Apps volgen je. Dit is wat u kunt doen

Inhoudsopgave:

Apps volgen je. Dit is wat u kunt doen
Apps volgen je. Dit is wat u kunt doen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe studie toont aan dat veel iOS-gebruikers niet willen dat apps ze volgen.
  • Experts zeggen dat tracking een inbreuk op de privacy is en adverteerders te veel informatie kan geven.
  • Als je niet wilt dat apps je volgen, zijn er nu meer opties om de oefening te stoppen.
Image
Image

Meer apps dan ooit tevoren volgen u op internet, en experts zeggen dat de surveillance een privacyrisico vormt.

Veel mensen voelen zich ongemakkelijk bij het volgen. Uit een recent onderzoek onder Apple-gebruikers bleek dat 96% van de Amerikaanse gebruikers zich afmelden voor app-tracking in iOS 14.5. En er is een reden waarom je waakzaam moet zijn om te voorkomen dat je wordt gevolgd.

"App-tracking is slecht voor consumenten omdat het bedrijven in staat stelt ze te volgen in de verschillende apps die ze gebruiken om aanvullende gegevens te verzamelen en invasieve profielen over hen te maken", zei Ray Walsh, een dataprivacy-expert bij ProPrivacy, in een e-mail interview.

Apple schijnt een licht op tracking

Hoeveel apps ons volgen, wordt steeds duidelijker. Nadat Apple vorige maand iOS 14.5 uitbracht, begon het een beleid af te dwingen waarin iPhone-, iPad- en Apple TV-apps nu toestemming van gebruikers moeten vragen voor tracking. Het kijkt specifiek naar apps die technieken zoals IDFA (ID for Advertisers) gebruiken om de activiteit van die gebruikers in meerdere apps voor Srivastava te volgen, zei Srivastava in een e-mailinterview. "Het is tijd om ze te vragen te vertrekken. Het is niet oké dat mensen ons volgen in de fysieke wereld, en het zou niet acceptabel moeten zijn voor bedrijven om ons te stalken in de digitale wereld."

Gepersonaliseerde advertenties en feeds worden al lang aan gebruikers uitgelegd als voordelen waarmee adverteerders inhoud kunnen leveren waarin mensen geïnteresseerd zijn.

"Met elke op maat gemaakte advertentie en nieuwslink zinken we allemaal verder weg in onze geïsoleerde cocon," Srivastava. "Met elke klik geef je een deel van je vrijheid weg. Het is tijd voor gebruikers om wat van hun kracht terug te krijgen. iOS 14.5 is een klein begin."

App-tracking is slecht voor consumenten omdat het bedrijven in staat stelt ze te volgen in de verschillende apps die ze gebruiken.

Facebook wordt beschouwd als een van de ergste overtreders als het gaat om het volgen van apps, omdat het met veel apps van derden werkt om ervoor te zorgen dat het marketinginformatie kan verstrekken over hoe gebruikers hun app kwamen downloaden of aankopen deden, zei Walsh.

Veel apps van derden delen gegevens met Facebook en integreren de tools van Facebook zodat mensen zich gemakkelijker kunnen aanmelden en verifiëren om hun diensten te gaan gebruiken. "Helaas verhoogt dit de hoeveelheid tracking die plaatsvindt en stelt Facebook in staat gebruikers in meer apps te volgen", voegde Walsh eraan toe.

Hoe te stoppen met volgen

Als je niet wilt dat apps je volgen, zijn er nu meer opties om het oefenen te stoppen. Zoals eerder vermeld, kunnen gebruikers met iOS 14.5 nu afmelden voor app-tracking.

Denk altijd twee keer na voordat je je aanmeldt bij een app van derden met je Facebook-account, zei Walsh. Als je je wel aanmeldt met Facebook, kan de app van derden gemakkelijker op je gaan snuffelen.

Paul Roberts, de CEO van cloudadvertentiemarktplaats Kubient, zegt dat gebruikers zichzelf moeten informeren over tracking. In een e-mailinterview wees hij op toegenomen wetgeving rond consumentenrechten voor privacy, waaronder de California Consumer Protection Act, die is ondertekend en begin 2023 van kracht zal worden.

Roberts voorspelde dat het volgen van apps zal afnemen als gevolg van wetgeving en softwarewijzigingen zoals het nieuwe beleid van Apple.

"Wat deze consumenten snel zullen beseffen, is dat advertenties die in apps aan hen worden getoond, veel minder gepersonaliseerd en gericht zijn op het gedrag van hun consumenten, omdat marketeers minder gegevens hebben om uit te gaan bij het weergeven van advertenties," voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: