Apple voegt wachtwoordbeheer toe aan iCloud voor Windows

Apple voegt wachtwoordbeheer toe aan iCloud voor Windows
Apple voegt wachtwoordbeheer toe aan iCloud voor Windows
Anonim

Apple's nieuwste update voor zijn Windows iCloud-app bevat de mogelijkheid om je wachtwoorden in je sleutelhanger te beheren.

iCloud voor Windows heeft het voor gebruikers mogelijk gemaakt om enige tijd tussen apparaten toegang te krijgen tot hun foto's, schijf, e-mail, contacten, agenda's en bladwijzers. Met deze nieuwe 12.5-update kun je nu ook direct de wachtwoorden in je iCloud-sleutelhanger beheren. Toegegeven, het synchroniseren en beheren van wachtwoorden op meerdere apparaten is geen nieuw concept, maar dit maakt de overgang van macOS/iOS naar pc wel eenvoudiger.

Image
Image

Zodra je de update hebt gedownload, heb je de mogelijkheid om de wachtwoorden die je hebt opgeslagen op te zoeken, te bewerken, te kopiëren, te plakken, toe te voegen of te verwijderen. U kunt ook extra Keychain-accounts voor individuele gebruikers instellen en beheren.

Wachtwoorden kunnen vervolgens worden gesynchroniseerd tussen uw apparaten met behulp van een Microsoft Edge- of Google Chrome-extensie. Dit maakt het mogelijk dat uw wachtwoorden automatisch worden ingevuld op uw Windows- en iOS-apparaten, zolang ze maar toegang hebben tot uw iCloud-sleutelhanger.

Volgens Engadget slaat de Windows iCloud-app uw wachtwoorden lokaal op, met behulp van een gecodeerde database, en draagt deze wachtwoorden vervolgens veilig over naar welke browserextensie dan ook. Het zal ook gebruikersnamen en wachtwoorden voor websites opslaan en synchroniseren, maar zal geen persoonlijke informatie opslaan (zoals burgerservicenummers en dergelijke).

Image
Image

De iCloud-app zal ook geen informatie opslaan of wachtwoordinformatie synchroniseren voor webbrowsers die alleen voor toepassingen zijn bedoeld.

Je kunt de update voor iCloud nu downloaden op Windows. Als je het wilt proberen, heb je Outlook 2016 of later nodig om gebruik te kunnen maken van e-mail, contacten en agenda's. Bladwijzers vereisen minimaal Firefox 68 of Chrome 80.

Aanbevolen: