Logitech G915 Lightspeed Gaming Keyboard Review: een slankere, slankere optie

Inhoudsopgave:

Logitech G915 Lightspeed Gaming Keyboard Review: een slankere, slankere optie
Logitech G915 Lightspeed Gaming Keyboard Review: een slankere, slankere optie
Anonim

Bottom Line

Logitech's G915 Lightspeed onderscheidt zich van de meeste mechanische gaming-toetsenborden dankzij het aantrekkelijke, onopvallende ontwerp en kortere, kliktoetsen die typen een plezier maken.

Logitech G915 Lightspeed-gamingtoetsenbord

Image
Image

We hebben het Logitech G915 Lightspeed Wireless Gaming Keyboard gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De meeste premium gaming-toetsenborden zijn grote, beestachtige apparaten, maar niet het Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Keyboard. Hoewel het de levendige regenboog van verlichtingsanimaties behoudt die bij de meeste tijdgenoten te zien is, is deze high-end optie superslank en beschikt over onopvallende toetsen die een goede plek vinden tussen traditionele toetsenborden en laptoptoetsen.

Dat maakt het een uitbijter in een veld vol met zeer gelijkaardige gamingaccessoires, maar het stijlvolle uiterlijk en het snelle typen op deze kliktoetsen maken de Logitech G915 Lightspeed een geweldige keuze, vooral voor degenen die het daadwerkelijk zullen gebruiken voor werk en dagelijks gebruik. Het is echter erg prijzig en het ontbreken van enige vorm van polssteun is een merkwaardige omissie.

Ik heb de Logitech G915 Lightspeed meer dan een week getest als mijn dagelijkse toetsenbord, zowel tijdens het gamen als tijdens mijn dagelijkse schrijf- en bewerkingsroutine.

Deze high-end optie is superslank en heeft onopvallende toetsen die het midden houden tussen traditionele toetsenborden en laptoptoetsen.

Ontwerp: Verrassend slank

Gloeiende toetsen terzijde, de Logitech G915 Lightspeed ziet er gewoon niet uit of voelt niet veel als een typisch gamingtoetsenbord. Het is verbazingwekkend dun met 22 mm, met een dichte en slanke behuizing gemaakt van een geborstelde 5052 aluminiumlegering aan de bovenkant en plastic aan de onderkant.

De onopvallende toetsen zien eruit alsof ze gewoon bovenop de stijlvolle basis zweven, en hoewel er niet zoveel licht onder de toetsen komt als je op veel mechanische gaming-toetsenborden zult zien, zijn de kleurrijke RGB-licht dat afzonderlijk door de letters, cijfers en symbolen zelf schijnt, is helder en kleurrijk.

Dit draadloze model kan ook op verschillende manieren verbinding maken. Het wordt geleverd met een kleine USB-ontvanger die op uw computer wordt aangesloten voor snelle "Lightspeed" -connectiviteit, en belooft een link met een lage latentie van 1 ms naar uw desktop of laptop. U kunt desgewenst ook Bluetooth gebruiken, wat ideaal is voor apparaten zonder een USB-poort van volledige grootte, en het ook gemakkelijk maakt om tussen meerdere apparaten te schakelen. De meegeleverde, afneembare USB-kabel kan worden gebruikt voor connectiviteit en/of opladen.

De voetjes onder het toetsenbord zijn slim verstelbaar, zodat je kunt kiezen uit 4 of 8 graden hoogte.

De voetjes onder het toetsenbord zijn slim verstelbaar, zodat je kunt kiezen tussen 4 of 8 graden hoogte. Hoewel ik het minder nodig vond, gezien de onopvallende benadering in vergelijking met andere toetsenborden, is het weglaten van elke vorm van polssteun hier merkwaardig.

Aan de bovenkant van het toetsenbord bevinden zich soft-touch instellingenknoppen en mediabediening, inclusief de mogelijkheid om te kiezen tussen meerdere instellingenprofielen, de helderheid te regelen en te schakelen tussen Lightspeed- en Bluetooth-connectiviteit. Ondertussen zijn de speciale mediaknoppen te vinden in de rechterbovenhoek onder de soepel rollende volumeregeling.

Image
Image

Prestaties: het klikt echt

Logitech's G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Keyboard maakt gebruik van onopvallende GL-toetsschakelaars - en klikbare schakelaars in deze specifieke configuratie. Zoals het uiterlijk van het toetsenbord doet vermoeden, verplaatsen deze toetsen niet zo veel als op veel grote toetsenborden, met een bedieningsafstand van slechts 1,5 mm en een totale verplaatsingsafstand van 2,7 mm.

Er is hier zeker minder reizen, maar ook behoorlijk wat meer dan je gemiddelde laptoptoetsenbord. Dat plaatst het precies op een goede plek voor iemand zoals ik die meestal rechtstreeks vanaf een laptop werkt; er is een meer natuurlijke leercurve wanneer ik aan mijn bureau zit en in plaats daarvan dit toetsenbord gebruik. Mijn vingers vliegen over deze snel geactiveerde toetsen, waarbij de hoorbare klik goed past bij het tactiele gevoel van het volledig indrukken van elke toets.

Het werkt geweldig voor zowel games als typen, hoewel er geen gespecialiseerde keycaps zijn die je kunt inwisselen zoals bij sommige rivaliserende opties, zoals de mechanische gaming-toetsenborden van Corsair. De grotere potentiële hapering zal waarschijnlijk komen voor mensen die alleen gewend zijn aan toetsenborden van volledige grootte, omdat de mindere toetsaanslag hier zeker merkbaar is.

Mijn vingers vliegen over deze snel geactiveerde toetsen, waarbij de hoorbare klik goed past bij het tactiele gevoel van het volledig indrukken van elke toets.

Logitech stelt de levensduur van de batterij vast op 30 uur gebruik met de toetsverlichting op 100 procent helderheid, en dat soort schatting klopte in mijn testen. Afhankelijk van hoeveel je het toetsenbord gebruikt, kan het verstandig zijn om het een keer per week of misschien twee keer per week op te laden. De meegeleverde USB-naar-micro-USB-kabel maakt het gemakkelijk om het toetsenbord op te laden terwijl het in gebruik is, en je kunt het huidige batterijniveau controleren via Logitech's G Hub-software. Je krijgt ook meldingen als het bijna leeg is.

Image
Image

Comfort: Polssteun optioneel (omdat deze ontbreekt)

Hoewel het vreemd is dat dit toetsenbord van $ 250 geen enkele polssteun heeft, maakt het onopvallende karakter het uiteindelijk comfortabel om te gebruiken, zelfs zonder een kussen eronder. Zoals gezegd, vond ik het heel gemakkelijk om me aan deze toetsen aan te passen als een laptop-gecentreerde gebruiker, en dat maakte het voor mij gemakkelijker om op volle snelheid te komen, in tegenstelling tot een langzamere leercurve met sommige andere gaming-toetsenborden.

Hoewel het vreemd is dat dit toetsenbord van $ 250 geen enkele polssteun heeft, maakt het onopvallende karakter het uiteindelijk comfortabel om te gebruiken, zelfs zonder een kussen eronder.

Software: de G Hub

Logitech's G Hub voor Windows of Mac is de software die je gebruikt om de verlichtingsanimaties en -instellingen van de Logitech G915 Lightspeed te configureren en te beheren, en om macrotoetsen en andere opties te configureren. Naast verschillende vooraf ingestelde opties voor het verlichten van animaties op het hele toetsenbord, kun je animatiecycli aanpassen en bepaalde kleuren instellen voor specifieke toetsen.

Image
Image

Prijs: het is een flinke investering

Voor $ 250 is het Logitech G915 Lightspeed Wireless RGB Mechanical Gaming Keyboard een erg dure optie, waarvan de prijs schijnbaar wordt verhoogd door het superdunne ontwerp, de gespecialiseerde toetsen en het draadloze karakter. Er is een bekabeld Logitech G815- alternatief voor $ 200 dat verder bijna identiek is, en dat kan een betere optie zijn voor iedereen die een gamingtoetsenbord koopt voor een vast bureau. Met de draadloze G915 betaal je zeker een premie voor de veelzijdigheid van een apparaat dat ook via Bluetooth verbinding kan maken met telefoons, tablets en meer.

Met de draadloze G915 betaal je zeker een premie voor de veelzijdigheid van een apparaat dat ook via Bluetooth verbinding kan maken met telefoons, tablets en meer.

Logitech G915 Wireless vs. Corsair K95 RGB Platinum XT

Dit zijn twee uitstekende, hoogwaardige mechanische gaming-toetsenborden, maar ze zijn heel verschillend qua gevoel en uitvoering. Corsair's K95 RGB bekabelde toetsenbord is daarentegen robuust en van volledige grootte, en het bevat bonusfuncties in de vorm van verwisselbare keycaps, ideaal voor first-person shooters en MOBA-games. Het spreekt ook videogame-streamers aan via integratie met Elgato Stream Deck en gespecialiseerde meegeleverde keycaps voor de macroknoppen.

Beide bieden geweldige verlichting en soepel typen, maar op verschillende manieren. Als je niet dol bent op een onopvallend bord met kortere reistoetsen, dan is Corsair's $ 200 K95 RGB Platinum XT misschien een betere optie voor jou.

Een serieus indrukwekkend en veelzijdig toetsenbord

Het prijskaartje is ambitieus, maar als je op zoek bent naar een slank en slank onopvallend toetsenbord dat net zo goed geschikt is voor gaming als voor typen en dagelijks gebruik, dan is Logitech's G915 Lightspeed Gaming Keyboard een genot om te gebruiken.

Specs

  • Productnaam G915 Lightspeed Gaming Keyboard
  • Product Merk Logitech
  • SKU 097855146601
  • Prijs $249,99
  • Productafmetingen 18,7 x 5,9 x 0,9 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Poorten 1x microUSB-poort
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: