De 5 beste 48-inch tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste 48-inch tv's van 2022
De 5 beste 48-inch tv's van 2022
Anonim

Een 48-inch televisie lijkt de goede plek te vinden tussen modellen van klein formaat die geschikt zijn voor appartementen en slaapzalen en de enorme schermen waar we aan denken als we het hebben over thuisbioscopen. De beste 48-inch modellen bieden een balans tussen beeldkwaliteit, slimme functies en connectiviteit. Samsung is begonnen met het opnemen van hun eigen virtuele assistent, Bixby, in al hun nieuwe tv's, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het instellen van een Amazon- of Google-account om stembediening te krijgen. LG biedt een OLED-model in de 48-inch formaatklasse, waardoor je absoluut de beste kijkervaring hebt die er is.

Sony heeft bewezen het meest veelzijdige merk te zijn en biedt opschaling van niet-4K-inhoud, spraakbediening, schermspiegelingsmogelijkheden en zelfs Bluetooth-connectiviteit voor draadloze audio-installaties. Of u nu het snoer met uw kabel- of satellietprovider wilt doorknippen en uitsluitend films en shows wilt streamen, of een goed afgeronde televisie voor uw woonkamer wilt, er is voor elk wat wils.

Beste algemeen: Sony X950H 49-inch 4K UHD Smart TV

Image
Image

Als je een trouwe Sony-klant bent, is de X950H een uitstekende optie als je je huidige thuisbioscoop wilt upgraden of je eerste smart-tv wilt kopen. Het beschikt over Sony's X1 Ultimate-processor om een geweldige 4K UHD-resolutie te produceren, evenals de gepatenteerde X-Reality Pro- en X Motion Clarity-technologie voor zijdezachte bewegingen en verbeterd kleurvolume. Het scherm heeft een Netflix Calibrated Mode en een IMAX Enhanced-modus waarmee je je favoriete films kunt bekijken zoals ze bedoeld zijn. Met ingebouwde Wi-Fi en het Android TV-besturingssysteem kun je apps zoals Netflix en Hulu rechtstreeks naar de tv downloaden.

De afstandsbediening heeft een ingebouwde microfoon die werkt met zowel Google Assistent als Alexa, zodat je direct uit de doos handsfree kunt bedienen. De dubbele 10 watt-luidsprekers maken gebruik van Dolby Atmos-technologie voor virtueel surround-geluid, en ze hebben ook een stemzoominstelling die de dialoog versterkt; perfect voor nieuwsuitzendingen of talkshows. De tv ondersteunt zowel Chromecast als AirPlay2 om schermspiegeling mogelijk te maken voor meer manieren om video's te delen. Met Bluetooth-ondersteuning kun je externe soundbars en andere audioapparatuur instellen voor de perfecte thuisbioscoopconfiguratie op maat.

Bluetooth verbruikt minder stroom en kost minder om te implementeren dan wifi. Het lagere vermogen maakt het ook veel minder vatbaar voor last van of het veroorzaken van interferentie met andere draadloze apparaten in dezelfde 2,4 GHz-radioband. - Melanie Pinola, productexpert

Beste LG: LG OLED48CXPUB 48-inch OLED 4K-tv

Image
Image

LG is een van de grootste namen in televisies en hun OLED-modellen behoren tot de beste op de markt; de 48-inch CX is geen uitzondering. Het maakt gebruik van organische substraten en LED-randverlichting om miljarden rijke, diepe kleuren te produceren, evenals dimming op pixelniveau voor bijna perfect zwart en superieur contrast. Het wordt aangedreven door een derde generatie a9-processor die LG's ThinQAI-technologie gebruikt om media intelligent te analyseren voor geoptimaliseerde opschaling, audiomastering en beeldweergave. Met Dolby Vision IQ en Dolby Atmos-audiotechnologie krijgt u een beeld dat zich automatisch aanpast aan de omgevingslichtomstandigheden en multidimensionaal geluid voor de meest meeslepende bioscoopervaring die thuis beschikbaar is.

Het webOS-besturingssysteem geeft je niet alleen toegang tot je favoriete streaming-apps, het heeft ook een sportwaarschuwingsfunctie om je onmiddellijk bijgewerkte scores en koppen te laten zien, zodat je het hele seizoen op de hoogte kunt blijven. De spraakgestuurde afstandsbediening kan worden gebruikt met Alexa, Google Assistant en zelfs Siri om je handsfree je tv te bedienen. Met Bluetooth-connectiviteit kunt u dubbele draadloze soundbars, luidsprekers of subwoofers instellen voor surround sound-audio. De CX is compatibel met zowel Nvidia G-Sync als AMD FreeSync-technologie, dus console-gaming ziet er beter uit dan ooit. Apple AirPlay2 is ingebouwd, zodat u uw iOS-apparaat kunt spiegelen voor meer manieren om video's en foto's te delen met vrienden en familie.

Beste 1080p: TCL 49S325

Image
Image

4K UHD is niet zo cruciaal bij het omgaan met kleinere tv's, dus je zult misschien merken dat je perfect tevreden bent met een Full HD 1080p-tv, in welk geval TCL hier ook een geweldige optie biedt. De 49S325 biedt een solide beeldkwaliteit met indrukwekkende kleur- en dynamische contrastniveaus voor een 1080p-set, plus een brede verzameling ingangen en smart-tv-functies.

In tegenstelling tot veel vergelijkbare geprijsde 1080p-sets, biedt de 49S325 u ook een schat aan invoeropties, waaronder 3 HDMI-poorten, waarvan één met HDMI ARC, plus een USB-mediaspeleraansluiting, een coaxiale antenne/kabelpoort en composietingang voor oudere analoge apparaten. Er is ook een hoofdtelefoonaansluiting en optische audio-uitgang. Hoewel er geen stemassistent is ingebouwd, kun je, als je een Amazon Echo of andere Alexa-compatibele luidsprekers hebt, of een Google Home, deze koppelen om ook spraakopdrachten aan de tv te geven.

Net als bij andere TCL-sets, wordt dit mogelijk gemaakt door Roku TV, wat betekent dat je toegang krijgt tot meer dan 500.000 films en tv-programma's dankzij de enorme collectie voor streamingkanalen. Je kunt niet alleen streamen van de grote spelers zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime, het Roku-platform biedt ook kanalen voor een enorme verzameling meer gespecialiseerde streamingdiensten. Het is een van de eersten die zowel de nieuwe Apple TV+ als Disney+ diensten direct uit de doos ondersteunt.

Beste 4K: Sony X800H 49-inch 4K UHD Smart LED-tv

Image
Image

Of je nu je eerste 4K UHD-televisie wilt kopen of gewoon je huidige installatie wilt upgraden, de Sony X800H is de beste middelgrote 4K-tv. Het beschikt over Sony's X1-processor en gepatenteerde Motionflow XR-technologie voor superieure beeldweergave, zijdezachte bewegingen en een geweldig kleurvolume. Met HDR-ondersteuning krijgt u een verbeterd contrast voor betere detaillering. Het is gebouwd op het Android TV-besturingssysteem om u toegang te geven tot duizenden apps en ondersteuning voor zowel Google Assistant als Alexa-spraakbediening. De ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit ondersteunt zowel Chromecast- als AirPlay2-schermspiegeling voor meer manieren om video's en foto's te delen met familie en vrienden. De smalle rand van het scherm geeft je een beeld van rand tot rand voor een meeslepende kijkervaring.

De dubbele luidsprekers van 10 watt gebruiken Dolby Atmos- en DTS Digital Surround-technologieën om virtueel surround-geluid te produceren voor een meer filmische luisterervaring. De tv heeft ook de mogelijkheid om ondertitels in te schakelen voor slechthorende gebruikers of iedereen die liever ondertitels en bijschriften heeft terwijl ze hun favoriete programma's en films bekijken. De tv heeft vier HDMI-ingangen, waaronder een met ARC-connectiviteit, waardoor het eenvoudig is om al je afspeelapparaten, gameconsoles en soundbars aan te sluiten voor de ultieme thuisbioscoopopstelling.

De Sony X800G is een van de beste 48-inch modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Met 4K-resolutie en HDR10-ondersteuning krijg je keer op keer verbluffende foto's. De spraakgestuurde afstandsbediening geeft je toegang tot Google Assistant of Alexa zonder een slimme luidspreker, en met Chromecast kun je je mobiele Android-apparaat spiegelen voor meer manieren om video's te delen. De Samsung Q80T is een andere uitstekende keuze voor een 4K-tv. Samsung is begonnen met het opnemen van hun virtuele Bixby-assistent in al hun nieuwe tv's, dus je hoeft geen Amazon- of Google-account in te stellen om stembediening te krijgen. Het beschikt ook over een dubbel LED-paneel voor een beter kleurbereik en geluid voor het volgen van objecten voor een meer meeslepende luisterervaring.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook in e-commerce productbeheer gewerkt, dus ze heeft de kennis van wat een solide tv maakt voor thuisentertainment.

Melanie Pinola heeft vijf jaar voor Lifewire geschreven over telewerken en mobiele kantoren. Ze heeft meer dan tien jaar telewerkervaring als IT-beheerder en art director.

Robert Silva brengt sinds 1998 verslag uit over consumentenelektronica. Sinds 2000 richt hij zich meer op home-entertainment en thuisbioscooptechnologie. Hij verscheen in de YouTube-serie Home Theater Geeks.

Waar moet je op letten bij een 48-inch tv

Resolutie

De resolutie van een beeldscherm is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de beeldkwaliteit. Het geeft het totale aantal pixels aan dat een televisie of monitor tegelijk kan weergeven, en de dichtheid van pixels is ongelooflijk belangrijk om te bepalen hoe scherp of helder een beeld eruitziet. Een FHD/1080p-scherm heeft bijvoorbeeld een resolutie van 1920x1080 pixels, voor een totaal van 2.073.600, terwijl een 4K-set vier keer zoveel kan weergeven.

HDR

Een tv met High Dynamic Range heeft toegang tot een groot aantal niet alleen kleuren, maar ook contrast, wat betekent dat het mogelijk meer kleurnauwkeurige beelden kan weergeven, evenals diepere zwarttinten en helderdere highlights, om een levendiger beeld te creëren en realistisch beeld. De meeste mid-tier tv's ondersteunen HDR, maar het is de moeite waard om dit dubbel te controleren, vooral bij goedkopere sets.

Vernieuwingsfrequentie

Vernieuwingsfrequentie bepa alt het aantal frames dat een apparaat per seconde kan weergeven. Over het algemeen geldt: hoe meer frames, hoe vloeiender en vloeiender de bewegingen en acties op het scherm worden weergegeven. Dit is grotendeels een overweging voor gamers, maar iedereen kan profiteren van een hogere framesnelheid bij het bekijken van bewegingsintensieve inhoud zoals sport- of actiefilms.

De ultieme koopgids voor 48-inch tv's

Als je het tv-gedeelte van een grote winkelketen binnenloopt, zou je kunnen denken dat zelfs een 55-inch tv aan de kleine kant is, maar ondanks de drang naar grotere en grotere schermen, heeft niet iedereen behoefte of wil een enorme tv, en er is nog steeds een sterke markt voor sets in het 48-inch bereik.

In feite, als je in een kleiner huis, appartement of appartement woont, is 48 inch misschien wel de goede plek voor je woonruimte en je entertainmentbehoeften, en het beste van alles is dat je een behoorlijk zoete 48-inch kunt krijgen inch-sets met ongelooflijke functies en beeldkwaliteit tegen prijzen die uw portemonnee niet schaden, waardoor u voldoende ruimte heeft om accessoires toe te voegen door dingen toe te voegen zoals een kast of een beter geluidssysteem.

Een van de beste dingen van tv's van dit formaat is dat je veel opties hebt, wat betekent dat je vrijwel zeker iets zult vinden dat bij je behoeften en je budget past, maar natuurlijk kunnen deze vele opties dingen een beetje verwarrend, dus het is belangrijk om eerst te overwegen wat je wilt van een tv-toestel en vervolgens de zaken te verfijnen. Ben je van plan om het te gebruiken voor casual kijken naar nieuws en overdag televisie? Primetime hits? Blockbuster-films? Wordt het in een donkere kelder of in een helder verlichte familiekamer geplaatst? Ga je streamen vanaf services zoals Netflix of vertrouw je gewoon op uitzendingen via de ether? Dit zijn allemaal vragen die belangrijk zijn om over na te denken bij het kopen van een 48-inch tv.

Image
Image

4K UHD of 1080p HD?

Je weet waarschijnlijk dat 4K-tv's tegenwoordig een rage zijn, en hoewel we zeker niemand zouden ontmoedigen om er een te kopen als je het geld te besteden hebt, is het bij kleinere schermen erg belangrijk om te vragen zelf of je echt kunt profiteren van de hogere resolutie, zowel wat betreft waar je het plaatst als wat je erop gaat kijken.

Kijk, als je normaal gesproken meer dan een bepaalde afstand van het scherm zit, is de kans groot dat je ogen het extra detail van een 4K UHD-set niet kunnen waarderen. De vuistregel hiervoor is ongeveer 1,5x de schermgrootte, wat betekent dat uw maximale kijkafstand om een 48-inch 4K-tv echt te waarderen 1,80 meter is. Hoewel dit zal variëren afhankelijk van de kwaliteit van je zicht, als het ontwerp van je kamer betekent dat je veel verder weg zit dan dat, dan kun je overwegen een paar dollar te besparen en in plaats daarvan gewoon een 1080p HD-set te kopen, waar je op bijna twee keer die afstand nog volop van kunt genieten.

HDR, Dolby Vision en meer

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om in gedachten te houden dat 4K UHD-tv's meer zijn dan alleen de daadwerkelijke resolutie. Bijna alle moderne 4K-sets bieden ook High Dynamic Range (HDR), iets wat je niet zult vinden op 1080p HD-sets.

Er zijn verschillende smaken van HDR, zoals Dolby Vision, HDR10 en andere, maar ze hebben allemaal één ding gemeen, en dat is veel rijkere kleuren en diepere contrastniveaus. Simpel gezegd, je krijgt een beeld dat veel dichter bij de echte wereld ligt.

Om hiervan te profiteren, moet de inhoud die u bekijkt om te beginnen echter worden gecodeerd in een HDR-indeling, en als u alleen van plan bent uw tv te gebruiken om dingen als nieuws, sport, en overdag televisieprogramma's, is de kans groot dat je toch geen HDR-inhoud te zien krijgt. Als je alleen maar je tv op een kabel of een draadloze antenne aansluit, krijg je waarschijnlijk niet eens veel 4K-content.

HDR-indelingen worden voor het grootste deel het meest gebruikt in speelfilms, hoewel veel moderne primetime-shows ook HDR bieden, vooral wanneer ze afkomstig zijn van streamingnetwerken zoals Netflix, en nog meer wanneer ze' re originelen geproduceerd door die streamingdiensten.

Houd er echter rekening mee dat uw set ook het specifieke HDR-formaat moet ondersteunen waarin de inhoud wordt uitgezonden. Hoewel veel tv's meer dan één HDR-variant ondersteunen, doen ze dat niet allemaal, dus u wilt lees de kleine lettertjes. In de regel bieden sets met Dolby Vision meestal ook de breedste ondersteuning voor andere formaten.

Image
Image

Schermkwaliteit: OLED, QLED of LCD?

Zoals we eerder opmerkten, heeft het 48-inch formaatbereik veel verschillende opties beschikbaar, en hoewel de meest betaalbare modellen nog steeds alleen standaard LCD-schermen zullen hebben, als u bereid bent wat meer uit te geven, kunt u verbeter je spel door nog betere schermtechnologie te gebruiken.

Als speelfilms jouw ding zijn, raden we over het algemeen aan om met een OLED-scherm te gaan als je het je kunt veroorloven, omdat dit de beste contrastverhoudingen biedt die je kunt krijgen, met ongelooflijk diep zwart waardoor het een bijzonder goede keuze is voor actie/avonturenfilms. Net zoals de plasma-tv-technologie die eraan voorafging (en waar liefhebbers van thuisbioscopen al jaren om hebben gezworen), worden OLED-schermen eigenlijk volledig uitgeschakeld in gebieden die zwart zouden moeten zijn, in tegenstelling tot led-/lcd-tv's die ze alleen kunnen dimmen tot donkergrijs. Met OLED-schermen kun je ze ook vanuit elke hoek bekijken zonder de vreemde verkleuring die je ziet als je vanaf de zijkant naar een LCD/LED-set kijkt.

Als films echter niet je belangrijkste ding zijn, of een OLED-scherm gewoon niet binnen je budget past, dan kan een LCD/LED-set nog steeds een goede keuze zijn, en zelfs beter als je van plan bent over het opzetten van uw TV in een helderdere kamer en het kijken tijdens daglicht. De QLED-technologie van Samsung is een van de beste beschikbare LED-technologie, aangezien het bedrijf het heeft gebouwd om te wedijveren met OLED, en hoewel het niet dezelfde contrastverhoudingen kan bieden, wordt het een stuk helderder terwijl het nog steeds hetzelfde soort diepe en rijke kleurweergave, wat vooral geweldig is voor HDR-inhoud. LG's Nano Cell LED-technologie is ook een solide keuze als je het je niet kunt veroorloven om over te stappen op een van zijn geweldige OLED-sets.

Audiokwaliteit

Tegenwoordig bieden de meeste tv's behoorlijk indrukwekkend ingebouwd geluid. Dit zijn niet de blikkerige mono- of tweekanaalsluidsprekers van weleer, en velen kunnen zelfs een behoorlijk respectabel virtueel surroundgeluid produceren uit alleen de ingebouwde luidsprekers.

Dit is natuurlijk niet te vergelijken met het daadwerkelijk opzetten van een echt 5.1-kanaals Dolby Surround-systeem in je recreatieruimte, maar het is waarschijnlijk meer dan genoeg voor gewone tv-kijkers. Er zijn maar weinig andere dingen dan films die echt zijn gecodeerd met indrukwekkend 5.1-kanaals geluid, en de geluidskwaliteit van moderne tv's zou dit soort inhoud gemakkelijk moeten aankunnen.

Aan de andere kant, als je een fan bent van actiefilms, wil je waarschijnlijk beter geluid dan welke set dan ook op zichzelf kan bieden, dus je moet ervoor zorgen dat de tv die je' re overwegen heeft de nodige functies om een echt surround sound-systeem te ondersteunen. In de meeste gevallen betekent dit een digitale optische audio-uitgang of HDMI Audio Return Channel (ARC)-verbinding, hoewel sommige nieuwere en duurdere modellen ook ondersteuning bieden voor draadloze luidsprekersysteemstandaarden zoals WiSA, zodat u 5.1-kanaals audio kunt toevoegen zonder de noodzaak van kabels of een zelfstandige thuisbioscoopontvanger.

Smart TV-functies

Tegenwoordig is het moeilijk om een moderne tv te vinden die geen smart TV-functies bevat met ondersteuning voor populaire streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime ingebouwd, dus zelfs als je je eigen standalone digitale set hebt -topbox of niet geïnteresseerd bent in streaming, je krijgt deze functies sowieso, maar het goede nieuws is dat ze in de meeste gevallen vrij onopvallend zijn als je alleen wilt dat je tv werkt als een display voor andere apparaten.

Toch, als je de ingebouwde Smart TV-functies absoluut niet nodig hebt, is een van de geweldige dingen van kleinere sets dat je nog steeds "domme" tv's kunt vinden die eigenlijk alleen maar schermen zijn, zodat je kunt besparen jezelf een paar dollar als je bereid bent om je eigen Roku-, Apple TV- of Amazon Fire TV-settopbox aan te sluiten, wat ook enkele voordelen kan bieden ten opzichte van het ingebouwd hebben van je Smart TV-functies, afhankelijk van wat je wilt van plan te doen.

Image
Image

Toch worden de ingebouwde slimme functies voortdurend beter en krachtiger, en veel bevatten zelfs nu integratie met spraakassistenten zoals Amazon Alexa en domoticasystemen zoals Apple's HomeKit. Over het algemeen komt het er gewoon op aan welk platform je voorkeur heeft en welke streamingdiensten je van plan bent te bekijken. Als u echter naar een tv kijkt die Amazon Alexa of Google Assistant ondersteunt, moet u er rekening mee houden dat dit in de meeste gevallen niet betekent dat ze de daadwerkelijke ingebouwde stemassistent bevatten, maar dat ze kunnen worden geactiveerd door opdrachten die je spreekt met een Amazon Echo- of Google Home-speaker die al op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Onthoud ook dat als je van plan bent inhoud via internet te streamen, je een internetverbinding en een wifi-router nodig hebt die dit aankan, en dit geldt nog meer als je naar een 4K UHD kijkt set; Netflix streamen in 4K vereist een verbinding van minimaal 25 mbps en verbruikt ongeveer 10-12 GB aan data per uur, dus je moet ook oppassen voor datalimieten. En als je je tv verder weg plaatst van waar je internetverbinding bij je thuis komt, heb je misschien een langeafstandsrouter of wifi-extender nodig om ervoor te zorgen dat je een sterk en snel genoeg signaal naar je set krijgt.

Merken

Als je op zoek bent naar een 48-inch tv van een groot merk als Samsung, LG of Sony, wordt je keuze vaak meer bepaald door de smart-tv-functies die je zoekt of het soort scherm technologie die u wilt, aangezien elke fabrikant op deze gebieden vrij uniek kan zijn. Hoewel je het misschien nogal ironisch vindt gezien hun concurrerende smartphoneplatforms, zijn Samsung-tv's eigenlijk een van de beste keuzes voor Apple-fans, dankzij hun ingebouwde ondersteuning voor Apple's TV+-service, iTunes Movies and TV Shows en AirPlay 2 streamen. Aan de andere kant leunen Android-enthousiastelingen meer op merken als Sony die het Android TV-besturingssysteem gebruiken.

Image
Image

Als u op zoek bent naar een OLED-scherm, maakt LG enkele van de beste die u kunt vinden, terwijl Samsungs QLED-technologie het voortouw neemt onder de LCD/LED-panelen.

Je hoeft je echter niet te laten beïnvloeden door de grote merken als je een klein budget hebt of als je alleen op zoek bent naar een set voor een meer casual kijkervaring, en dit geldt nog meer als je gewoon wilt een "domme" tv om kabel- of tv-uitzendingen te kijken. Door off-brand te gaan, kunt u behoorlijk wat geld besparen, en u zult er versteld van staan hoeveel leveranciers zoals TCL waar u waarschijnlijk nog nooit van heeft gehoord, nog steeds geweldige tv's aanbieden met geavanceerde smart-tv en connectiviteitsfuncties.

Aanbevolen: