Hoe weet u of uw iPhone snel wordt opgeladen

Inhoudsopgave:

Hoe weet u of uw iPhone snel wordt opgeladen
Hoe weet u of uw iPhone snel wordt opgeladen
Anonim

Wat te weten

  • iPhones hebben geen tekst- of audiomeldingen voor snel opladen.
  • iPhone 8 en nieuwere apparaten ondersteunen snel opladen.
  • Je hebt een USB-C naar Lightning-kabel en een 20W of hogere voedingsadapter nodig om snel op te laden.

Dit artikel bevat instructies om te bepalen of je iPhone snel wordt opgeladen en om de juiste oplader en kabel te kiezen om ervoor te zorgen dat deze elke keer werkt.

Of je iPhone nu snel opladen ondersteunt of niet, er zijn andere manieren om je telefoon sneller op te laten laden, zoals door hem in de vliegtuigmodus te zetten of je telefoon uit te zetten, zodat apps op de achtergrond niet werken.

Is de iPhone snel opgeladen?

Als je sinds 2017 een nieuwe iPhone hebt gekocht, is de kans groot dat deze snelladen ondersteunt. Helaas, hoewel snel opladen een geweldige manier is om je iPhone zo snel mogelijk weer op volle batterij te krijgen, is het niet altijd duidelijk of het werkt of niet.

Sommige iPhones kunnen snel worden opgeladen, maar alleen bepaalde modellen. Zo introduceerde Apple in 2017 snelladen met de iPhone 8 en elk model dat sindsdien is uitgebracht ondersteunt deze functionaliteit. De dingen worden echter snel verwarrend als je bedenkt dat de enige iPhones die tot nu toe zijn verkocht met snelle opladers de iPhone 11 Pro en iPhone Pro Max zijn.

Eerdere modellen werden niet geleverd met een snellader en de iPhone 12-lijn wordt helemaal niet met opladers verkocht! Dit alles wil zeggen dat zelfs als je een iPhone bezit met snellaadmogelijkheden, de kans groot is dat je geen oplader hebt die dit kan.

Hoe weet ik of mijn oplader snel wordt opgeladen?

Hoewel er geen officiële manier is om te controleren of je oplader snel wordt opgeladen, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden:

  • iPhones zijn hard gecodeerd om snel opladen te stoppen zodra de batterij 80% bereikt. Snel opladen begint alleen als de capaciteit tussen 0% en 79% ligt.
  • Je hebt echt geen adapter nodig die sterker is dan 20W. iPhones kunnen maar 20W aan, dus een krachtigere adapter biedt geen echt voordeel. Dat gezegd hebbende, is het een goede manier om uw oplaadbehoeften toekomstbestendig te maken als toekomstige iPhones een hogere lading vragen.
  • Je kunt een app van derden installeren, zoals Ampere, die de inkomende laadstroom en -spanning meet. Natuurlijk moet je een aantal conversies uitvoeren om erachter te komen of je oplader goed werkt, maar het kan helpen bij het oplossen van een defecte adapter of kabel.

De twee dingen die je nodig hebt om je iPhone snel op te laden, zijn een USB-C naar Lightning-kabel en minimaal een 18 watt voedingsadapter (iPhone 12 en hoger vereist een 20W-adapter). U kunt elke oplader met voldoende stroom en een USB-C-poort gebruiken - zorg ervoor dat deze USB Power Delivery (USB-PD) ondersteunt.

Zodra je over de juiste apparatuur beschikt, zou je iPhone zonder problemen snel moeten opladen. Aangezien Apple niet aangeeft of en wanneer uw iPhone snel wordt opgeladen, kunt u een app van derden gebruiken om dit te controleren. We gebruiken Ampere in de onderstaande schermafbeeldingen.

Image
Image

Hoe weet ik of mijn iPhone 12 snel wordt opgeladen?

Zoals eerder vermeld, leidde de controversiële beslissing van Apple om geen oplader toe te voegen aan iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max tot enige verwarring over het opladen van deze smartphones. Hoewel alle iPhone 12-modellen een USB-C-naar-bliksemkabel hebben, moet je een aparte AC-adapter aanschaffen die krachtig genoeg is om snel opladen te ondersteunen.

Je kunt misschien wat geld besparen op een oplader als je al een MacBook hebt. Alle MacBook-modellen die sinds 2015 zijn uitgebracht, gebruiken USB-C-compatibele oplaadblokken, en de meeste gebruiken de officiële 30 W USB-C-lichtnetadapter van Apple - meer dan genoeg om je iPhone snel op te laden!

Hoe weet ik of mijn iPhone snel wordt opgeladen op iOS 14?

Dat kan niet omdat iOS 14 geen echte indicatie geeft dat een iPhone snel wordt opgeladen. Bovendien is het onduidelijk of en wanneer Apple iPhone-gebruikers snellaadmeldingen zal geven. Maar er is een manier waarop u kunt testen of uw iPhone snel wordt opgeladen op iOS 14.

  1. Laat de batterij van je iPhone leeglopen tot 0%.
  2. Sluit je iPhone aan op een compatibele oplader met een USB-C naar Lightning-kabel.
  3. Stel een timer in. Apple beweert dat het ongeveer 30 minuten duurt om van 0% naar 50% batterij te gaan met snel opladen.
  4. Als het aanzienlijk langer dan 30 minuten duurt om je iPhone op te laden tot 50% batterij, kan dit erop wijzen dat er een probleem is met je kabel of oplader.

FAQ

    Hoeveel ampère is er nodig om een iPhone snel op te laden?

    Standaardladers hebben een stroomsterkte van 1 ampère en een vermogen van 5 watt. Snelladers ondersteunen 2 ampère en 12 watt of meer. U hebt een voedingsadapter van 20 W of hoger nodig om een iPhone 12 snel op te laden.

    Wat moet je doen als de batterij van je iPhone snel leegloopt tijdens het opladen?

    Er zijn verschillende oorzaken waardoor de batterij van een iPhone snel leeg raakt. Zo kunnen defecte apps, een slechte netwerkverbinding of het ontvangen van meldingen de batterij leegtrekken. Als u de iPhone uitschakelt, kan deze snel worden opgeladen zonder de batterij leeg te maken.

    Hoe lang duurt het om een iPhone snel op te laden?

    Je kunt een iPhone 8 en later snel opladen tot 50% batterij in ongeveer 30 minuten.

    Het kan echter tot 3 1/2 uur duren om een iPhone tot 100% op te laden.

Aanbevolen: