Coral UV 2 LED Sanitizer and Dryer Review: handig thuis UV-desinfecteren en drogen

Inhoudsopgave:

Coral UV 2 LED Sanitizer and Dryer Review: handig thuis UV-desinfecteren en drogen
Coral UV 2 LED Sanitizer and Dryer Review: handig thuis UV-desinfecteren en drogen
Anonim

Bottom Line

De Coral UV LED Sanitizer and Dryer brengt in het laboratorium geteste UV-C LED-technologie naar huishoudens in een veilig en vooral gebruiksvriendelijk ontwerp.

Coral UV LED ontsmettingsmiddel en droger

Image
Image

Coral UV heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Als u zich richt op het kiemvrij en veilig in gebruik houden van compacte technische apparaten, babyartikelen en andere kleinere huishoudelijke voorwerpen, kunnen telefoondesinfectiemiddelen zoals de Coral UV LED Sanitizer and Dryer (ook bekend als de Coral UV 2) biedt een overtuigende oplossing. Dit model van de tweede generatie brengt UV-C LED-technologie naar het gemiddelde huis in een doosachtige constructie die volgens de fabrikant veilig, geurvrij en energiezuinig is.

Ontworpen om 99,9 procent van de bacteriën te elimineren en ondersteund door laboratoriumresultaten van derden, zou de Coral UV 2 de ideale oplossing kunnen zijn voor het snel ontsmetten van high-touch items die u dagelijks gebruikt.

Design: Modern met enkele beperkingen

De Coral UV 2 wordt geleverd met een strak en eenvoudig ontwerp dat gemakkelijk in je interieur past. Verkrijgbaar in een enkele witte kleur, dit doosachtige apparaat is gestroomlijnd en trekt niet te veel aandacht op een aanrecht, bijzettafel of bureau.

De vierkante constructie vereist een oppervlak met ten minste 9 inch vrije ruimte (plus een paar extra om het deksel te openen) en ten minste 12,5 inch breed en 11 inch diep. Met 8 pond is het niet overdreven omvangrijk als je het naar de juiste plek moet verplaatsen.

Image
Image

Het snoer is echter relatief kort, dus het is geen goede kandidaat voor een groot bereik naar een stopcontact. Ik heb tijdens het gebruik ook een plakkerige Open-knop ervaren, waardoor het deksel niet openging. Ik moest hem duwen en optillen terwijl ik op de knop drukte.

De Coral UV 2 wordt geleverd met een eenvoudig en strak ontwerp dat gemakkelijk in je interieur past.

De gestroomlijnde esthetiek strekt zich uit tot aan de bovenkant van het apparaat, met een eenvoudig aanraakmenu met opties voor het kiezen van het cyclustype en het instellen van de cyclusduur. De achterkant van het apparaat herbergt het HEPA-filter met een kindveilige hoes. HEPA-filters zijn ontworpen om ongeveer 3 maanden mee te gaan, volgens Coral UV. De UV-C LED-lampen kunnen ook 30, 000 cycli van 10 minuten uitvoeren. De fabrikant raadt klanten niet aan om de lampen te vervangen, wat een afwijking is van het eerste model.

Configuratieproces: een paar eenvoudige stappen om aan de slag te gaan

Het installatieproces is relatief minimaal, hoewel er meer bij kwam kijken dan ik had verwacht. Na het verwijderen van de verpakking en inzetstukken, raadt Coral UV aan om eerst de binnenkant van het apparaat af te vegen met een vochtige doek, het te drogen en vervolgens een droog- en ontsmettingscyclus van 70 minuten uit te voeren. Dit alles verliep vlekkeloos.

Image
Image

Ik merkte na deze eerste cyclus (en toen ik het product uit de doos haalde) een soort chemische geur, een soort geur van een nieuw apparaat. Deze geur verdween na een paar ontsmettings- en ontsmettings- plus droogcycli.

Wat is er nieuw: nadruk op efficiëntie, veiligheid en gemak

De Coral UV 2 is de opvolger van de originele Coral UV-sterilisator en -droger, die aanzienlijk kleiner en iets groter is met een gewicht van 5,7 pond, 10,5 inch lang en diep en 10 inch lang.

Het grotere formaat van de Coral UV 2 biedt ook plaats aan grotere items zoals pluchen speelgoed en nog meer babyflessen, een populaire toepassing voor het originele Coral UV-ontsmettingsmiddel.

De fabrikant besteedde veel zorg aan het produceren van een veiligere en efficiëntere versie met de Coral UV 2 door kwiklampen te vervangen door zes energiezuinige 12-megawatt-LED's. Coral UV beweert dat deze ruil het risico op blootstelling aan geur en kwik wegneemt, twee verzoeken van klanten.

Het grotere formaat van de Coral UV 2 biedt ook plaats aan grotere items zoals pluchen speelgoed en nog meer babyflessen, een populaire toepassing voor het originele Coral UV-ontsmettingsmiddel.

Prestaties: gemakkelijk te gebruiken en vermoedelijk effectief

De Coral UV 2 heeft een gemiddelde UV-golflengte van 268 nm, wat volgens de fabrikant en zijn laboratoriumtests 99,9 procent van de bacteriën en virussen verwijdert. Voor de gemiddelde gebruiker is het vrijwel onmogelijk om zeker te weten of zelfs de beste ontsmettingsmiddelen, toverstokken of dozen zoals de Coral UV 2 de klus klaren. Hoewel het bij de meeste objecten moeilijk is om de werkzaamheid van de UV-technologie in de Coral UV 2 te zien, ervoer ik een meer tastbare bevestiging door de ontsmettings- en droogfunctie te gebruiken met niet-medische stoffen maskers.

Menuprompts reageerden en waren gemakkelijk te doorlopen, en de lichten en geluiden zijn gemakkelijk te volgen.

De Coral UV 2 elimineert niet de noodzaak voor het wassen van items met vlekken of stoffen items (zoals maskers) die baat hebben bij zeep of wasmiddel, maar het biedt een ander niveau van gemoedsrust. Nadat ik de maskers met de hand had gewassen en de maskers droog had uitgewrongen, plaatste ik er twee in het daarvoor bestemde compartiment voor het bovenste deel van het apparaat en plaatste de andere twee op de bodem. Een ontsmettings- en droogcyclus van 60 minuten droogde de maskers effectief en zorgde voor een schoon gevoel dat niet meer droog was.

Image
Image

Andere items die ik zeker durfde te gebruiken voor ontsmettingscycli, waren smartphones, tablets, sleutels en zonnebrillen. Menu-aanwijzingen waren responsief en gemakkelijk te doorlopen, en de lichten en geluiden zijn gemakkelijk te volgen.

Het apparaat maakt een licht gemotoriseerd geluid tijdens het hardlopen, maar het is erg stil. Het biedt ook een aangenaam rinkelend geluid wanneer u door de menu-items fietst en schakelt automatisch uit wanneer de cyclus is voltooid.

Kenmerken: Meerdere cycli, weinig begeleiding

Het enige grote probleem dat ik had met het gebruik van de Coral UV 2 is het gebrek aan begeleiding in de gebruikershandleiding of online over de aanbevelingen voor de cycluslengte op basis van het type object. Hoewel de fabrikant suggereert dat hun tests aantonen dat de kortste instelling, 10 minuten, de meeste verontreinigingen effectief doodt, variëren cycli van 10-20 minuten alleen ontsmetten of tot 70 minuten zowel drogen als ontsmetten.

De handleiding geeft aan dat de instelling voor alleen ontsmetten het beste is voor items die niet kunnen worden gewassen en niet gedroogd hoeven te worden, maar er is weinig informatie over wanneer langere cycli of de 24-uurs opslaginstelling moeten worden toegepast.

Image
Image

Deze modus reinigt en droogt gedurende 50 minuten en reinigt continu om de 2 minuten gedurende de hele cyclus. Deze 24-uursoptie is uitgebreid en het zou geweldig zijn om meer expliciete richtlijnen te hebben over het juiste gebruik voor die modus.

Aan de andere kant is er veel macht in handen van de gebruiker over de duur van de cyclus, iets waarvan de fabrikant erkent dat het een gebruikersverzoek was op basis van het originele model. Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer wetenschappelijke benadering bij het kiezen van cyclusmodi, zijn die antwoorden op dit moment niet glashelder.

Bottom Line

De Coral UV 2 is te koop voor $ 169, wat $ 20 meer is dan de originele Coral UV, maar minder dan concurrerende modellen zoals de HomeSoap ($ 200 MSRP) of de Homedics UV CLEAN Portable Sanitizer Bag, die te koop is voor $ 100 of minder. De Homedics-optie, omdat het een zakje is, heeft een voordeel omdat het draagbaar is, maar het mist de ruimte en de mogelijkheden om items te ontsmetten die de UV 2 biedt. De duurdere HomeSoap lijkt meer op de UV 2, maar ruilt ruimte in voor extra toeters en bellen.

Coral UV 2 Sanitizer vs. PhoneSoap HomeSoap

De PhoneSoap HomeSoap is het grotere alternatief voor de PhoneSoap 3, speciaal ontworpen om smartphones te desinfecteren. Hoewel je je smartphone zeker in de HomeSoap zou kunnen gooien, past de rechthoekige behuizing op grotere voorwerpen, waaronder tablets, afstandsbedieningen en babyflessen.

Voor mensen met een beperkte aanrechtruimte zou de smallere 5,96-inch constructie meer veelzijdigheid kunnen bieden. De diepte van 14,9 inch en de hoogte van 11, 5 inch zijn geschikt voor grotere items op een manier die de boxier Coral UV niet helemaal evenaart. En hoewel er niet zoveel ruimte is voor meerdere items, elimineren de 360-graden UV-C LED-lampjes van de HomeSoap de noodzaak voor roterende apparaten en het uitvoeren van herhaalde cycli, iets wat je misschien moet doen met de Coral UV 2, afhankelijk van het item.

In tegenstelling tot de Coral UV 2 biedt de HomeSoap een enkele cyclus van 10 minuten zonder extra drogen, langere cycli of HEPA-filtering. Maar de HomeSoap wordt geleverd met USB-A- en USB-C-poorten om apparaten op te laden terwijl ze worden schoongemaakt. Als opladen tijdens het ontsmetten niet uitmaakt voor meer ruimte, drogen en filtratie, biedt de Coral UV 2 het betere antwoord.

Een geavanceerd ontsmettingsmiddel met meer ruimte voor degenen die het nodig hebben

De Coral UV LED Sanitizer and Dryer is een ruim ontsmettingsmiddel voor huishoudens die veel ruimte nodig hebben voor het desinfecteren en drogen van alledaagse voorwerpen. Het wordt geleverd met een discreet ontwerp dat opgaat in en over het algemeen eenvoudig te gebruiken is. Met talloze instellingen voor ontsmetten, drogen of beide uitvoeren, zullen degenen die graag de controle over de beste ontsmettingsmodi en langere cycli voor bepaalde items willen hebben, dat vinden met de Coral UV 2.

Specs

  • Productnaam LED-ontsmettingsmiddel en droger
  • Product Merk Coral UV
  • MPN UVLEDW61
  • Prijs $169.00
  • Releasedatum april 2021
  • Gewicht 8 lbs.
  • Productafmetingen 9 x 12,5 x 11 inch.
  • Kleur Wit
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: