Hoe u uw iPhone-fotografievaardigheden kunt verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone-fotografievaardigheden kunt verbeteren
Hoe u uw iPhone-fotografievaardigheden kunt verbeteren
Anonim

Met een beetje kennis en moeite kun je je iPhone-fotografische vaardigheden verbeteren. Met de volgende tips, hulpmiddelen en technieken kunt u afbeeldingen van professionele kwaliteit maken met uw telefoon. We zullen aan het einde een paar handige apps van derden bespreken, maar de waarheid is dat je niets meer nodig hebt dan de Camera-app van Apple en enige vaardigheid om afbeeldingen van hoge kwaliteit te maken met je iPhone. Als je net begint, zie Hoe gebruik je de iPhone-camera.

  1. Maak de cameralens van de iPhone schoon voordat je een foto maakt. Na verloop van tijd kunnen vingerafdrukken en stof zich op de lens verzamelen, waardoor de camera minder effectief is in het vastleggen van een nauwkeurig beeld. Een microvezeldoek, vergelijkbaar met wat u zou kunnen gebruiken om brillen schoon te maken, zal doorgaans goed werken om de lens schoon te maken.

    Image
    Image
  2. Let op hoe je je iPhone vasthoudt. Wanneer u uw iPhone oppakt, houdt u deze waarschijnlijk in portretmodus, met de hoofdcamera aan de achterzijde in de rechterbovenhoek van u af gericht op de achterkant van het apparaat. Portretoriëntatie werkt goed wanneer u een afbeelding wilt maken die een verticale scène benadrukt. Maar vaker wel dan niet, wil je misschien je telefoon naar een liggende stand draaien, wat een afbeelding oplevert die breder is dan hij hoog is.

    Image
    Image
  3. Beweeg voordat je tikt. Tenzij je een vluchtig moment probeert vast te leggen, beweeg je iPhone een beetje om te experimenteren met op zijn minst een paar verschillende manieren om je onderwerp in te kaderen. Beweeg lager of hoger, naar links of rechts, of zelfs rond uw onderwerp. Let tijdens het bewegen op schaduwen en reflecties. Door een beetje te bewegen, kun je misschien een interessanter beeld vastleggen.

  4. Beweeg niet als je tikt. Veel modellen van de iPhone zijn voorzien van optische beeldstabilisatie, waardoor het systeem onscherpte vermindert. Maar hoe stabieler en stiller je je iPhone kunt houden wanneer je een foto maakt, hoe groter de kans dat je de gewenste foto krijgt.

    Je kunt op ten minste twee manieren een afbeelding vastleggen in de iPhone-camera-app. Eén, tik op de rode knop, die u waarschijnlijk hebt gebruikt. Of, twee, druk op de knop Volume omhoog terwijl je in de camera-app bent.

    Image
    Image
  5. Als je iPhone digitale zoominstellingen biedt, gebruik deze dan zo min mogelijk. Op een apparaat met twee camera's schakelt een enkele tik op de zoomfunctie van 1x zoom (of eigenlijk geen zoom) naar 2x zoom. Daarnaast kies je een zoomlens tot 10x. U zult merken dat afbeeldingen die zijn gemaakt met een hogere zoominstelling, details verliezen wanneer u ze vergroot. In plaats daarvan, zoals de uitdrukking luidt, "zoom met je voeten". Ga waar mogelijk dichter bij je onderwerp staan.

    Image
    Image
  6. Schakel de cameraraster-overlay in Settings > Camera > Grid in om hulp te krijgen met het inlijsten van je onderwerp. Deze instelling plaatst virtuele lijnen, twee horizontale en twee verticale, op uw camerascherm. Deze lijnen verdelen elke scène in een raster van negen rechthoeken. Met de rasterlijnen kunt u een afbeelding verticaal of horizontaal uitlijnen. Veel fotogidsen raden aan om je camera zo uit te lijnen dat je onderwerp verschijnt op een van de vier punten waar deze lijnen elkaar kruisen.

    Image
    Image
  7. Tik met je camera actief op een gedeelte van het scherm. De iPhone-camera zal proberen scherp te stellen op objecten die zijn vastgelegd in het zicht van het gebied waarop u tikt. Hoewel u vaak wilt tikken om op uw onderwerp scherp te stellen, krijgt u vaak een interessanter beeld met een focus op een ander item in beeld. Als u bijvoorbeeld een foto van een laptop probeert te maken, kan een tik om scherp te stellen op het scherm ertoe leiden dat de camera details op het toetsenbord verliest. In die situatie kan een tik om te focussen op de rand van het scherm u helpen om meer details te krijgen. Neem over het algemeen de tijd om op twee of drie plaatsen op het scherm te tikken om te zien hoe de iPhone de focus aanpast.

    Image
    Image
  8. Zet de flitser uit, tenzij je hem absoluut nodig hebt om een foto te maken. Uiteraard kan de flitser verblinding veroorzaken wanneer je een foto maakt van objecten die reflecteren, zoals glas of metaal. De iPhone-camera kan verrassend veel details vastleggen, zelfs in scènes met weinig licht, zoals in de schemering of in een slecht verlicht restaurant. Probeer eerst uw afbeelding vast te leggen zonder de flitser en schakel de flitser pas in als dat nodig is. (En vergeet niet dat veel musea het gebruik van een flitser te allen tijde verbieden.)
  9. Schakel Slimme HDR in en Behoud normale foto om twee versies op een afbeelding vast te leggen. Open Settings > Camera om beide opties in te schakelen. Wanneer u een foto maakt, slaat het systeem zowel een "normaal" belichte afbeelding op als een andere afbeelding die items in de scène vastlegt en combineert met Smart High Dynamic Range (HDR). Door beide afbeeldingen te bewaren, kunt u kiezen welke afbeelding uw voorkeur heeft.

    Image
    Image
  10. Hoewel de iPhone-camera een paar filters biedt die je kunt gebruiken wanneer je een afbeelding vastlegt, kun je in de meeste gevallen beter NoFilter gebruiken. Als u van plan bent een filter op een afbeelding toe te passen, kunt u later eenvoudig een filter toevoegen. Het is niet nodig om een filter te selecteren en vervolgens die gefilterde afbeelding als enige te hebben van een scène of onderwerp.

    Het Mono-filter, waarmee je een afbeelding puur kunt bekijken in tonen die variëren van zwart tot wit, kan je echter helpen een potentiële scène te evalueren. Als het beeld er interessant uitziet als je een scène bekijkt met het Mono-filter, is dat een sterke aanwijzing dat het kleurenbeeld ook aantrekkelijk kan zijn.

    Image
    Image
  11. De enige echte tip die je nodig hebt om een boeiende foto te maken, is kijken. Kijk goed naar alles in je iPhone-cameraframe. Zoek naast je onderwerp en achtergrond naar compositie, contrast, kleur. Veel beginnende fotografen kijken alleen naar het onderwerp. De beste fotografen leggen inhoud vast in context, met bewuste keuzes voor kadrering en lichtcontrasten. Kijk niet alleen naar je eigen werk, maar kijk ook naar het werk van bekwame en erkende fotografen. (Zie Tips voor mobiele fotografie voor meer ideeën.)

Welke iPhone?

Als je de beste beschikbare iPhone-camera wilt, moet je upgraden naar de meest recente iPhone die is uitgebracht, aangezien Apple ernaar streeft de iPhone-camera te verbeteren met elke nieuwe generatie apparaten. Zo zijn de camera's in de XS en XS Max identiek, met een dubbele lens, terwijl de XR een enkele lens biedt. Bij apparaten van eerdere generaties bevatte het Plus-model iPhone doorgaans verbeterde camerafuncties ten opzichte van de kleinere iPhone.

U wilt minimaal een iPhone die is bijgewerkt naar het huidige iOS-besturingssysteem. Vanaf april 2019 betekent dat een apparaat met iOS 12, zoals een iPhone 5s, een iPhone SE of een recenter uitgebrachte iPhone.

Bottom Line

Serieuze iPhone-fotografen zullen waarschijnlijk willen investeren in een statief en een bijbehorende houder voor de iPhone. Apple heeft een paar statieven van Joby en je kunt ook veel iPhone-statieven vinden bij Amazon, waaronder enkele Amazon Basics-statieven. Voor een statiefbevestigingsadapter om je iPhone vast te houden, werkt de StudioNeat Glif goed, net als de bevestigingen van Joby.

Verken alternatieve camera-apps

Camera-apps van derden bieden extra toegang tot camera-instellingen en bedieningselementen, evenals de mogelijkheid om RAW-beelden vast te leggen. Wanneer u een RAW-afbeelding vastlegt, verwerkt een app van derden de beeldsignaalverwerking in plaats van te vertrouwen op de ingebouwde systemen van Apple. Probeer apps zoals Halide, Moment - Pro Camera of Obscura 2 waarmee je RAW-opnamen kunt maken met verschillende aangepaste bedieningselementen. Voor andere camera-apps om te verkennen, zie De 10 beste camera-apps voor iPhone in 2019.

Bewerk foto's om de gewenste afbeelding te maken

Nadat je een foto hebt opgeslagen, bieden andere apps je verschillende manieren om deze te manipuleren. De Apple Photos-app biedt veel mogelijkheden voor het bewerken van foto's, zoals de mogelijkheid om bij te snijden, te roteren, filters toe te passen en licht, kleur en zwart-witbalans aan te passen. (Zie Foto's bewerken in de iPhone Foto's-app voor meer informatie.) Snapseed, van Google, is gratis en biedt toegang tot veel krachtige bewerkingsfuncties. Sommige apps lossen gespecialiseerde problemen op, zoals TouchRetouch, waarmee u ongewenste objecten van foto's kunt verwijderen, of Image Size, waarmee u het formaat van een afbeelding kunt wijzigen naar een specifieke grootte. (Zie voor meer bewerkingsopties De 5 beste foto-editor-apps van 2019.)

Aanbevolen: