Hoe te knippen, kopiëren en plakken in Word

Inhoudsopgave:

Hoe te knippen, kopiëren en plakken in Word
Hoe te knippen, kopiëren en plakken in Word
Anonim

Wat te weten

  • Markeer de tekst en druk op Ctrl+ X om te knippen of Ctrl+ C om te kopiëren (Command op een Mac). U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst klikken en Cut of Copy . selecteren
  • Om te plakken, verplaatst u de cursor naar de gewenste locatie en drukt u op Ctrl+ V (Commandop een Mac). U kunt ook met de rechtermuisknop klikken en Plakken. selecteren
  • Je kunt Paste niet gebruiken als je iets anders wilt plakken dan het laatst gekopieerde item. Om toegang te krijgen tot oudere items, gaat u naar het Clipboard.

Knippen, kopiëren en plakken zijn misschien wel de drie meest gebruikte commando's in Microsoft Word - en niet zonder reden. Dit zijn de verschillen tussen kopiëren, knippen en plakken en hoe u ze kunt gebruiken in Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word 2013.

Hoe te knippen en kopiëren in Word

Er zijn verschillende manieren om de opdrachten Knippen en Kopiëren te gebruiken en deze zijn universeel voor alle versies van Microsoft Word. Gebruik eerst de muis om de tekst, afbeelding, tabel of een ander item dat u wilt knippen of kopiëren, te markeren. Gebruik dan een van de volgende commando's:

  • Ga naar het lint, selecteer het tabblad Home en selecteer vervolgens Knip of Kopiëren.
  • Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst en kies Cut of Copy.
  • Gebruik de sneltoets Ctrl + X om te knippen of gebruik Ctrl + C om te kopiëren. Gebruik op Mac Command + X of Command + C.

Hoe plak je het laatste item dat is geknipt of gekopieerd in Word

Er zijn verschillende manieren om de opdracht Plakken te gebruiken die universeel zijn voor alle versies van Microsoft Word. Gebruik eerst de opdracht Knippen of Kopiëren om een item op het klembord op te slaan. Om het vervolgens te plakken, voert u een van de volgende handelingen uit:

  • Ga naar het tabblad Home en selecteer vervolgens Plakken.
  • Plaats de cursor waar u de tekst of afbeelding in het document wilt hebben, klik met de rechtermuisknop en kies Plakken.
  • Gebruik de toetsencombinatie Ctrl + V om te plakken. Gebruik op Mac Command + V. Dit is de sneltoets voor Plakken en is universeel voor de meeste Microsoft Office-toepassingen.

Het klembord gebruiken om eerder geknipte of gekopieerde items te plakken

Je kunt de opdracht Plakken, zoals beschreven in de vorige sectie, niet gebruiken als je iets anders wilt plakken dan het laatst gekopieerde item. Om toegang te krijgen tot items die ouder zijn, gaat u naar het klembord.

Als je met anderen samenwerkt om een document te maken, gebruik dan Wijzigingen bijhouden zodat je medewerkers snel de wijzigingen kunnen zien die je hebt aangebracht.

Zo gebruik je het klembord:

  1. Ga naar de Home tab.

    Image
    Image
  2. In de Clipboard groep, selecteer de dialoogstarter om het Clipboard paneel te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de tekst of afbeelding die u wilt kopiëren en druk op Ctrl+C.
  4. Herhaal totdat je alle items hebt gekopieerd die je wilt gebruiken. De items verschijnen op het klembord, met de meest recente bovenaan.
  5. Plaats de cursor in het document waar u de items wilt plakken, ga dan naar het Clipboard paneel, selecteer de vervolgkeuzepijl naast het item dat u wilt plakken en kies Plakken.

    Image
    Image

Als u alle items op uw klembord wilt plakken, selecteert u Alles plakken.

Wat zijn de verschillen tussen kopiëren, knippen en plakken?

Knippen en Kopiëren zijn vergelijkbare commando's. Wanneer u iets knipt, zoals tekst of een afbeelding, wordt het opgeslagen op het klembord en uit het document verwijderd. Als je iets kopieert, wordt het ook opgeslagen op het klembord, maar het blijft in het document.

Als u het laatste item dat u hebt geknipt of gekopieerd wilt plakken, gebruikt u de opdracht Plakken, beschikbaar in verschillende delen van Microsoft Word. Als je een ander item wilt plakken dan het laatste dat je hebt geknipt of gekopieerd, gebruik dan de geschiedenis van het klembord.

Als je iets plakt dat je hebt geknipt, wordt het naar de nieuwe locatie verplaatst. Als je iets plakt dat je hebt gekopieerd, wordt het gedupliceerd op de nieuwe locatie.

Aanbevolen: