaccount te vergrendelen, maar als je alleen thuis bent, maakt het waarschijnlijk niet uit hoe je inlogt. Dus als gemak een prioriteit is, kun je zonder wachtwoord gaan en geen risico lopen.

Hoe schakel ik de pincode in Windows 10 uit?

Net zoals het instellen van een pincode in Windows, duurt het verwijderen van een pincode slechts een paar klikken en een paar seconden. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op het account waarvan je de pincode wilt verwijderen voordat je begint.

  1. Open het Startmenu en klik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar Accounts.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het nieuw geopende venster Aanmeldopties aan de linkerkant.

    Image
    Image
  4. Selecteer Windows Hello PIN en klik vervolgens op Remove.

    Image
    Image
  5. Microsoft zal je vragen om te bevestigen dat je je pincode wilt verwijderen, dus klik nog een keer op Remove en dan is je pincode verdwenen.

    Image
    Image

    Als je je hebt aangemeld bij Windows met je Microsoft-account, moet je het wachtwoord van je Microsoft-account invoeren om je pincode te verwijderen na bevestiging.

Windows 10 Pin Tips en Trucs

Als u van gedachten verandert en opnieuw een pincode wilt, kunt u op dezelfde plaats waar u op Verwijderen klikt nu Toevoegen selecteren, die op dezelfde manier werkt: stel uw pincode in, bevestig en nogmaals, wanneer u zich aanmeldt, wordt u om een pincode gevraagd.

Op de Aanmeldopties pagina kunt u zich ook op verschillende andere manieren aanmelden bij uw apparaat, waaronder een traditioneel wachtwoord. Vanuit dit venster kunt u eenvoudig al uw aanmeldingsbehoeften aanpassen.

Als u zich echter aanmeldt met een Microsoft-account, kunt u hier uw Microsoft-wachtwoord niet wijzigen. Elke aanmeldingsmethode die u kiest, zelfs als u uw computer aan uw Microsoft-account hebt gekoppeld, is alleen van toepassing op uw computer en niet op uw Microsoft-account.

FAQ

    Waarom kan ik mijn Windows 10-pincode niet verwijderen?

    Als de Windows Hello Pin-sectie niet beschikbaar is, zorg er dan voor dat je bent ingelogd op het juiste account. Zorg er ook voor dat vanuit Settings > Accounts > Aanmeldopties de schuifregelaar naastAanmelden bij Windows Hello vereist voor Microsoft-accounts is uitgeschakeld.

    Hoe verwijder ik mijn wachtwoord en pincode uit Windows 10?

    Gebruik de bovenstaande instructies om je pincode uit te schakelen. Om ook uw Windows 10-wachtwoord te verwijderen, meldt u zich aan bij uw lokale account en opent u uw wachtwoord via Settings > User Accounts > Aanmeldingsopties > WijzigenWanneer u wordt gevraagd om uw oude en nieuwe wachtwoord in te voeren, laat u de velden leeg en selecteert u Finish U kunt ook zonder wachtwoord gaan door een andere Windows Hello-aanmeldingsmethode te gebruiken enin te schakelen Aanmelding bij Windows Hello vereisen voor Microsoft-accounts via de Aanmeldingsopties gebied.

Aanbevolen: