Heeft de iPhone 12 5G? Ja dat doet het

Inhoudsopgave:

Heeft de iPhone 12 5G? Ja dat doet het
Heeft de iPhone 12 5G? Ja dat doet het
Anonim

De iPhone 12 (alle modellen) is de eerste telefoon van Apple met 5G. Als je niet bekend bent met dit nieuwe netwerktype, belooft het ultrahoge snelheden en lage latentie, zodat je films sneller kunt downloaden, in high-def kunt streamen en soepeler online kunt spelen voor een meer re altime ervaring.

Image
Image

5G's enorme snelheidsboost

Bij snelheden die theoretisch 20 keer sneller zijn dan 4G, is het belangrijkste verkoopargument van 5G zeker de snelheid.

Apple zegt dat iPhone 12-gebruikers onder ideale omstandigheden downloadsnelheden kunnen verwachten die twee keer zo snel zijn als wat je zou krijgen met 4G: 4 Gbps met 5G en 2 Gbps met 4G LTE.

Er zijn echter drie soorten 5G die voor u beschikbaar zijn, afhankelijk van waar u zich bevindt en wie uw provider is: low-band, mid-band en mmWave. Degene die je gebruikt bepa alt de snelheid en dekking die je krijgt.

  • Low-band 5G kan de verste afstand afleggen, dus het bestrijkt het grootste gebied om de meeste mensen te bereiken, maar de snelheden zijn niet zo groot als de andere banden.
  • mmWave, of millimetergolf, biedt de hoogste 5G-snelheden, maar is uiterst onbetrouwbaar. Het dringt niet door muren, dus het werkt niet binnenshuis, en je hebt vaak een directe zichtlijn nodig met de 5G-toren om zijn volledige snelheden te gebruiken.
  • Mid-band 5G is de middelste van de twee die het beste van beide combineert: behoorlijke snelheden en goede dekking.

Je kunt niet kiezen welk 5G-type je wilt gebruiken, omdat ze worden bepaald door de provider en waar je 5G gebruikt, maar het punt is dat de snelheid enorm varieert op basis van die dingen.

De iPhone 12 op het 5G-netwerk van Verizon zou bijvoorbeeld gigabit-downloadsnelheden kunnen halen met uploads van 200 Mbps.

Om de 4 Gbps te krijgen die Apple beweert dat de iPhone 12 kan leveren, moet je op een mmWave-netwerk zitten. Alleen modellen in de VS ondersteunen deze 5G-versie met hogere frequentie.

5G krijgen op iPhone 12

Dus hoe kom je eraan? Helaas geeft alleen het bezit van een 5G-iPhone u geen toegang tot al deze voordelen, omdat 5G-netwerken niet overal beschikbaar zijn. Als het je lukt om op dit next-gen netwerk te komen, zal je telefoon veel sneller werken, maar zo niet, dan zit je vast met 4G zoals oudere iPhones.

5G-netwerken zijn overal in gebruik (zij het verspreid), maar er zijn twee dingen die je eerst moet doen voordat je de volledige voordelen van 5G op iPhone 12 kunt realiseren:

  1. Bepaal waar de 5G-service van uw provider is.
  2. Abonneer u op een abonnement dat compatibel is met dit nieuwe netwerk (de meeste bevatten dit standaard).

Als je niet veel reist en je woont in een gebied dat momenteel niet wordt gedekt door 5G, krijg je gewoon geen 5G-service. Zelfs als je de iPhone 12 bezit.

Of je nu op zoek bent naar de telefoon of je hebt hem al, maar je kunt de snelheidsverbetering niet krijgen, kijk eens welke providers op dit moment 5G aanbieden. Elk van hen heeft dekkingskaarten die u kunt gebruiken om precies te zien welke steden, en soms welke stadsblokken, 5G hebben.

Als 5G nog niet is aangekomen waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt en er is geen garantie dat je het snel zult hebben, raden we aan om de nieuwe iPhone voorlopig te vermijden als je er alleen in geïnteresseerd bent vanwege de verbeterde snelheden.

Omdat je een data-abonnement nodig hebt om 5G te gebruiken, moet je er een van je provider kiezen die 5G ondersteunt. De meesten van hen nemen het op als onderdeel van al hun onbeperkte abonnementen:

  • Verizon: Start Unlimited, Play More Unlimited, Do More Unlimited, Get More Unlimited en Just Kids
  • AT&T: Onbeperkt Elite, Onbeperkt Extra en Onbeperkt Starter
  • T-Mobile: Essentials, Magenta en Magenta Plus

Vergeet niet dat MVNO's (mobiele virtuele netwerkoperators) niet noodzakelijk 5G ondersteunen, alleen omdat de eigenaren van de torens die ze gebruiken dat wel doen. Zo ondersteunde Visible 5G pas enige tijd nadat Verizon dat deed.

5G-specifieke functies

5G vraagt meer kracht van de iPhone. Dit blijkt duidelijk uit tests van Tom's Guide om te vergelijken hoe lang de batterij van de iPhone 12 meegaat bij gebruik via een 5G-netwerk versus een 4G-netwerk. Het toonde een verschil van 2 uur op zowel de reguliere als de Pro-versie.

Als je die link volgt, zul je zien hoe de batterijduurtests van de iPhone 12 zich verhouden tot de iPhone 11 via 4G en sommige andere 5G-compatibele Android-apparaten. Het is duidelijk dat je een batterij-hit krijgt als je fulltime 5G gebruikt.

Gelukkig heb je niet per se 5G-snelheden nodig voor alles wat je op je telefoon doet. Surfen op het web is waarschijnlijk pittig genoeg zonder 5G, en hetzelfde geldt voor het controleren van het weer, het maken van een back-up van oude foto's, enz.

Apple heeft een paar oplossingen die je zouden moeten helpen 5G te gebruiken wanneer je het nodig hebt, maar het uit te schakelen als je dat niet doet:

Slimme batterijcontrole

Vergelijkbaar met de energiebesparende modus die sommige functies van je telefoon uitschakelt wanneer je hem langer nodig hebt, bevat de iPhone 12 de Smart Data-modus (in de instellingen 5G Auto genoemd) om 5G voor hetzelfde doel uit te schakelen.

Als je iPhone geen 5G-snelheden nodig heeft, zoals wanneer hij updates op de achtergrond uitvoert, gebruikt hij automatisch LTE om de batterij te sparen. Maar zodra snelheid er wel toe doet - als je een seizoen van je favoriete programma downloadt - springt iPhone 12 naar 5G.

Overschakelen naar het langzamere netwerk zal natuurlijk alles langzamer maken. Maar als je 5G nodig hebt voor andere zaken, zoals het downloaden van bestanden of videobellen, kun je altijd handmatig voor 5G kiezen.

Image
Image

Software-optimalisatie

iPhone 12 gebruikt ook een app-optimalisatietechniek om sommige apps zogenaamd te laten profiteren van 5G zonder extra stroom te gebruiken.

Het kan bepalen of je een onbeperkt data-abonnement hebt, zodat het meer ontspannen kan zijn en je 5G voor meer apps kunt gebruiken, aangezien datagebruik geen probleem is. Als u bijvoorbeeld Meer gegevens toestaan op 5G inschakelt, kunt u vertrouwen op de 5G-verbinding om HD FaceTime-gesprekken te voeren, iOS-updates te downloaden en video's en liedjes te streamen.

Aanbevolen: