Acer Executive zegt dat het chiptekort tot 2022 zal aanhouden

Acer Executive zegt dat het chiptekort tot 2022 zal aanhouden
Acer Executive zegt dat het chiptekort tot 2022 zal aanhouden
Anonim

Een directeur van Acer waarschuwt dat het huidige wereldwijde chiptekort de productie van laptops kan vertragen tot ten minste begin volgend jaar.

Volgens Guardian Australia zei Tiffany Huang, co-chief operating officer van Acer, dat het tempo van het wereldwijde chiptekort de vraag van consumenten niet kan bijbenen. Huang merkte op dat Acer "slechts 50% van de wereldwijde vraag kan vervullen".

Image
Image

"Het zal traag blijven tot het eerste kwartaal of het tweede kwartaal van volgend jaar", zei ze in het interview dat maandag werd gepubliceerd.

"We hebben een ernstig tekort, en het is niet alleen maar om ervoor te zorgen dat elk gezin een apparaat heeft om te gebruiken, iedereen moet een apparaat hebben om te werken of te studeren."

Acer heeft onlangs een nieuwe reeks gaming-laptops aangekondigd als de Predator Triton 500 SE en de Helios 500. Deze laptops, die beschikken over 11e-generatie Core-processors en GeForce RTX 3080-graphics, zullen naar verluidt later dit jaar op de Amerikaanse markt verschijnen. maand en in augustus (respectievelijk), maar het is niet bekend of het chiptekort gevolgen zou hebben voor hun beschikbaarheid.

Volgens Business Insider is er een wereldwijd chiptekort dat gevolgen heeft voor autofabrikanten en bedrijven in consumentenelektronica, waardoor de vraag groter is dan het wereldwijde aanbod.

Apple CEO Tim Cook waarschuwde eerder dat leveringsproblemen van de nieuwe M1-chip van het bedrijf van invloed kunnen zijn op producten die deze bevatten.

Het zal traag blijven tot het eerste kwartaal of het tweede kwartaal van volgend jaar.

"We verwachten dat we aanbodgestuurd zijn, niet vraaggestuurd", zei Cook tegen analisten, volgens de BBC. "We hebben een goede greep op onze vraag."

Experts zeggen dat de sleutel tot het oplossen van het chiptekort een grotere nationale investering in chipproductie is. Een wetsvoorstel dat vorig jaar bij het Congres werd ingediend, bekend als de CHIPS for America Act, zou bedrijven prikkels geven om onderzoek in de halfgeleiderindustrie mogelijk te maken en toeleveringsketens te beveiligen.

Aanbevolen: