De 9 beste actiecamera's, getest door experts

Inhoudsopgave:

De 9 beste actiecamera's, getest door experts
De 9 beste actiecamera's, getest door experts
Anonim

Vloggers en sensatiezoekers zijn de duurzaamheid en het gemak van actiecamera's gaan waarderen; hun compacte, lichtgewicht ontwerpen maken ze perfect voor op reis, en ze zijn vaak bestand tegen water en schokken om te voorkomen dat je onbewerkte opnamebestanden verloren gaan door de elementen. De beste actiecamera's geven je een balans tussen videokwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijke bediening. Sommige modellen hebben aanraakschermen voor meer intuïtieve bediening bij het wijzigen van camera-instellingen of opnamemodi. Anderen hebben eenvoudige LCD-uitlezingen en drukknopingangen voor gestroomlijnd gebruik. Of je nu je dagtocht naar een staatspark vlogt of pronkt met je parachutespringen, het is belangrijk om een camera te hebben die bestand is tegen druk. Sommige modellen, zoals de Sony FDR-X3000 bij Amazon, zijn waterdicht tot bijna 60 meter, zodat je in de regen of tijdens het surfen en duiken kunt fotograferen. Anderen, zoals de Sony RX0 II bij Amazon, zijn bestand tegen enorme verpletterende krachten, waardoor wandelaars, mountainbikers en parachutisten hun beste momenten en meest gênante wipeouts kunnen vastleggen zonder zich zorgen te hoeven maken over de camera.

Fabrikanten zijn begonnen met het opnemen van Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit in sommige modellen, zodat je foto's en video's direct kunt afspelen, bewerken en delen met een bijbehorende app, of je dag live kunt streamen naar vrienden en fans op sites zoals Facebook, YouTube en Twitch. Sommigen zijn begonnen met het maken van actiecamera's die 360-graden video en stereogeluid kunnen opnemen, zodat je VR-ready video's kunt maken voor een meer meeslepende weergave. Wat u ook wilt dat uw actiecamera doet, er is altijd een model dat bij u past. We hebben de functies van onze topkeuzes uitgesplitst om u te helpen kiezen welke het beste bij uw behoeften past.

Bekijk voor meer informatie onze handleidingen voor digitale camera's voordat je een van onze keuzes maakt voor de beste actiecamera's.

Beste algemeen: GoPro HERO9 Black

Image
Image

De GoPro HERO9 Black is een beetje een allegaartje voor eerdere GoPro-bezitters, maar het is nog steeds een van de beste actiecamera's die je vandaag kunt kopen. GoPro heeft verschillende verbeteringen aangebracht, groot en klein, zoals het toevoegen van ondersteuning voor 5K-video met 30 fps en het verhogen van de grootte van stilstaande beelden van 12 MP naar 20 MP. Ook verbeterd is de al lovenswaardige HyperSmooth-functie, die een merkbare verbetering laat zien van versie 2.0 naar 3.0. TimeWarp, de hyperlapse-functie van het bedrijf, wordt nog gemakkelijker te gebruiken en krijgt zelfs ondersteuning voor slo-mo in het midden van een opname. En het meest opvallende is dat de HERO9 Black een full-color LCD-scherm aan de voorkant krijgt met live preview, wat ongelooflijk handig is voor het bekijken en fixeren van je opname voordat je begint te rollen.

Het is echter niet allemaal goed nieuws: de HERO9 Black is groter dan de HERO8, wat betekent dat hij de ondersteuning voor populaire accessoires zoals de Media Mod verbreekt. De Media Mod voegt een ingebouwde directionele microfoon, een 3,5 mm microfoonpoort voor je externe microfoon en een HDMI-uitgang toe. Dus als je een huidige GoPro-eigenaar bent met veel accessoires, verwacht dan dat je de meeste opnieuw moet kopen. Een beetje een gemengde verandering is ook dat het lichaam zelf nu waterdicht is. Goed op papier, maar GoPro heeft het ook als excuus gebruikt om de beschermende behuizing / waterdichte behuizing van de meegeleverde accessoires te laten vallen, die je natuurlijk nog steeds apart kunt kopen.

Uiteindelijk kan de upgrade van de HERO8 naar de HERO9 voor de meeste mensen gewoon te incrementeel blijken te zijn, vooral gezien de accessoires. Degenen die hun eerste GoPro kopen of van een veel ouder model komen, hoeven deze reserveringen niet te hebben. De GoPro HERO9 Black is een uiterst capabele actiecamera.

"Zelfs als ik op een geplaveid pad reed dat hobbelig genoeg was om me hoofdpijn te bezorgen, zagen de beelden zelf er schokkend glad uit." - Jonno Hill, producttester

Beste waarde: GoPro Hero 8

Image
Image

Actiecamera's zijn perfect voor het vastleggen van je buitenavonturen of voor vloggers die een compactcamera willen om onderweg te filmen. De GoPro HERO 8 is een van de beste op de markt met drie niveaus van video- en beeldstabilisatie voor kristalheldere opnamen, zodat je nooit een seconde actie hoeft te missen. Met het intuïtieve touchscreen kunt u snel en eenvoudig uw film- of foto-opnamemodus, beeldverhouding en resolutie selecteren. Het beschikt over actieve ruisonderdrukking om wind weg te filteren, om te gaan met geluid en trillingen voor helderder geluid. Met 14 verschillende spraakopdrachten hoef je je geen zorgen te maken over het stoppen van je avonturen om van instellingen te veranderen op de HERO 8.

Ingebouwde Wi-Fi laat je je video rechtstreeks naar YouTube, Facebook of Twitch streamen zolang er een internetverbinding beschikbaar is. De GoPro-app verandert je smartphone of tablet in een afstandsbediening voor de HERO 8, zodat je instellingen en lensmodi on-the-fly kunt wijzigen zonder de camera aan te raken. Met een ingebouwde microSD-kaartlezer kunt u uw onbewerkte opnamen snel en gemakkelijk opslaan om ze later te bewerken. Met de HERO 8 kun je opnamen maken in 4K, 2,7K, 1440p of 1080p, zodat elk detail van je ervaringen duidelijk wordt vastgelegd.

Beste duurzame: DJI Osmo Action Cam

Image
Image

Het is gemakkelijk in te zien waarom de DJI Osmo Action een waardige concurrent is van het merk GoPro. Met dubbele schermen kun je gemakkelijk elke scène inlijsten, of het nu gaat om selfies of video's van mountainbiken of kajakken vanuit het oogpunt. Het achterscherm is voorzien van aanraakinvoer en een hydrofobe coating om het te beschermen tegen de elementen en het selecteren van opnamestanden een fluitje van een cent te maken. De body van de camera zelf is waterdicht tot 36 voet en kan werken bij temperaturen zo laag als 14 graden Fahrenheit. De Osmo Action kan video opnemen in 4K tot 60 fps en 1080p in maar liefst 240 fps voor ultravloeiende weergave.

Met de groothoeklens van 145 graden kun je een groter beeld vastleggen en met DJI's RockSteady-beeldstabilisatietechnologie krijg je keer op keer kristalheldere video. De DJI Mimo-app verandert je smartphone in een afstandsbediening voor de camera, zodat je snel en eenvoudig instellingen en opnamestanden kunt wijzigen zonder de camera aan te raken. Met vijf verschillende spraakopdrachten kun je de camera in- en uitschakelen, de opname starten en stoppen of foto's maken met slechts een woord.

Beste 360: Insta360 One X2

Image
Image

De Insta360 One X2 voegt weerbestendige afdichting toe aan een toch al boeiende en gebruiksvriendelijke 360-graden actiecamera. Hij is gemaakt om overal mee naartoe te gaan en je spannende en belangrijke momenten vast te leggen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de perfecte kadrering van de foto.

De camera is robuust gebouwd, hoewel de cameralenzen zelf nog enigszins kwetsbaar zijn. Met de meegeleverde neopreen hoes hoef je je echter geen zorgen te maken dat je hem als een telefoon in je zak moet dragen, en een van de grote voordelen van de One X2 is het feit dat hij eigenlijk kleiner is dan de meeste telefoons.

De grote kanttekeningen van de One X2 zijn de minder dan spectaculaire beeldkwaliteit van de 5.7k-sensor en de steile leercurve voor het bewerken van 360-beelden. Bij de One X2 draait het echter allemaal om het maken van de foto, dus de niet-indrukwekkende beeldkwaliteit kan worden verontschuldigd voor het gebruiksgemak van de camera, en de ingebouwde bewerkingsfuncties van de smartphone-app helpen de bewerking van 360-beelden te stroomlijnen.

Als je spannende en spontane momenten wilt vastleggen zonder aan de camera te hoeven denken, dan is de Insta360 One X2 een geweldige oplossing.

"De beeldstabilisatie is goed genoeg zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een stabiele opname, zelfs niet als u op ruw terrein loopt of rent." - Andy Zahn, producttester

Meest populair: AKASO EK7000 Pro 4K-actiecamera

Image
Image

Van de boutique action camera maker AKASO, de nieuwe en verbeterde EK7000 brengt een groot aantal eigentijdse functies met zich mee die je mag verwachten van een apparaat in zijn klasse, waaronder de mogelijkheid om 4K-video op te nemen met maximaal 25 fps en 2.7K-video met een volledige 30 fps. Met andere woorden, u krijgt een werkelijk formidabele actiecamera voor een voordelige prijs.

De nieuwste versie van de camera geeft je ook een grotere 16MP-sensor voor betere prestaties bij weinig licht en scherpe foto's. Het heeft ingebouwde elektronische beeldstabilisatie voor meer trillende opnamen, een nieuw verhoogde 131 voet waterdichte opnamebescherming en zelfs een uitgebreide selectie van koffers en houders. Maar voor deze prijs is wifi-integratie de echte killer-app. Hiermee kunt u de iSmart DV-app gebruiken om niet alleen de foto die u aan het bekijken bent in re altime te volgen, maar ook om foto's en video's ter plaatse over te zetten, zodat u ze direct kunt delen.

Beste robuuste: Sony RX0 II

Image
Image

Of je nu vlogt over je reizen en dagelijkse routines of op zoek bent naar spanning in de meest extreme omgevingen, je hebt een actiecamera nodig die bestand is tegen zware omstandigheden, maar ook tegen vallen en af en toe in de regen terechtkomt. De Sony RX0 II is gebouwd om zo ongeveer alles te weerstaan wat je erop kunt gooien. Het is waterbestendig tot 33 voet, valbestendig tot 6.5 voet en kan 440 pond verpletterende kracht weerstaan. Gecombineerd met framesnelheden tot 1000 fps, kun je al je glorieuze momenten en smerigste wipe-outs in extreme slow motion vastleggen zonder je camera te beschadigen.

De RX0 II heeft 10 witbalansstanden voor nauwkeurige kleuren en contrast in bijna elke binnen- of buitenomgeving. U kunt de sluitertijd aanpassen van ¼ van een seconde tot 1/32 000 van een seconde om momenten vast te leggen die u met het blote oog niet kunt zien. Met Sony's Bionz X-beeldverwerkingstechnologie en elektronische stabilisatie krijg je vloeiende, heldere video's en stilstaande beelden. De camera heeft ingebouwde Wi-Fi, zodat u de bijbehorende app op uw smartphone kunt gebruiken om onbewerkte video- en fotobestanden te openen en camera-instellingen aan te passen.

Beste budget: GoPro Hero 7

Image
Image

Contentmakers die net beginnen, zullen blij zijn te weten dat ze geen fortuin hoeven uit te geven om een geweldige actiecamera te bemachtigen. De GoPro HERO 7 is misschien een ouder model, maar dat maakt het een meer budgetvriendelijke optie in vergelijking met zijn concurrenten. En hoewel het misschien wat ouder is, biedt het je nog steeds een heleboel geweldige functies. Met 16 verschillende spraakopdrachten bedien je je camera zonder hem aan te raken. De bijbehorende app maakt ook 720p livestreaming naar sociale media of Twitch mogelijk, zodat iedereen kan deelnemen aan je vlogs of buitenavonturen.

De 10-megapixelcamera kan opnamen maken in 4K tot 30 fps of 1080p bij 240 fps voor een soepele weergave. Het beschikt over dezelfde automatische ruisonderdrukking en beeldstabilisatie als de HERO 8, waardoor je schonere audio en jittervrije video kunt vastleggen, wat je ook doet. Met de ingebouwde GPS kun je informatie zoals hoogte, snelheid en locatie aan je video's toevoegen, zodat je je vaardigheden aan de wereld kunt laten zien. De body van de camera is waterbestendig tot 33 voet, zodat u onder water kunt opnemen terwijl u surft, zwemt of snorkelt. Het achterscherm zorgt voor aanraakinvoer voor snellere, gemakkelijkere toegang tot menu's en camera-instellingen.

Beste 360-graden video: GoPro MAX

Image
Image

Met de toenemende populariteit van virtual reality zijn fabrikanten van actiecamera's begonnen modellen te produceren die 360-graden video en audio vastleggen. De GoPro MAX heeft een array met drie camera's en zes microfoons om meer meeslepende video's en audio vast te leggen dan ooit tevoren. Met vier verschillende digitale lensmodi kun je je opnamehoeken en focuslengtes kiezen om video's en stilstaande beelden te maken die klaar zijn voor VR-weergave. Het beschikt over zowel horizontale nivellering als bijgewerkte beeldstabilisatie om je video's een vloeiend, filmisch gevoel te geven, of je nu van de bergen springt of je kinderen achtervolgt in de achtertuin.

Met de GoPro-app heb je niet alleen toegang tot je onbewerkte video- en fotobestanden, maar kun je ze ook rechtstreeks vanuit de app bewerken en delen; het maakt ook livestreaming naar sociale media en andere sites in 1080p mogelijk voor ongelooflijk gedetailleerde livebeelden. De GoPro MAX kan panoramische foto's van 270 graden maken zonder dat u de horizon hoeft te scannen, waardoor u vertekeningsvrije, afgewerkte opnamen krijgt. Met de TimeWarp-instelling kun je de opnamesnelheid automatisch aanpassen op basis van belichting, scènedetectie en beweging, zodat je epische momenten in slow motion kunt vastleggen. Er is een snellaadadapter beschikbaar om u sneller een langere levensduur van de batterij te geven, zodat u weer aan de slag kunt zonder dat u de hele dag hoeft te wachten tot de camera is opgeladen.

Beste voor beginners: Ricoh Theta SC2

Image
Image

De Ricoh Theta SC2 is een 360-graden camera in zakformaat waarmee het maken van meeslepende foto's en video's zo eenvoudig is als het indrukken van een knop. In tegenstelling tot onhandige 360-graden camera's uit het verleden, houdt de Theta SC2 alle verwerking achter de schermen en slaagt erin om 360-graden fotografie en video vast te leggen niet veel anders dan het gebruik van een point-and-shoot camera. Het is een geweldige optie voor beginners vanwege de eenvoudige en functionele app.

Dat gezegd hebbende, ontdekte onze recensent dat de beeldkwaliteit zelfs achterblijft bij de meest goedkope smartphonecamerasystemen, maar de onderdompeling die wordt geboden door 360-graden inhoud is onmiskenbaar uniek en is iets dat geen enkel smartphonecamerasysteem kan repliceren.

"Het is een nicheproduct in een nichemarkt, maar het gebruiksgemak en de compacte vormfactor maken het een genot om te gebruiken." - Gannon Burgett, producttester

De GoPro HERO 8 is de beste actiecamera die er is. Hij maakt opnamen in 4K voor scherpe, ultra-gedetailleerde video's en stilstaande beelden. Met 14 spraakopdrachten kun je eenvoudig instellingen en opnamemodi wijzigen en de camera in- en uitschakelen met slechts een woord. Met de bijbehorende app en ingebouwde wifi kun je livestreamen naar sociale media en Twitch. De DJI Osmo Action is een zeer goede tweede keuze als het gaat om de beste actiecamera's. Het maakt ook opnamen in 4K voor vloeiende weergave en ultra-gedetailleerde video's. Met dubbele schermen kunt u uw frame gemakkelijk centreren, of u nu POV-video maakt of selfies maakt. Met 5 spraakopdrachten kun je de opname starten en stoppen zonder de camera aan te raken.

Hoe we hebben getest

Onze deskundige testers en recensenten beoordelen de kwaliteit van actiecamera's op dezelfde manier als we de meeste camera's evalueren, hoewel we meer nadruk leggen op video-opname, framesnelheid en duurzaamheid. We kijken naar fysieke elementen en ontwerpkenmerken en onderzoeken gewicht, draagbaarheid en duurzaamheid om ervoor te zorgen dat een actiecamera intense scènes kan overleven. We kijken ook naar bevestigingsopties om te zien of de camera op helmen, sturen en andere gebieden kan worden geklikt.

Voor beeld- en videokwaliteit testen we door voorbeeldopnamen en video te maken, zowel binnen als buiten, in verschillende omgevingen, modi en lichtomstandigheden. Vervolgens bekijken we de resulterende afbeeldingen en video op een monitor om hun scherpte, focus en kleurweergave te evalueren. Bij het opnemen van video letten we ook op framerates, stabilisatie en algemene helderheid. Ten slotte kijken we naar de prijs en de concurrentie om te evalueren hoeveel waarde een actiecamera biedt voordat we een definitief oordeel vellen. Alle actiecamera's die we testen, zijn gekocht door Lifewire; geen enkele wordt geleverd door fabrikanten.

Over onze vertrouwde experts

Jeff Dojillo is een fotograaf uit Los Angeles, gespecialiseerd in digitale en analoge fotografie. Zijn werk wordt gebruikt voor merkontwikkeling en marketing, en hij heeft ervaring met het geven van workshops digitale fotografie.

Taylor Clemons heeft meer dan drie jaar ervaring met schrijven over games en consumententechnologie. Ze heeft geschreven voor Lifewire, Digital Trends, TechRadar en haar eigen publicatie, Steam Shovelers.

Jonno Hill is sinds 2019 recensent voor Lifewire. Jonno is gespecialiseerd in fotografie en video en is eerder gepubliceerd in PCMag en AskMen.

Andy Zahn schrijft sinds 2019 voor Lifewire, gespecialiseerd in outdoorgadgets, laptops en gaming.

Gannon Burgett draagt sinds 2018 bij aan Lifewire en omvat fotografie, accessoires, pc-hardware, fotobewerkingssoftware en meer.

Waar u op moet letten bij de beste actiecamera's

Resolutie - Er zijn tal van actiecamera's die in 4K kunnen opnemen, maar ze kunnen aanzienlijk meer kosten. Ook is een camera die wordt geadverteerd als 4K, mogelijk geen echte 4K.

Bevestigingsopties - Sommige camera's zijn direct uit de doos uitgerust met tal van bevestigingsopties en kunnen zelfs een waterdichte behuizing bevatten. Sommige fabrikanten voegen deze echter apart toe, waardoor een complete kit een duurdere aangelegenheid wordt.

Opslag - Veel actiecamera's hebben ruimte voor uitbreidbare opslag, maar sommige hebben alleen integrale opslag, wat de hoeveelheid ruimte die je voor foto's en video's hebt ernstig beperkt.

Aanbevolen: