Sony's PlayStation kan binnenkort meer geweldige games voor je telefoon lanceren

Sony's PlayStation kan binnenkort meer geweldige games voor je telefoon lanceren
Sony's PlayStation kan binnenkort meer geweldige games voor je telefoon lanceren
Anonim

Sony keert terug naar smartphonegames met een toegewijde mobiele divisie en de recente overname van Savage Game Studios (SGS).

PlayStation-eigenschappen zijn eerder op mobiel verschenen, met titels als Ratchet & Clank: BTN en Little Big Planet-spin-off Run Sackboy! Rennen!. En nu lijkt het erop dat het bedrijf de uitspraken van Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment (SIE), 2021 over het weer op de markt komen goed maakt. Er is een deal gesloten met Savage Games Studio (SGS), een ontwikkelaar die bestaat uit verschillende veteranen uit de mobiele game-industrie van bedrijven als Rovio (Angry Birds) en Wargaming (World of Tanks).

Image
Image

SGS en de rest van de nieuwe PlayStation Studios Mobile Division hebben de taak om mobiele games te maken op basis van bestaande Sony-merken en alle nieuwe. Er zijn nog geen licenties bevestigd voor toekomstige mobiele projecten, maar gezien de populariteit van sommige series en andere recente AAA-releases zoals Horizon en Spider-Man, is het niet onredelijk om te raden. Maar wat we weten, of in ieder geval wordt verteld door Sony, is dat de mobiele divisie onafhankelijk zal handelen van de ontwikkeling van consolegames.

Image
Image

Ervan uitgaande dat alles verloopt zoals bedoeld, betekent dit dat de games die eigendom zijn van PlayStation die we uiteindelijk op Android en iOS zullen zien, geen middelen van consoleteams zullen halen. En dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat een mobiele spin-off de consoleversie van een game waar je naar uitkijkt (of de mensen die het maken) zal schaden. Het zijn twee totaal verschillende afdelingen.

Noch Sony noch SGS heeft precies aangegeven wat er momenteel in de maak is, maar de studio ontwikkelt momenteel een "mobiele live service-actiegame" op basis van een AAA-licentie. We zullen gewoon moeten afwachten met welke franchise het verbonden is en hoe het zal functioneren.

Aanbevolen: