Gebruikt paus Franciscus e-mail?

Inhoudsopgave:

Gebruikt paus Franciscus e-mail?
Gebruikt paus Franciscus e-mail?
Anonim

Hoewel Zijne Heiligheid Paus Franciscus misschien een privé of officieel e-mailadres heeft, heeft hij wel een openbaar vermeld e-mailadres. Mensen die op moderne wijze contact met hem willen opnemen, worden niet verbannen naar snail mail, aangezien hij een actieve Twitter-feed heeft.

Neem contact op met de paus via de mail

Voor contact met paus Franciscus via de postdienst, geeft het Vaticaan dit adres:

Zijne Heiligheid, Paus Franciscus

Apostolisch Paleis

00120 Vaticaanstad

Voeg geen "Italië" toe aan het adres. Het Vaticaan is een aparte politieke entiteit van Italië.

De paus gebruikt geen e-mail

Ondanks zijn gebrek aan e-mailtoegankelijkheid, ziet paus Franciscus moderne communicatie-opties als gunstig. Toen Tim Cook, de CEO van Apple, in januari 2016 het Vaticaan bezocht, bracht paus Franciscus een bericht uit met de titel Communication and Mercy: A Fruitful Encounter, voor de 50e Werelddag voor sociale communicatie. Daarin zei hij dat internet, sms-berichten en sociale netwerken 'geschenken van God' zijn.

Image
Image

Andere pausen in het informatietijdperk

In tegenstelling tot hun huidige opvolger hadden paus Benedictus XVI en paus Johannes Paulus II e-mailadressen: respectievelijk [email protected] en [email protected]. Beiden hadden mogelijk ook andere privé-e-mailadressen in het Vaticaan.

Karol Józef Wojtyla werd paus Johannes Paulus II in 1978 voordat mensen e-mail op grote schaal en praktisch gebruikten. De eerste e-mail was zeven jaar voor zijn opkomst geschreven, maar weinig mensen buiten de computerprogrammering wisten dat er computernetwerken bestonden. Toch werd Johannes Paulus II de eerste paus met verstand van e-mail in de geschiedenis en de eerste in eeuwen die heilig werd verklaard.

Eind 2001 verontschuldigde de paus zich via e-mail voor het onrecht dat de rooms-katholieke kerk in Oceanië had begaan. De Heilige Vader had liever de landen in de Stille Oceaan bezocht en zijn berouwvolle woorden persoonlijk uitgesproken, maar e-mail was een effectieve tweede keus.

Aanbevolen: