De 8 beste 60-inch tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste 60-inch tv's van 2022
De 8 beste 60-inch tv's van 2022
Anonim

Het belangrijkste om naar te kijken bij het selecteren van een 60-inch tv is het paneel, het deel van de tv dat het beeld weergeeft. De meeste mensen houden het prima bij een 4K-resolutie van dit formaat, omdat je beter kunt upgraden naar een groter formaat om volledig te profiteren van de 8K-resolutie, tenzij je fysiek niet over de ruimte beschikt.

Kijkhoeken zijn ook belangrijk. Met tv's met uitstekende kijkhoeken kan een hele groep mensen samen kijken, vanaf elke plek in de kamer, zonder dat de beeldkwaliteit achteruitgaat. HDR10+ en Dolby Vision zijn belangrijk als je kleuren wilt laten knallen, en je moet op zoek naar een niet-reflecterend, helder scherm als je tv-kamer veel natuurlijk zonlicht heeft.

Of je nu een thuisbioscoop hebt of met een kleinere ruimte werkt, maar dicht bij de actie wilt zijn, hier zijn de beste 60-inch tv's om te overwegen.

Beste algemeen: Sony X90J 65-inch

Image
Image

De Sony XR65X90J is een 65-inch tv met een 4K LED-paneel die alle belangrijke functies biedt voor een acceptabele prijs. Het verbetert het eerdere aanbod van Sony uit het middensegment door HDR10-ondersteuning toe te voegen voor krachtigere, levendigere kleuren, en het biedt een van de betere kwaliteit foto's die je zult zien in een niet-OLED 65-inch televisie.

De opschaling werkt echt goed, wat betekent dat niet-4K-films en tv-programma's er geweldig uitzien. Ondersteuning voor framesnelheden van 120 fps (frames per seconde), het aantal frames dat elke seconde wordt weergegeven, samen met een fantastische responstijd, maakt het ook een goede keuze voor gaming. Het scherm is helder en kleurrijk, en ondersteuning voor lokaal dimmen met volledige array helpt het contrast te verbeteren en het beeld er nog meer uit te laten zien.

Formaat: 65 inch︱ Paneeltype: Full Array LED︱ Resolution: 3840x2160︱HDR : HDR10, HLG, Dolby Vision︱Refresh : 120Hz︱HDMI ingangen: 4

Runner-Up, beste algemeen: Samsung QN85A (65-inch)

Image
Image

De Samsung QN85A is een 65-inch tv die geweldig is voor allerlei soorten inhoud, waaronder High Dynamic Range (HDR) -films en tv-programma's, snelle sporten, gamen en zelfs te gebruiken als computermonitor. Het Neo QLED-paneel is uitzonderlijk helder, wat resulteert in krachtige HDR-inhoud en weinig tot geen verblinding of reflecties, zelfs in lichte kamers.

Het Neo QLED-scherm kan ook mooie diepe zwarttinten weergeven, met lokaal dimmen mogelijk gemaakt door Mini LED-achtergrondverlichting. Opgeschaalde inhoud ziet er uitstekend uit, zonder merkbare artefacten (vervorming). Een van de drie HDMI-poorten is HDMI 2.1, wat betekent dat het 4K-video-invoer ondersteunt met een verversingsfrequentie van 120 Hz. Het ondersteunt ook FreeSync en variabele verversingssnelheid (VRR), waardoor het een goede optie is voor gamen.

Maat: 65 inch︱ Paneeltype: Neo QLED︱ Resolution: 3840x2160︱HDR : Quantum HDR 24x, HDR10+︱Refresh : 120Hz︱HDMI-ingangen : 4

Beste gebogen scherm: Samsung TU-8300 gebogen 65-inch 4K-tv

Image
Image

Of je nu een fan bent van gebogen monitoren en diezelfde ervaring naar je woonkamer wilt brengen, of je bent geïnteresseerd in uitstekende kijkhoeken, de Samsung TU-8300 is het gebogen scherm waarnaar je op zoek bent. De meeste tv's hebben flatscreens, maar het 65-inch 4K-paneel van de TU-8300 buigt iets naar buiten vanuit het midden naar de randen om de kijkervaring te verbeteren.

Uitstekende reactietijden maken het een geweldige optie om naar sport te kijken, en de lage invoervertraging, gecombineerd met de goede kijkhoeken, is de perfecte formule om je vrienden te verzamelen om wat lokale multiplayer te spelen in je favoriete videogames.

Maat: 65 inch︱ Paneeltype: LED︱ Resolutie: 3840x2160︱ HDR: HDR10+, HLG︱ Refresh: 60Hz︱ HDMI-ingangen: 3

Beste Roku-tv: TCL 65R635 65-inch 6-serie 4K QLED-tv met Dolby Vision HDR

Image
Image

De 65-inch versie van TCL's 65R635 6-serie blijft de beste integratie van het Roku-platform in deze grootteklasse. Het beschikt over een schitterend 4K-paneel verlicht met Mini LED-technologie voor geweldig lokaal dimmen, Quantum Dot-technologie voor uitstekende kleurnauwkeurigheid en foutloze opschaling. Omdat het in wezen een Roku-tv is, is de opschaling (het verhogen van de videoresolutie) erg handig wanneer je standaard- of high-definition inhoud streamt.

Je zult nog steeds een beetje een betere ervaring hebben als je uitgeeft voor een Netflix-abonnement met native 4K-inhoud. Toch doet de 65R635 uitstekend werk door inhoud met een lagere resolutie op te blazen zonder veel wazigheid of video-artefacten zoals pixelvorming. Het bevat ook een geïntegreerde Roku-afstandsbediening die spraakopdrachten ondersteunt, zodat je rechtstreeks vanaf de tv toegang hebt tot Alexa en Google Assistant.

Maat: 65 inch︱ Paneeltype: QLED︱ Resolutie: 3840x2160︱ HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG︱ Refresh: 120Hz︱ HDMI-ingangen: 4

Beste budget: Hisense 65A6G

Image
Image

De Hisense 65A6G is een 65-inch 4K-tv die ondanks het prijskaartje op instapniveau veel geweldige functies biedt. Het is gebouwd op het Android TV-platform, dus je hebt direct toegang tot veel streaming-apps en je kunt zelfs apps van internet installeren zonder iets aan te passen. De 65A6G bevat alle populairste streaming-apps en de spraakgestuurde afstandsbediening heeft zelfs sneltoetsen voor populaire services zoals Prime Video, Netflix en YouTube.

Het is ook compatibel met Chromecast, dus je kunt de inhoud rechtstreeks vanaf je telefoon of computer naar de tv sturen. Opschalen is ook erg goed, dus je kunt inhoud met een lagere resolutie streamen of een dvd-speler aansluiten, en het beeld ziet er nog steeds schoon uit zonder wazigheid of vervorming.

Maat: 65 inch︱ Paneeltype: Full Array LED︱ Resolutie: 3840x2160︱HDR : HDR10, Dolby Vision︱Refresh : 60Hz︱HDMI-ingangen : 4

Beste voor gaming: LG OLED65C1PUB 65-inch OLED-tv

Image
Image

De LG C1 OLED is een van de betere allround 65-inch tv's die er zijn, maar hij is vooral geschikt voor gaming. Het ondersteunt FreeSync en G-Sync om het scheuren van het scherm te verminderen, wat een onaangenaam effect is waarbij de bovenste en onderste delen van een afbeelding uit elkaar kunnen vallen tijdens snelle bewegingen. Het ondersteunt ook een variabele verversingssnelheid (VRR), waarmee de tv de verversingssnelheid dynamisch kan afstemmen op de inkomende framesnelheid van de game die je speelt. VRR kan zorgen voor een soepelere game-ervaring.

Het prachtige OLED-scherm biedt het soort bliksemsnelle reactietijden die je nodig hebt bij het spelen van snelle games. Het is ook geweldig in het weergeven van de adembenemende beelden die aanwezig zijn in veel moderne games, dankzij briljante HDR-kleuren en perfecte zwarttinten zonder zelfs maar een vleugje lichtbloei. Deze vervorming treedt op wanneer heldere delen van een afbeelding elkaar overlappen met donkere delen eromheen, waardoor een halo-effect ontstaat.

Maat: 65 inch︱ Paneeltype: OLED︱ Resolutie: 3840x2160︱ HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG︱ Refresh: 120Hz︱ HDMI-ingangen: 4

Beste foto: LG G1 (65-inch)

Image
Image

De LG G1 vertegenwoordigt het volgende niveau in beeldkwaliteit, met een 65-inch OLED Evo-paneel. LG claimt dat Evo-panelen een helderder beeld en levendigere kleuren geven dan een standaard OLED-scherm. Dankzij de algehele helderheid en de uitstekende reflectieverwerking ziet hij er bijna net zo goed uit in de volle zon als in een donkere kamer.

Het OLED-paneel is net zo bedreven in het weergeven van perfecte zwarttinten, wat resulteert in een uitstekende contrastverhouding. Het beschikt ook over een native 120Hz verversingssnelheid (hoe vaak het scherm elke seconde ververst), en alle vier de HDMI-poorten ondersteunen de HDM1 2.1-standaard die nodig is voor het verzenden van een 4K-signaal op 120Hz. Dat maakt het geweldig voor alle soorten inhoud, inclusief gaming. De opname van FreeSync, G-Sync en variabele verversingsfrequenties maakt het spelen soepel en zonder haperingen.

Maat: 65-inch︱ Paneeltype: OLED Evo︱ Resolutie: 3840x2160︱HDR : Dolby Vision, HDR10, HLG︱Refresh : 120Hz︱HDMI-ingangen : 4

Beste uitgave: LG 65QNED99UPA

Image
Image

De LG 65QNED99U is een luxe 65-inch tv met een kristalhelder 8K-paneel met achtergrondverlichting en Mini LED-technologie. Hoewel dit een dure televisie is, wordt het 8K-scherm ondersteund door uitstekende opschaling, dus alles van standaard-definition dvd's en high-definition Blu-ray tot 4K-inhoud ziet er geweldig uit zonder merkbare vervorming of dithering in de schaduwen.

Het is ook helder genoeg om levendige HDR-kleuren te laten knallen, en het ziet er zelfs goed uit in zeer lichte kamers. De kijkhoeken zijn uitstekend, met slechts een beetje verduistering aan de randen wanneer ze vanaf de zijkant worden bekeken en geen echte reflectieproblemen vanwege het heldere scherm. Het wordt geleverd met WebOS (LG's smart TV-besturingssysteem) geïnstalleerd, inclusief verschillende streaming-apps om te downloaden, en het heeft vier HDMI 2.1-poorten om fysieke apparaten aan te sluiten.

Maat: 65 inch︱ Paneeltype: IPS Mini LED︱ Resolutie: 7680x4320︱HDR : Dolby Vision, HDR10, HLG︱Refresh : 120Hz︱HDMI-ingangen : 4

Als je een middelgrote woonkamer of thuisbioscoop hebt en de ruimte niet wilt overweldigen, dan is de Sony X90J 65-inch (bekijk bij Amazon) de beste optie. Het 4K LED-paneel ziet er geweldig uit met de hulp van full-array local dimming en ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision. De LG C1 OLED 65-inch (bekijk bij Amazon) is een belangrijke upgrade als je serieus wilt gamen of een superieur beeld wilt, maar er hangt een prijskaartje aan.

Waar moet je op letten bij een 60-inch tv

Resolutie

De meeste 60-inch tv's hebben 4K (3840x2160p) panelen, wat een goede resolutie is voor televisies van dit formaat. Sommige premiummodellen verhogen dat tot 8K (7680x4320p-resolutie) voor een ultraluxe kijkervaring, maar je kunt prima rondkomen met 4K als dat niet binnen het budget v alt. Het is ook essentieel om te controleren hoe goed een tv omgaat met opschalen, aangezien de meeste inhoud die u bekijkt, opgeschaalde standaarddefinitie (SD) en hoge definitie (HD) video zal zijn in plaats van native 4K. Zoek naar een tv die kan opschalen zonder veel ruis en vervorming.

Weergavetype

Organic light-emitting diode (OLED)-panelen bieden het beste beeld, met perfecte zwarttinten en briljante HDR-prestaties, maar ze zijn ook duur en kunnen inbranden als ze gedurende lange tijd een statisch beeld weergeven. QLED-panelen kunnen vergelijkbare prestaties leveren, vooral geavanceerde, tegen een lagere prijs. De beste QLED-schermen kosten minder en zien er bijna net zo goed uit, maar ze hebben doorgaans lagere contrastverhoudingen en helderheidsproblemen kunnen van invloed zijn op inhoud met een hoog dynamisch bereik (HDR). Geavanceerde panelen zoals de Neo QLED van Samsung en de QNED van LG komen het dichtst in de buurt van de OLED-kwaliteit.

Smart TV-platform

Bijna elke tv die je vandaag koopt, heeft ingebouwde slimme functionaliteit, wat betekent dat je rechtstreeks vanaf de tv toegang hebt tot streaming video-apps via een internetverbinding. Er zijn veel verschillende interfaces, van Android TV tot Tizen en Roku, en ze zullen allemaal zware hitters zoals Netflix, Hulu en Disney+ beschikbaar hebben. Als je een favoriete streaming-app hebt en deze niet beschikbaar is op een tv die je leuk vindt, is dat het overwegen waard.

FAQ

    Hoe weet u of een 60-inch tv geschikt is voor uw woonkamer/thuisbioscoop?

    Je moet een plek kiezen waar je nieuwe tv aan de muur of op een standaard wordt gemonteerd, dan de afstand meten van die plek tot waar je zit en de meting door twee delen. Een afstand van ongeveer 10 voet (120 inch) betekent dat een 60-inch televisie goed werkt in uw woonkamer of thuisbioscoop, maar u kunt veilig dichterbij zitten als u een kleinere ruimte heeft. Als je ruimte veel groter is, zal de tv er te klein uitzien.

    Kun je apps downloaden naar een smart-tv?

    Met smart-tv's kun je meestal apps downloaden, maar alleen als je de tv met internet verbindt. Meestal kun je een smart-tv aansluiten op je wifi-netwerk, maar sommige zijn ook in staat om verbinding te maken via een fysieke Ethernet-kabel. Je smart-tv kan worden geleverd met verschillende populaire apps zoals Netflix, Hulu en Disney+ voorgeïnstalleerd, maar met smart-tv-platforms zoals Fire TV, Roku en Android TV kun je je favoriete streaming-apps downloaden via een ingebouwde app of kanaalwinkel als goed.

    Kun je een soundbar aansluiten op een smart-tv?

    Als je smart-tv een HDMI ARC-verbinding, Bluetooth of optische uitgang heeft, zou het geen probleem moeten zijn om een soundbar aan te sluiten. Met elk van deze verbindingstypen kunt u met minimale inspanning een soundbar, subwoofer, ontvanger en zelfs satellietluidsprekers instellen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste kabels hebt en de installatie soepel verloopt, raadpleeg je de gebruikershandleiding van je tv voor specifieke instructies voor het instellen van audio voor thuis.

Over onze vertrouwde experts

Jeremy Laukkonen schrijft al meer dan tien jaar over consumentenelektronica, met een focus op autotechnologie, gaming en thuisbioscoop. Hij heeft een aantal televisies voor Lifewire getest en beoordeeld, en zijn recensies zijn ook verschenen in Digital Trends. Voordat hij zijn aanbevelingen deed, heeft Jeremy meer dan 50 televisies doorgelicht om de acht beste te selecteren. De belangrijkste factoren die in overweging werden genomen, waren onder meer beeldkwaliteit, contrast, helderheid, HDR-opties en -prestaties, opschaling, aantal en type HDMI-poorten en prijs. Sommige factoren kregen speciale aandacht voor specifieke categorieën. Functies zoals FreeSync en G-Sync zijn bijvoorbeeld essentieel voor een gaming-tv, maar zijn verder niet zo belangrijk.

Aanbevolen: