UV Care Pocket Sterilisator Review: een opvouwbare sterilisatiestaaf

Inhoudsopgave:

UV Care Pocket Sterilisator Review: een opvouwbare sterilisatiestaaf
UV Care Pocket Sterilisator Review: een opvouwbare sterilisatiestaaf
Anonim

Bottom Line

De UV Care Pocket-sterilisator biedt draagbare UV-reiniging, speciaal voor reizigers die persoonlijke spullen, gadgets en niet-afwasbare oppervlakken kiemvrij willen houden, maar de gebruiker wel verantwoord en veilig willen gebruiken.

UV zorg zaksterilisator

Image
Image

UV Care heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

De UV Care Pocket-sterilisator voldoet aan een bepaalde wens: het biedt UV-C-desinfectie van alledaagse gadgets en oppervlakken waarmee mensen in contact komen en niet kunnen worden gewassen. Volgens UV Care kan het UV-C-licht dat in deze staaf wordt gebruikt, tot 99,9 procent sterilisatie bieden voor 60 bacteriën en schimmels en E. coli. Terwijl sommige ontsmettingsbehandelingen tot 3 minuten blootstelling vereisen, duurt het bij andere toepassingen slechts 2 seconden.

Hoewel de veiligheidsschakelaar de UV-lamp uitschakelt als het ontsmettingsmiddel naar boven is gericht, heeft dit apparaat nog steeds een UV-blootstellingsrisico dat groter is dan bij gesloten machines.

Deze sterilisator biedt een alternatieve manier om je smartphonescherm en andere apparaten schoon te maken in een zakvriendelijk clamshell-ontwerp voor op reis. Hoewel de veiligheidsschakelaar de UV-lamp uitschakelt als het ontsmettingsmiddel naar boven is gericht, heeft dit apparaat nog steeds een UV-blootstellingsrisico dat groter is dan bij gesloten machines. Als u zeker weet dat u hem veilig kunt gebruiken, is deze betaalbare sterilisator bedoeld om u de gemoedsrust te geven waarnaar u op zoek bent wanneer u reist, boodschappen doet of thuis opruimt.

Ontwerp: Compact en opvouwbaar

UV-lichtontsmettingsmiddelen zijn er in verschillende maten en vormfactoren, maar als u op zoek bent naar een draagbare optie, is het moeilijk om de ultracompacte constructie van de UV Care Pocket-sterilisator te verslaan. Het clamshell-ontwerp is verkrijgbaar in vier tinten, wit, zeegezicht (blauw), karmijnrood en muntsorbet, en is iets minder dan 5 centimeter lang. Het is ook relatief slank met een breedte van 1,38 inch en een diepte van 0,98 inch. Het past gemakkelijk in jaszakken en kleine portemonnees.

Image
Image

Als hij uitgevouwen is, meet hij nog steeds een hanteerbare hoogte van 9,5 centimeter en de UV-lamp zit in de bovenste helft. De aan / uit-knop bevindt zich rechtsboven op het apparaat en reageert snel op drukken. Het enige andere opvallende ontwerpkenmerk is de micro-USB-poort aan de onderkant van de sterilisator.

Het is moeilijk om de ultracompacte constructie van de UV Care Pocket Sterilisator te verslaan.

Het werkt met het meegeleverde snoer, dat stroom levert via een USB-verbinding maar de batterij niet oplaadt. De andere voedingsoptie komt van vier AAA-batterijen in het batterijcompartiment, dat heel gemakkelijk te openen en te sluiten was.

Bottom Line

De UV Care Pocket-sterilisator is een eenvoudig apparaat en het installatieproces weerspiegelt dat. Stop er vier AAA-batterijen in en je bent klaar om te gaan. Als u liever de USB-kabel gebruikt of de batterijen leeg raken, is de kabel iets minder dan 1,5 meter lang, wat handig is voor bekabeld gebruik.

Prestaties: Presteert zoals beloofd, met onzichtbare voordelen en risico's

Het gebruik van de UV Care Pocket-sterilisator is eenvoudig: zet de aan/uit-knop aan, wacht tot de LED-indicator gaat branden en plaats deze dan 0,25 inch boven het object. UV Care meldt dat 10 seconden over het algemeen voldoende is om het werk te doen, maar veilige bediening en effectieve techniek zijn allemaal aan de gebruiker.

Image
Image

De fabrikant voegt een tabel toe van de bacteriën, schimmels en virussen die dit UV-ontsmettingsmiddel effectief doodt op basis van het aantal seconden dat de staaf wordt aangebracht, maar zegt niet meer dan de algemene aanbevolen afstand en tijd.

Wat betreft de resultaten, alle UV-verzorgingsproducten werken op de golflengte van 253,7 nm, wat het kwalificeert als een kiemdodende lamp die effectief is in het verminderen en elimineren van bacteriën. UV Care geeft echter geen specifieke informatie over hun laboratoriumtests zoals sommige bedrijven doen.

UV Care biedt losse begeleiding, maar veilige bediening en effectieve techniek zijn aan de gebruiker.

Net als andere producten in deze categorie, heeft het ook geen certificering van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) of veiligheidscertificering. Volgens de Underwriter Laboratories (UL) kunnen producten van het type UV-staaf niet worden gecertificeerd voor veilig gebruik door consumenten. De FDA verwijst ook naar de potentieel hogere risico's die gepaard gaan met 254 nm UV-C-golflengten dan lagere verre UV-C-lichtfrequenties van 222 nm.

UV Care pakt de risico's aan met een veiligheidsschakelaar die de lamp uitschakelt als deze naar boven wordt gedraaid, een functie die u in de meeste draagbare sterilisatoren aantreft. Deze instelling verkleint de kans dat een kind of volwassen gebruiker die het apparaat verkeerd behandelt, wordt blootgesteld aan schadelijke UV-licht. Het biedt ook duidelijke richtlijnen in de gebruikershandleiding om af te zien van het gebruik van de lamp op de huid of in de buurt van de ogen, en erkent het gevaar dat verbonden is aan het gebruik van dit product.

Belangrijkste kenmerken: kies tussen batterijvoeding of USB

UV Care schrijft voor dat de lamp een levensduur heeft van 8.000 uur. Ik kwam niet eens een fractie van de weg daarheen tijdens mijn testen gedurende een week. Mijn gebruik bestond uit korte spurten van blootstelling gedurende de dag aan high-touch items, waaronder smartphones, toetsenborden, sleutels, pennen, notebooks en draagtassen.

Image
Image

Ik voelde niet de behoefte of voelde me niet op mijn gemak met meer dan zeer minimale blootstelling, meestal een paar seconden, afhankelijk van de grootte van het item. Hoewel de optie voor het USB-netsnoer afwijkt van het zeer draagbare karakter van dit apparaat, leverde het hetzelfde reactievermogen als batterijvoeding.

Prijs: betaalbaar, maar er zijn waardige, duurdere concurrenten

De uv-verzorgingszaksterilisator kost bijna $ 43 en is aan het betaalbare einde voor ontsmettingsmiddelen voor draagbare telefoons die hun product aan laboratoriumtests hebben onderworpen. Pricier wandsterilisatoren die het dubbele zijn en tot zeven keer de prijs van het UV Care-desinfectiemiddel, hoewel ze niet vouwen, hebben modellen zoals de Monos CleanPod extra voordelen zoals een oplaadbare batterij, veiligere UV-C-LED's en klinische testen.

De Purify-One UV Wand, die te koop is voor $ 300, is een sterk voorbeeld van wat er aan de andere kant van het spectrum bestaat. Purify-One biedt gebruikers beschermende handschoenen en een veiligheidsbril en dringt erop aan beide bij elk gebruik te dragen.

Image
Image

Zowel Purify-One als UV Care zijn lid van de International Ultraviolet Association, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van het veilige gebruik van UV-technologie, maar het draagbare ontsmettingsmiddel van Purify-One heeft klinische goedkeuring van een door de CDC ondersteund extern laboratorium voor virusbestrijdende kracht. Deze garanties vereisen een hogere buy-in, maar dat is niet per se een slechte zaak als je te maken hebt met een product dat resultaten oplevert die je fysiek niet kunt zien.

UV Care Pocket-sterilisator versus Monos CleanPod UVC-sterilisator

De Monos CleanPod UVC-sterilisator, te koop voor $ 77 tot $ 90, verdient ook punten in de categorie draagbaarheid. Hoewel het niet vouwt, is het met 8,62 inch iets korter dan de UV Care wanneer het in de open positie staat. Het heeft ook een beslist meer verheven uitstraling, met een strakke witte buitenkant en een vlak UV-C LED-paneel in plaats van de UV-C kwiklamp in de UV Care Pocket Sterilisator.

De Monos-sterilisator wordt ook geleverd met een oplaadbare batterij die in ongeveer 2,5 uur wordt opgeladen via de meegeleverde USB-C-oplaadkabel. Beide zijn draagbaar, maar als je liever afziet van batterijen, biedt de Monos die vrijheid.

Wat betreft veiligheid en voeding en gebruik van het apparaat, beide werken op dezelfde manier met druk op de aan / uit-knoppen. In plaats van een veiligheidsschakelaar in een opwaartse positie, biedt Monos een schakelaar die voorkomt dat het apparaat per ongeluk wordt ingeschakeld.

Dat is een opvallende misser in deze categorie en voor deze prijs. In tegenstelling tot UV Care biedt Monos gebruikers echter hun laboratoriumtestresultaten om hun beweringen te staven. Toch hangt de werkelijke werkzaamheid en veiligheid bij beide producten in de lucht en zijn ze afhankelijk van de juiste toepassing door de gebruiker.

Een ontsmettingsoplossing op zakformaat voor op reis, als u zich op uw gemak voelt met de risico's

De UV Care Pocket Sterilisator is een draagbare oplossing om onderweg te ontsmetten. De clamshell-constructie, veiligheidsschakelaar en bedrade of batterijwerking zijn positieve punten, evenals het potentieel om veel bacteriën te elimineren. De werkzaamheid wordt echter niet ondersteund door gedetailleerde laboratoriumresultaten van de fabrikant en er zijn risico's verbonden aan UV-C-licht in deze vormfactor. Als de voordelen voor jou opwegen tegen de nadelen, maken de prijs en het ontwerp dit een gemakkelijke toevoeging aan je bagage of dagelijkse tas.

Specs

  • Productnaam Zaksterilisator
  • Product Merk UV-verzorging
  • UPC 785045227550
  • Prijs $43,00
  • Releasedatum september 2016
  • Gewicht 2,3 oz.
  • Productafmetingen 4,92 x 1,38 x 0,98 inch.
  • Kleur Karmozijn, Muntsorbet, Zeegezicht, Wit
  • Garantie 1 jaar
  • Poorten micro-USB
  • Voeding Vier AAA-batterijen of USB
  • Levenslang gebruik Tot 8.000 uur

Aanbevolen: