WD_BLACK P50 Game Drive SSD Review: krachtige SSD

Inhoudsopgave:

WD_BLACK P50 Game Drive SSD Review: krachtige SSD
WD_BLACK P50 Game Drive SSD Review: krachtige SSD
Anonim

Bottom Line

Het robuuste frame van de WD Black P50 Game Drive is geruststellend, en het is klein en licht genoeg om overal mee naartoe te nemen. Het is ook razendsnel, wat essentieel is voor high-end gaming en productiviteit.

WD _BLACK P50 Game Drive SSD

Image
Image

Western Digital heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Moderne videogames vereisen meer dan pure grafische kracht en een stevige processor; ze vragen ook een aanzienlijk deel van uw opslagcapaciteit en hoge overdrachtssnelheden om toegang te krijgen tot die bergen gegevens. De WD_BLACK P50 Game Drive externe SSD is gebouwd om de ontberingen van high-end gaming aan te kunnen, en biedt zowel capaciteit als razendsnelle snelheid in een compact en duurzaam pakket, zodat je games overal naartoe kunnen gaan.

Ontwerp: Klaar voor het virtuele slagveld

De WD_BLACK P50 Game Drive ziet eruit en voelt aan als een serieus stuk hardware, met afmetingen van 4,65x2,44x0,55 inch (LWH). Het robuuste aluminium ontwerp is een solide en geruststellend gewicht dat je geruststelt wat betreft de duurzaamheid. De geribbelde bovenplaat heeft een militaristische esthetiek die verder wordt geaccentueerd door het type stencilafdruk, waardoor de P50 een "coole" factor krijgt die niet typisch wordt geassocieerd met opslagapparaten.

Image
Image

Daaronder is ventilatie voor koeling en de schijf staat op rubberen voetjes die ruimte bieden tussen de schijf en het oppervlak waarop hij is geplaatst, en helpen voorkomen dat hij per ongeluk wegglijdt. Een wit indicatielampje informeert u over de status van de schijf.

De geribbelde bovenplaat heeft een militaristische esthetiek die verder wordt geaccentueerd door het type stencildrukstijl.

De P50 wordt geleverd met kabels om hem aan te sluiten op zowel USB Type-C-poorten als USB Type-A, waardoor hij direct compatibel is met de meeste moderne apparaten. De P50 Game Drive wordt geleverd in capaciteiten van 512 GB, 1 TB, 2 TB en 4 TB, een veelzijdig assortiment dat zou moeten voldoen aan de behoeften van de meeste mensen aan draagbare gegevensopslag.

Bottom Line

Het beste wat je kunt zeggen over elk installatieproces, is dat er geen installatieproces is, wat het geval is wanneer je de P50 met een pc of laptop gebruikt. Sluit hem gewoon aan en hij is klaar voor gebruik. Met consoles moet je het proces van elk systeem doorlopen voor het instellen van een externe schijf, wat allesbehalve ingewikkeld is, en er is een handleiding bijgevoegd om je door de stappen voor PS4 en Xbox One te leiden.

Wat is er nieuw: de eerste in zijn rij

WD's lijn van zwarte serie NVMe SSD's staat al lange tijd aan de top van de high-performance SSD-markt. De P50 Game Drive is de eerste externe SSD in de Black-serie.

Image
Image

Prestaties: razendsnel en toekomstbestendig

De kans is groot dat je computer of ander apparaat de beperkende factor zal zijn als het gaat om overdrachtssnelheden met de P50-gamedrive. Het is compatibel met USB 3.2 Gen 2 x 2, een technologie die nog niet eens in de meeste computers of consoles aanwezig is.

De P50 is zeker geschikt als hulpmiddel in de toolkit voor enthousiaste gamers, maar het is vooral handig voor fotografen, videografen, animators en grafisch ontwerpers.

In feite, hoewel de P50 compatibel is met de PS5 en Xbox Series X, kunnen die systemen niet echt profiteren van de volledige capaciteit van deze schijf, omdat hun USB Type-A-poorten slechts de helft van de snelheid van de P50's aankunnen 20Gbps potentieel.

Als je echter een pc hebt met USB 3.2 Gen 2 x 2 compatibiliteit, dan zullen zelfs de zwaarste bestandsoverdrachten een fluitje van een cent zijn met de volledige lees-/schrijfsnelheden van 2.000 Mbps van de schijf, zoals ik ontdekte tijdens het testen de schijf.

Image
Image

Het is het nuttigst voor mij als maker van inhoud die foto- en videobestanden snel van het ene systeem naar het andere moet overbrengen en om aan die bestanden te kunnen werken vanaf de externe schijf zelf zonder in bandbreedteproblemen te komen. De P50 is zeker geschikt als hulpmiddel in de toolkit voor enthousiaste gamers, maar het is vooral handig voor fotografen, videografen, animators en grafische ontwerpers.

Prestaties zoals die geleverd door de P50 Game Drive zijn niet goedkoop.

De P50 Game Drive wordt geleverd met een garantie van 5 jaar omdat dit een drive is die bedoeld is om jarenlang te worden gebruikt, terwijl de rest van de technische industrie eindelijk zijn hoge prestatieniveau inha alt. Ik zal echter zeggen dat de P50 nogal warm liep, zelfs als hij niet actief werd gebruikt, wat een punt van zorg is.

Prijs: je krijgt waar je voor beta alt

Prestaties zoals die van de P50 Game Drive zijn niet goedkoop. De schijf begint bij een adviesprijs van $ 180 voor de versie van 500 GB en gaat tot $ 750 als je de maximale capaciteit van 4 TB nodig hebt. De 1TB-versie van $ 250 die ik heb getest, is echter niet te steil en biedt voldoende opslagruimte. Het is een goede balans tussen prijs en capaciteit, gezien het hoge prestatieniveau dat deze harde schijf biedt.

Image
Image

WD Black P50 Game Drive versus WD My Passport SSD

Als u meer terabytes voor uw dollars wilt krijgen, biedt de WD My Passport SSD een enorme capaciteit voor uw geld, en hij is een stuk kleiner, waardoor hij draagbaarder is. Het is echter ook maar half zo snel als de WD Black P50 Game Drive, dus overdrachten zullen niet zo snel gaan.

Een serieuze externe SSD voor high-end gaming en productiviteit

Als de hoogste overdrachtssnelheden essentieel zijn om je game op gang te krijgen of om de klus te klaren, dan is de WD_BLACK P50 Game Drive een geweldige externe schijf. Het is robuust, snel en draagbaar met een stevige aluminium buitenkant om uw gegevens veilig te houden terwijl u onderweg bent.

Specs

  • Productnaam _BLACK P50 Game Drive SSD
  • Product Merk WD
  • MPN WDBA3S0010BBK-WESN
  • Prijs $250.00
  • Releasedatum december 2019
  • Gewicht 4,1 oz.
  • Productafmetingen 4,65 x 2,44 x 0,55 inch.
  • Kleur Zwart
  • Prijs vanaf $180
  • Garantie 5 jaar
  • Overdrachtssnelheid 2.000 Mbps lezen/rechts
  • Beschikbare capaciteiten 500GB, 1TB, 2TB, 4TB

Aanbevolen: