CHN-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CHN-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
CHN-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een CHN-bestand kan een etnograafgegevensbestand zijn.
  • Open er een met het Etnograafprogramma.
  • Zoek naar een File > Save As of Export menu om het bestand te converteren.

Dit artikel legt uit wat een CHN-bestand is. Aangezien er meerdere indelingen zijn die deze extensie gebruiken, bespreken we alle verschillende manieren waarop u het bestand kunt openen en hoe het (indien mogelijk) naar een ander formaat kan worden geconverteerd.

Wat is een CHN-bestand?

Een bestand met de CHN-bestandsextensie is een etnograafgegevensbestand dat informatie opslaat die nodig is voor het uitvoeren van analyses in de etnografische software van Qualis Research. Deze software wordt gebruikt door wetenschappers, onderzoekers, ingenieurs, medische professionals en andere beroepen waar gegevens moeten worden geanalyseerd.

Andere CHN kan in plaats daarvan worden geassocieerd met Encom's Em Vision-software als een soort 3D-model, of mogelijk gebruikt met de Castanet-tunersoftware van Marimba Network. Een ander gebruik voor deze bestandsextensie is als kanaalbestanden die worden gebruikt met de Advanced Channel Design-software van HYPACK.

Image
Image

Sommige CHN-bestanden zijn slechts EXE-bestanden die een nieuwe naam hebben gekregen, zodat u ze niet per ongeluk opent. Blijf lezen om te zien hoe u dit soort bestanden opent.

Hoe een CHN-bestand te openen

Sommige CHN-bestanden kunnen worden geopend met Qualis Research's Ethnograph. Het volledige programma is niet gratis, maar u kunt de demoversie downloaden.

Encom's Em Vision is hoogstwaarschijnlijk hoe je CHN-bestanden moet openen die aan die applicatie zijn gekoppeld, maar we hebben geen downloadlink om het te testen.

Bestanden gedownload met het Castanet Tuner-programma worden hoogstwaarschijnlijk opgeslagen met de CHN-bestandsextensie. BMC kocht Marimba, het bedrijf dat de Castanet Tuner-software maakte, in 2004, en ze bieden nu BMC Helix Client Management aan.

Kanaalbestanden die deze bestandsextensie gebruiken, kunnen worden geopend met Advanced Channel Design, een programma dat is gekoppeld aan de HYPACK-software.

Als je een EXE-bestand hebt waarvan de naam is gewijzigd met de extensie CHN, hoef je alleen maar het CHN-gedeelte van het bestand te hernoemen naar EXE. Als het bijvoorbeeld file.chn heet, maak er dan file.exe van zodat het als een normaal uitvoerbaar bestand wordt geopend.

Een CHN-bestand converteren

Deze bestandsextensie wordt duidelijk gebruikt door een aantal bestandsformaten en softwareprogramma's, dus het proces om er een te converteren hangt volledig af van hoe het wordt gebruikt. In tegenstelling tot meer populaire bestandstypen, is het onwaarschijnlijk dat een bestandsconverter nuttig zal zijn.

U kunt gewoonlijk het File > Save As of Export menu van een programma gebruiken om op te slaan een open bestand naar een ander formaat, dus dit is zeer waarschijnlijk het geval met de hierboven genoemde programma's.

We gaan ervan uit dat Ethnograph en Em Vision bestanden kunnen exporteren naar formaten die andere analyse- en 3D-modelleringsprogramma's kunnen gebruiken, maar we hebben dat niet geverifieerd.

CHN-bestanden die zijn gedownload voor gebruik met Castanet Tuner zijn waarschijnlijk anders - we nemen aan dat dit formaat specifiek is voor die software alleen en niet in een ander bestandsformaat kan worden opgeslagen.

Andere software van de maker van HYPACK, zoals DREDGEPACK, is misschien wat je nodig hebt om dat type CHN-bestand te converteren.

Sommige bestanden kunnen de extensie. CHN hebben, alleen voor tijdelijke doeleinden, in de veronderstelling dat u ze hernoemt zodat ze eindigen op. EXE, zodat u het als een gewoon toepassingsbestand kunt uitvoeren. In deze gevallen hoeft u CHN niet naar EXE te converteren, maar hernoemt u gewoon de bestandsextensie. Een voorbeeld kan zijn om file.chn te hernoemen naar file.exe.

Kan het nog steeds niet openen?

Het openen van je CHN-bestand in Notepad++ of een andere teksteditor kan handig zijn als de bovenstaande suggesties je nergens hebben gebracht. Als u het op deze manier doet, ziet u het bestand als een tekstdocument, wat betekent dat u alle tekst kunt zien waaruit het bestand bestaat. Misschien vindt u daar iets nuttigs dat helpt bij het identificeren van welk programma is gebruikt om het te maken.

Als je het bestand nog steeds niet kunt openen, pas dan op dat je de extensie niet verwart met die van een CHA-, CHW- of CHM-bestand (Compiled HTML Help), dat geen van alle opent met de dezelfde programma's gebruikt met CHN-bestanden.

Aanbevolen: