De 8 beste drones, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 8 beste drones, getest door Lifewire
De 8 beste drones, getest door Lifewire
Anonim

Of je nu een fotograaf bent die een nieuw perspectief wil vastleggen of je wilt gewoon als een vogel door de lucht vliegen, een drone geeft je de vleugels die je zoekt. De meeste drones, ook wel UAV's (Unmanned Aerial Vehicles) genoemd, zijn quadcopters, wat betekent dat ze met vier rotors vliegen. Het primaire doel van de meeste drones van tegenwoordig is om foto's en video's te maken vanuit een luchtperspectief. De beste drones, zoals de DJI Mavic 3, hebben camera's die de mogelijkheden van zelfs de beste smartphonecamera's ver overtreffen, en zelfs rivaliserende high-end spiegelloze camera's.

De meeste drones dragen deze indrukwekkende camera's die zijn bevestigd aan gemotoriseerde cardanische systemen die ongewenste cameratrilling in video elimineren en scherpe foto's met hoge resolutie mogelijk maken. U hoeft zich ook niet al te veel zorgen te maken over het crashen van uw dure nieuwe drone, aangezien de systemen voor het vermijden van obstakels in een indrukwekkende mate zijn gevorderd. Er is nooit een beter moment geweest om te beginnen met vliegen of om je oudere drones te upgraden.

Of je nu gewoon op zoek bent naar de hobby van het vliegen met UAV's, of je hebt meer ervaring en je wilt je mogelijkheden als dronepiloot uitbreiden, er is hier waarschijnlijk een drone die precies is wat je zoekt.

Beste algemeen: DJI Mavic 3

Image
Image

Zoals zijn voorgangers ervoor waren, steekt de Mavic 3 van DJI met kop en schouders uit boven elke andere drone op de markt. De technologie die ze in deze spinachtige vliegende camera hebben weten te proppen, is echt indrukwekkend - vooral in zijn vermogen om beelden vast te leggen met zo'n detail als nog nooit eerder is gezien in een consumentendrone.

De Micro 4/3-sensor in de groothoekcamera van de Mavic 3 is vergelijkbaar met die van professionele spiegelloze camera's zoals de Olympus OM-D E-M1X of Panasonic Lumix GH5 Mk 2. Het verkleint absoluut de camerasensoren die te vinden zijn in telefoons, point-and-shoot-camera's en de meeste drones op de markt.

Deze grote sensor biedt tal van voordelen voor de beeldkwaliteit. Het betekent veel betere prestaties bij weinig licht, een beter dynamisch bereik zodat heldere en donkere gebieden niet verloren gaan, evenals betere kleuren. Over kleuren gesproken, de Mavic 3 wordt in dit opzicht vooral geholpen door de hand van Hasselblad bij het maken van deze camera. De eindresultaten zijn werkelijk verbluffende afbeeldingen die er direct uit de camera geweldig uitzien en een enorme flexibiliteit bieden aan degenen die hun foto's achteraf willen bewerken.

Alsof die hoofdcamera nog niet genoeg was, is de Mavic 3 uitgerust met een secundaire telecamera. Dit geeft je een 7x zoom voor het vastleggen van onderwerpen op afstand, wat handig kan zijn in een drone, omdat je in veel situaties een aanzienlijke afstand moet bewaren om wettelijke en veiligheidsredenen. Houd er echter rekening mee dat door de veel kleinere sensor in deze camera de kwaliteit van foto's en video's die ermee worden gemaakt niet zo hoog zal zijn als met de hoofdcamera. De Mavic 3 beschikt ook over een 28x gecombineerde digitale en optische zoom, maar het gebruik daarvan verslechtert de beeldkwaliteit aanzienlijk.

Afgezien van een aantal kleine nitpicks, zijn er twee belangrijke problemen die de Mavic 3 ervan weerhouden een absoluut perfecte drone te zijn. De eerste is de prijs, die begint bij meer dan $ 2000. Ik zal echter zeggen dat dit eigenlijk wordt gerechtvaardigd door de mogelijkheden van de drone. Het tweede grote probleem is dat veel geadverteerde functies, zoals 120 frames per seconde slow motion video met hoge resolutie (4K), evenals het volgen van onderwerpen en andere intelligente modi, bij de lancering ontbreken. Ze worden eind januari 2022 toegevoegd.

Andere aspecten van de Mavic 3 die hem de nummer één plek hier opleveren, zijn de topsnelheid van meer dan veertig mijl per uur en de meer dan veertig minuten vliegtijd per batterij. Bovendien beschikt de Mavic 3 over DJI's meest geavanceerde obstakeldetectie- en ontwijkingssysteem tot nu toe om te voorkomen dat je crasht.

Dat gezegd hebbende, wil ik wel zeggen dat ik de Mavic 3 zelf nog moet besturen, maar vanwege mijn lange ervaring met het vliegen met DJI-drones, ben ik ervan overtuigd dat ik het kan aanbevelen. Nadat ik de kans heb gehad om het uit te proberen en een aanzienlijke hoeveelheid vliegtijd te klokken, kun je een volledige recensie hier bij Lifewire verwachten.

Aangezien deze drone net op de markt is gekomen, kan beschikbaarheid een probleem zijn, dus als je wanhopig op zoek bent naar een nieuwe drone of op zoek bent naar iets draagbaars en betaalbaars, verwijs ik je naar mijn keuze voor hardloper- omhoog.

Beste overall, tweede: DJI Air 2S

Image
Image

Ik blijf bij mijn conclusie van mijn review van de DJI Air 2S dat dit destijds inderdaad de beste drone was. Natuurlijk, nu die plek duidelijk bij de Mavic 3 hoort, verdient de Air 2S nog steeds een zeer goede tweede plaats. Het v alt niet te ontkennen dat de Air 2S ongeveer de helft van de prijs van de Mavic 3 is, en bijna de helft van de grootte en het gewicht. Voor mensen die niet zo'n aanzienlijk deel van de verandering willen of kunnen investeren in iets als de Mavic 3, of die iets gemakkelijker willen meenemen, is de Air 2S minder een compromis op het gebied van prestaties.

Om je een idee te geven van de grootte van de Air 2S, hij is klein genoeg dat ik hem in zowat al mijn cameratassen kan plaatsen in plaats van in een lens. Het is ongeveer even groot als de meegeleverde controller, en het is verrassend dat zo'n kleine drone zo'n indrukwekkende camera inpakt. Deze camera is in wezen dezelfde als die in de oudere, duurdere Mavic 2 Pro, zij het met een paar kanttekeningen. Dit is dat het diafragma niet verstelbaar is en niet naar boven kan worden gericht. Dat is echter een kleine prijs voor zo'n uitstekende beeldkwaliteit.

Qua snelheid is het niet de snelste drone die er is, maar het is niet traag, en het heeft een respectabel, zo niet geavanceerd obstakelvermijdingssysteem. Het krijgt ook een redelijk behoorlijke vliegtijd van meer dan dertig minuten per batterij.

Ik vlieg nu met de Air 2S sinds het voorjaar van 2021 als mijn primaire drone, en ik ben enorm blij met de foto's en video's die ik ermee heb gemaakt. Vanwege zijn grootte en gewicht neem ik hem eerder mee op avontuur, dus mijn oude Mavic 2 Pro heeft stof verzameld, ondanks dat het technisch gezien een beter apparaat is.

Als je van de Mavic 2 Pro of Zoom komt, en je bezit een DJI Smart Controller zoals ik, dan is deze compatibel met de Air 2S en is het een veel betere vliegervaring dan met de verpakte bij controleur. Dat is nog een voordeel ten opzichte van de Mavic 3, die als je de verbeterde slimme controller-ervaring wilt, je een nieuwe, zeer dure controller moet kopen, nu de RC Pro genoemd.

Al met al, hoewel de Mavic 3 in veel opzichten een enorme sprong voorwaarts is ten opzichte van de Air 2S, bestaat de Air 2S in zijn eigen niche en verdient hij hier zeker de tweede plaats.

Beste FPV: DJI FPV Combo

Image
Image

Traditioneel zijn First Person View (FPV)-drones een nichehobby geweest met een steile leercurve met uitgebreide technische kennis en doe-het-zelfvaardigheden. DJI's nieuwe FPV-drone daagt alle stereotypen van het genre uit en brengt de ongeëvenaarde spanning van bliksemsnelle vluchten naar de massa. Waar standaard fotografie-drones rustig door de lucht varen, kunnen FPV-drones door nauwe openingen schreeuwen met zinderende racebaansnelheden en s alto's en tonrollen in de lucht.

De DJI FPV-drone bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan - bril, controller en drone - en is ontworpen om je te helpen de uitdagende en opwindende wereld van FPV in te gaan met een vluchtsimulator, ondersteunde modi en sensoren om te helpen je vermijdt botsingen. De drone is uitgerust met een camera die 4K kan vastleggen met 60 fps. Hij kan tot 130 km/u vliegen en levert een videofeed met lage latentie, zodat je de drone altijd vol vertrouwen onder controle hebt.

Natuurlijk zul je met FPV af en toe crashen, dus de drone is ontworpen om door de gebruiker te kunnen worden gerepareerd. Maar de beschikbaarheid van onderdelen kan een probleem zijn, en de drone is niet zo duurzaam als andere FPV-quadcopters vanwege de plastic constructie. Ook, in tegenstelling tot traditionele drones, vereist de wet dat je vliegt met een aanwezige spotter om de lucht in de gaten te houden wanneer je een veiligheidsbril draagt.

Ik vlieg met de DJI FPV-drone sinds de lancering afgelopen voorjaar, en het is een integraal onderdeel geworden van mijn toolkit voor het maken van video's. Ik kan er dynamische, spannende opnamen mee maken, vooral in bossen of andere locaties waar een gewone drone vrijwel zeker zou neerstorten. De DJI FPV-drone is uitgerust met detectie van obstakels, in tegenstelling tot een gewone doe-het-zelf FPV-drone. Het vertraagt je eigenlijk gewoon wanneer het een dreigende crash detecteert, zodat je tijd hebt om te reageren. In combinatie met het perspectief van de eerste persoon door de bril, kan ik met gemak door complexe omgevingen en nauwe gaten navigeren.

Als je je houdt aan de lagere snelheid, botsingsdetectie geassisteerde Normale modus, of zelfs de snellere Sport-modus waarin het vermijden van obstakels is uitgeschakeld, maar sommige gebruikersassistentiefuncties behouden blijven, kun je veel van het gevoel van FPV krijgen zonder als veel risico. Ik heb er nog nooit mee gecrasht in de vele maanden dat ik ermee heb gevlogen, hoewel dat misschien alleen uit voorzichtigheid is. Ik heb nog nooit de handmatige modus gebruikt, waar alle veiligheidswielen loskomen en je moet echt weten wat je doet.

Als je serieus bent over het gebruik van de DJI FPV-drone voor het maken van video's, raad ik je aan een actiecamera en montagebeugel van een derde partij aan te schaffen. De camera van de DJI FPV-drone is helaas nogal middelmatig in termen van beeldkwaliteit en de propellers verschijnen in het zicht van de camera. Als je er echter een actiecamera bovenop plaatst, kun je deze problemen tegengaan, en dat is wat de meeste mensen die dit gebruiken om video's te maken uiteindelijk doen. De DJI FPV-drone is echter ook gewoon heel leuk, en als je alleen maar op zoek bent naar leuk speelgoed om mee rond te vliegen, dan is deze drone geweldig zoals hij is.

Beste ultradraagbare: DJI Mini 2

Image
Image

Met slechts 249 gram is de DJI Mini 2 zo licht dat hij niet alleen gemakkelijk mee te nemen is, maar ook klein genoeg dat je hem, in tegenstelling tot de meeste andere drones, niet hoeft te registreren bij de Federal Aviation Administration. Wat vooral indrukwekkend is, is dat DJI erin is geslaagd een minuscuul formaat te bereiken zonder iets op te offeren in termen van de functies van deze drone. Hoewel de beeldsensor in de camera aan de kleine kant is en de zogenaamd verliesloze digitale zoom niet de moeite waard is, levert de drone nog steeds een goede visuele kwaliteit.

Het meest indrukwekkende van alles is dat deze kleine machine de uitstekende Ocusync-transmissietechnologie van DJI bevat, wat betekent dat je een betrouwbaar signaal met een hoge resolutie kunt verwachten met een groter bereik dan je waarschijnlijk ooit zult gebruiken. Als klap op de vuurpijl kost de Mini 2 minder dan $ 500, waardoor het een opmerkelijk goede prijs is.

Beste AI: Skydio 2

Image
Image

Als je epische luchtfoto's wilt maken, maar niet zelf wilt leren vliegen, dan is de Skydio 2 de slimme drone voor jou. Met behulp van 4K-navigatiecamera's en krachtige hardware voor kunstmatige intelligentie (AI) biedt de Skydio 2 ongeëvenaarde objectvolging en het vermijden van obstakels. Steek gewoon de bakenbediening in je zak en de drone zal als lijm aan je blijven plakken, met gemak navigeren door dicht bos en op je afkomen, zelfs als hij je uit het oog verliest. Je kunt er natuurlijk ook mee vliegen met een meer traditionele controller, of er verbinding mee maken met je smartphone.

Het is ook geen flauwekul op het gebied van video-opname, met een camera die in staat is tot 4K 60fps HDR-video van hoge kwaliteit. Om deze drone nog aantrekkelijker te maken, is de basisprijs verrassend laag, en het enige echte nadeel van de Skydio 2 is dat het bereik beperkt is in vergelijking met andere drones in deze prijsklasse. Maar aangezien de maximaal bruikbare afstand 3 is.5 kilometer, je merkt het waarschijnlijk niet.

Beste uitgave: DJI Inspire 2 Zenmuse X7 Kit

Image
Image

Als geld geen rol speelt en je de best mogelijke foto- en videokwaliteit wilt vastleggen, dan levert de DJI Inspire 2 Zenmuse X7 Kit ongelooflijke beelden met zijn enorme Micro 4/3-sensor. Het is in staat om 6k-video en 24MP stilstaande beelden vast te leggen met de scherptediepte en weinig licht die alleen een grote sensor kan bieden. Er wordt een 16 mm f2.8-lens meegeleverd, maar u kunt deze verwisselen voor andere lenzen (afzonderlijk verkrijgbaar), die het soort functionaliteit bieden dat professionele drone-fotografen eisen.

Houd er echter rekening mee dat de geldkosten van deze drone niet de enige kosten zijn die u beta alt voor zo'n fenomenale camera. Deze drone is zowel zwaar als enorm, waardoor het een slechte optie is als je van plan bent hem naar het achterland te dragen. Maar alleen omdat het groot is, wil nog niet zeggen dat het niet snel is. Deze kolos in de lucht kan in slechts 4 seconden van 0 naar 80 mph accelereren en heeft een topsnelheid van 94 mph.

Bovendien is het uitgerust met een twee-assige gestabiliseerde FPV-camera die een alternatief beeld biedt om de drone te laten vliegen. Het heeft ook technologie voor het vermijden van obstakels en alle andere functies die u van een moderne drone mag verwachten.

Hoewel de DJI Mavic 3 de Inspire 2 zeker een stuk minder heeft gemaakt dan meer toegankelijke consumentendrones, heeft het systeem met verwisselbare lenzen de voorkeur boven serieuzere filmmakers. De coole factor van deze drone v alt ook niet te ontkennen, en het feit dat hij zich zeker onderscheidt van de rest.

Beste budget: Ryze Tello

Image
Image

Voor een leuke en veelzijdige drone met een zeer laag budget, biedt de Ryze Tello veel waar voor je geld. Deze kleine UAV is ideaal voor beginners, met eenvoudige bediening en meegeleverde propbeschermers voor de veiligheid. Ook maakt de Tello-app het gemakkelijk om complexe manoeuvres uit te voeren en coole trucs uit te voeren. Hij weegt slechts 80 gram en is duurzaam gebouwd om ongelukken te overleven.

De kanttekeningen zijn echter dat dit niet met een controller wordt geleverd, tot slechts 720p video kan opnemen en dat het bereik zeer beperkt is. Maar voor deze prijs zijn dat zeer acceptabele compromissen. Dit is ook de perfecte drone voor studenten, aangezien de Tello SDK gemakkelijk software te ontwikkelen is, waardoor het een geweldig hulpmiddel is als je leert coderen.

Als je op zoek bent naar de meest geavanceerde drone die je het beste van alles geeft, dan is die drone zonder twijfel de DJI Mavic 3. Tussen zijn enorme primaire camerasensor, secundaire supertelelens en superieure batterij levensduur en bereik, het is een grote stap voorwaarts ten opzichte van elke andere drone die je nu kunt kopen. Als u echter iets draagbaarder en aanzienlijk goedkoper wilt, levert de DJI Air 2S geweldige beelden in een kleiner, lichter pakket voor de helft van de prijs van de Mavic 3.

Hoe we hebben getest

Onze deskundige reviewer en tester beoordeelt drones op een aantal factoren. We onderzoeken de grootte en het ontwerp, rekening houdend met hoe draagbaar het is, evenals de kwaliteit van de camera en controller. Vervolgens gaan we het veld in om te testen hoe gemakkelijk het is om te leren en te vliegen. We besteden aandacht aan de leercurve van het oppakken van de bedieningselementen en hoe sterk de RC-bedienings- en videotransmissiesignalen zijn. We kijken ook naar vluchtmogelijkheden zoals omnidirectionele detectie, het vermijden van obstakels, volgen en automatisch landen.

Een belangrijk onderdeel van onze evaluatie is het testen van verschillende vliegmodi en het testen van de levensduur van de batterij om te zien of deze voldoet aan de verwachte vliegtijd en bereik. Ten slotte bekijken we de prijs van de drone en vergelijken we de kenmerken ervan met die van een concurrent in hetzelfde bereik om ons definitieve oordeel te vellen.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn is een gediplomeerde commerciële UAV-piloot en een enthousiaste luchtfotograaf die sinds 2019 voor Lifewire schrijft. Als hij niet de lucht in gaat met zijn Mavic 2 Pro, onderzoekt en test hij de nieuwste technologie voor Lifewire.

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring, met een achtergrond in mobiele apparaten en consumententechnologie. Hij heeft eerder geschreven voor technologiebedrijven zoals T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

Jonno Hill is een tech-journalist met een breed gevarieerde ervaring, variërend van gaming tot mobiele apparaten en in de hele branche. Hij heeft voor verschillende toptechnologie- en cultuursites geschreven.

Waar moet je op letten in een drone

Bereik - Het bereik van een drone geeft aan hoe ver hij kan vliegen zonder de communicatie te verliezen. Sommige high-end drones kunnen tot negen mijl afstand vliegen, terwijl sommige budgetopties beperkt zijn tot 150 voet. Houd er echter rekening mee dat het werkelijke bereik dat u zult vliegen beperkt is, zowel door het terrein waarop u vliegt (ga rond een bergrug en u zult waarschijnlijk het signaal verliezen), als door wettelijke beperkingen die vereisen dat u in staat bent om de drone te zien terwijl je vliegt. Een groter bereik betekent echter een sterker signaal, dus het is zelfs wenselijk als je maar binnen een paar honderd voet van jezelf vliegt.

Batterijlevensduur - De levensduur van de batterij was vroeger een echte beperkende factor voor drones. Nu krijgen de meeste huidige drone-modellen echter ongeveer 30 minuten vliegtijd, waarbij sommige in staat zijn om meer dan 40 minuten in de lucht te blijven op een enkele lading. Je wilt waarschijnlijk nog steeds een reservebatterij, maar dat is veel minder een zorg bij het kopen van een drone dan een jaar geleden.

Snelheid - Snelheid is niet de belangrijkste factor als je alleen maar rondvliegt en foto's maakt, maar er zijn voordelen aan het bezitten van een snelle drone. De belangrijkste van deze voordelen is dat een snelle drone beter bestand is tegen harde wind, die vanaf de grond vaak moeilijk te detecteren is. Veel drones kunnen tot 45 mijl per uur reizen, en drones die vanuit de eerste persoon worden bekeken, kunnen snelheden bereiken van wel 90 mijl per uur.

Aanbevolen: