Hoe het Logitech K830-toetsenbord VR-typen kan veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe het Logitech K830-toetsenbord VR-typen kan veranderen
Hoe het Logitech K830-toetsenbord VR-typen kan veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik ontdekte dat het Logitech K830-toetsenbord in combinatie met de Oculus Quest 2 plotseling van virtual reality een krachtige productiviteitstool maakte.
  • Met een nieuwe software-update voor de Oculus kun je de K830 in VR zien.
  • Ik heb dit artikel in Google Docs geschreven met de K830 in VR, en het was voor het grootste deel een geweldige ervaring.
Image
Image

Ik had een plotseling moment van inzicht toen ik onlangs probeerde het Logitech K830-toetsenbord in virtual reality te gebruiken: dit zou de toekomst kunnen zijn.

Facebook, de makers van de Oculus Quest 2, hebben onlangs een functie uitgebracht waarmee je de K830 kunt zien terwijl je in VR bent. Deze mogelijkheid maakt een ongelooflijk verschil in het gebruik van het toetsenbord, en plotseling betekent dit dat echt werk in VR mogelijk is. Mijn hartslag ging omhoog toen ik voor het eerst mijn handen als spoken boven het virtuele K830-toetsenbord zag zweven. De plotselinge samensmelting van fysieke objecten en de virtuele wereld was verbluffend met zijn belofte.

Dat wil niet zeggen dat de K830 of de hele virtuele typervaring perfect is. Dit compacte toetsenbord is niet de juiste keuze voor hardcore typisten die uren per dag op de toetsen bonzen. In feite wordt de software-update bestempeld als een experimentele functie, en dat is te zien.

Gestroomlijnde looks

De K830 is een opvallend toetsenbord met een plat ontwerp en een geïntegreerd trackpad. Het werd aanvankelijk op de markt gebracht als accessoire voor een smart-tv en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het verlichte toetsenbord is handig voor gebruik in donkere kamers. Het is bedoeld om compact te zijn en het is een slank object om in je woonkamer te houden. De daadwerkelijke typervaring is echter niet de beste.

De toetsen van de K830 zijn aan de ondiepe kant, en hoewel ik een bekwame aanrakingstypist ben, merkte ik dat ik eerst aan de verkeerde letters friemelde. Het trackpad is ondertussen bruikbaar maar klein, waardoor het moeilijk is om door lange documenten te navigeren.

Het instellen van de K830 is echter eenvoudig genoeg, hoewel niet zo eenvoudig als andere Bluetooth-apparaten. Eerst moet je ervoor zorgen dat je Oculus Quest OS V28 hebt, dat nu naar headsets wordt uitgerold. Ga vervolgens naar het gedeelte Experimentele functies en selecteer de Bluetooth-koppelingsoptie, evenals de koppelingsknop om het toetsenbord te verbinden. Je moet er ook voor zorgen dat handtracking is ingeschakeld in de algemene instellingen.

Ik heb die stappen voltooid en de instelling van het spoortoetsenbord geselecteerd in Experimentele functies om de dekking van mijn handen aan te passen. Het was handig om het toetsenbord door mijn handen te kunnen zien in virtual reality, maar deze functie werkte soms niet voor mij. Ik hoop dat het betrouwbaarder zal worden in toekomstige software-updates.

Mijn hartslag ging omhoog toen ik voor het eerst mijn handen als geesten boven het virtuele K830-toetsenbord zag zweven.

Ten slotte heb ik de nieuwe functie voor een virtueel bureau geactiveerd, waardoor een virtueel oppervlak ontstond dat mijn echte bureau nabootste. De virtuele bureaugrens wordt automatisch opgeslagen en gedetecteerd, zodat u snel verder kunt gaan waar u was gebleven. Tussen het eigenlijke toetsenbord en het virtuele bureau begon ik vaag te worden over wat echt en wat virtueel was.

VR wordt een productiviteitstool

Toen ik de K830 eenmaal had ingesteld, begon het echte plezier. Ik opende de Oculus-webbrowser en binnen enkele ogenblikken was ik Google Docs aan het typen op een gigantisch virtueel scherm. Het was verbazingwekkend hoe snel de Oculus was getransformeerd van speelgoed in gereedschap met een eenvoudig accessoire.

Ik heb eerder geprobeerd met de Oculus andere Bluetooth-toetsenborden te gebruiken, maar ik vond het buitengewoon moeilijk om de juiste toetsen in VR te raken. Aangezien de K830 in de virtuele wereld wordt weergegeven en gevolgd, merk ik niet veel verschil met mijn typsnelheid zonder VR-headset. De knoppen lichten ook op wanneer u erop drukt, wat extra feedback geeft.

Image
Image

Ik heb dit artikel in VR samengesteld met Google Docs en de K830, en voor het grootste deel was het een geweldige ervaring. In een cocon in mijn virtuele wereld kon ik me concentreren als nooit tevoren.

Na een uur trok ik de Oculus Quest 2 echter van mijn bezwete voorhoofd. Het probleem lag niet bij het toetsenbord, maar bij de headset zelf. De Oculus is gewoon niet comfortabel genoeg voor lange werksessies. Hopelijk zullen toekomstige headsets kleiner en lichter zijn, zoals de geruchten over mixed reality-apparatuur van Apple.

Voor $ 79,99 is de K830 niet het goedkoopste Bluetooth-toetsenbord op de markt. Maar als je wilt typen met de Oculus Quest 2, moet je het kopen.

Aanbevolen: