Motorola wil je telefoon draadloos opladen

Motorola wil je telefoon draadloos opladen
Motorola wil je telefoon draadloos opladen
Anonim

Motorola is het nieuwste bedrijf dat probeert het opladen van telefoons via de ether mogelijk te maken.

Donderdag kondigde het bedrijf aan dat het samenwerkt met voormalige C altech-wetenschappers om smartphones te ontwikkelen die tot een meter afstand van een oplader kunnen worden gevoed. Als het lukt, kan de inspanning een einde betekenen aan de wirwar van netsnoeren onderin je la.

Image
Image

"Er zal een dag komen waarop het opladen en de naadloze overdracht van de gemengde platforms het opladen automatisch zal maken", zei Charlie Goetz, CEO van Powercast, een bedrijf voor draadloze energie, in een e-mailinterview."De gebruikers van morgen zullen genieten van apparaten die altijd opgeladen zijn zonder erover na te denken - en zullen praten over het aansluiten van apparaten terwijl kinderen ze grappig aankijken."

Motorola werkt samen met GuRu Wireless, een bedrijf dat in 2017 is opgericht door wetenschappers van C altech. GuRu beweert dat zijn gepatenteerde miniatuurmodules het mogelijk maken om apparaten op grote afstand van stroom te voorzien door middel van nauwkeurige krachtoverdracht. Tijdens gebruik laadt de technologie continu apparaten op en leidt de stroom indien nodig om als veiligheidsmaatregel.

“Binnen drie tot vijf jaar, waarschijnlijk eerder dan de meeste mensen verwachten, zal draadloze draadloze stroomvoorziening voor persoonlijke elektronica, Smart Home en IoT-apparaten gemeengoed zijn, en een standaardfunctie in apparaten die door deze en andere worden verkocht fabrikanten, vertelde Florian Bohn, CEO en mede-oprichter van GuRu Wireless, Lifewire in een e-mailinterview vóór de aankondiging van donderdag. “Semi-openbare of zelfs openbare dekking in plaatsen zoals coffeeshops en luchthavens zal door consumenten wereldwijd worden verwacht, net zoals wifi-connectiviteit dat vandaag is.”

Er zal een dag komen waarop het opladen en de naadloze overdracht van de gemengde platforms het opladen automatisch zal maken.

Motorola is niet het enige bedrijf dat probeert op de luchtladende trein te springen. Xiaomi toonde onlangs een conceptvideo voor het draadloos opladen van een telefoon in een kamer.

"Momenteel kan de Xiaomi-technologie voor opladen op afstand 5 watt op afstand opladen voor een enkel apparaat binnen een straal van enkele meters", schreef het bedrijf in een blogpost. “Afgezien daarvan kunnen er ook meerdere apparaten tegelijk worden opgeladen (elk apparaat ondersteunt 5 watt), en zelfs fysieke obstakels verminderen de laadefficiëntie niet.”

Aanbevolen: