De 6 beste slimme watersensoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste slimme watersensoren van 2022
De 6 beste slimme watersensoren van 2022
Anonim

We beschermen ons huis tegen brand, koolmonoxide en diefstal, maar hoe zit het met waterlekken? Overstromingen en waterschade kunnen verwoestend zijn voor huiseigenaren en ernstige schade veroorzaken. Denk er eens over na om een slimme watersensor te installeren om je huis te beschermen. Slimme watersensoren zijn eenvoudig in gebruik, met of zonder smart home hub. Als ze waterlekken detecteren, brengen ze je op de hoogte via je smartphone, zelfs als je kilometers van huis bent.

Slimme watersensoren kunnen ook watertemperaturen registreren om bevriezing van leidingen of schimmelvorming in uw leidingen te voorkomen. De sensoren moeten op een locatie worden geplaatst waar waterschade kan optreden, zoals in badkamers, onder de gootsteen of in de wasruimte.

Met slimme watersensoren kun je genieten van gemoedsrust, zelfs als je de stad uit bent. Als u op zoek bent naar een slimme watersensor, hebben we enkele van de beste modellen van merken als Honeywell, Zircon en iHome vergeleken. Hier zijn de beste slimme watersensoren op de markt, voor elk budget en elke voorkeur.

Beste algemeen: Honeywell Lyric wifi-waterlek- en bevriezingsdetector

Image
Image

De Lyric Wi-Fi-waterlek- en bevriezingsdetector is een van de beste sensoren op de markt, afkomstig van het vertrouwde en geliefde merk Honeywell. De Honeywell is eenvoudig te installeren: voeg gewoon de meegeleverde AAA-batterijen toe, download de Honeywell Lyric-app en koppel met de wifi van je huis. De sensor werkt via je wifi, maar koppelt niet met smart home-hubs, dus als je geen hub hebt, is dit misschien de beste optie voor jou.

We vinden het geweldig dat de Honeywell niet alleen waterlekken kan detecteren, maar ook vochtigheid en temperatuur kan volgen, wat materiële schade en bevroren leidingen helpt voorkomen. Als je thuis bent als er water wordt gedetecteerd, hoor je een alarm. Anders ontvang je meldingen op je smartphone, zodat je snel actie kunt ondernemen om je huis te beschermen.

De Honeywell is intuïtief, effectief en duurzaam, met alle functies die je nodig hebt van een slimme watersensor. Hoewel het een beetje duurder is dan sommige van zijn concurrenten, denken we dat het de prijs waard is.

Beste gebruiksgemak: LeakSmart waterlekdetectiesensoren

Image
Image

Als je sensor je waarschuwt voor lekkage en je bent niet thuis, wat kun je dan doen? Met LeakSmart kunt u uw waterkraan automatisch afsluiten, waar ook ter wereld. De afsluitklep van LeakSmart (een extra aankoop van de sensor) kan waterschade stoppen zodra deze is gevonden.

Hoewel de klep de kosten opdrijft, is het de moeite waard in vergelijking met de duizenden dollars aan overstromingsschade die in enkele minuten kan plaatsvinden. De LeakSmart wordt aangesloten op uw waterleiding en sluit alle stroming automatisch af binnen vijf seconden na het detecteren van een lek. LeakSmart kan worden geïntegreerd met slimme thuishubs, zoals Google Nest, en de installatie is eenvoudig. Als er water wordt gedetecteerd, hoor je een luid alarm dat overal in huis te horen moet zijn. Naast lekken kan hij ook temperatuur meten.

Het is vermeldenswaard dat water in direct contact moet komen met de sensor zelf, dus het moet op de juiste locatie worden geplaatst om te activeren. Als u echter te maken heeft gehad met een lekkende kelder of badkamer, of eerder te maken heeft gehad met overstromingen, zult u genieten van de zekerheid die de LeakSmart biedt.

Beste voor HomeKit-fans: Fibaro Flood Sensor

Image
Image

Als je Apple's HomeKit al gebruikt, dan is de Fibaro Flood Sensor misschien iets voor jou. Het is ontworpen om te integreren met HomeKit en is zelfs compatibel met Siri, dus je kunt spraakopdrachten gebruiken om de status van je sensor te controleren of de temperatuur te achterhalen, zelfs als je niet thuis bent. Als onderdeel van de Apple-familie is het ook toegankelijk via uw Apple TV of iPad.

We houden ook van het ontwerp van de Fibaro, dat de vorm heeft van een waterdruppel en niet opv alt in je huis. Het is niet alleen stijlvol, maar het maakt het ook gemakkelijker voor uw sensor om lekken te detecteren. De Fibaro is ook stevig gebouwd, omdat hij waterdicht is en kan drijven, een essentieel kenmerk in het geval van overstromingen.

Hoewel Apple-fans zullen genieten van het gemak en gemak van de Fibaro, is het niet de beste keuze voor anderen, omdat het niet compatibel is met Android. Het is ook vermeldenswaard dat het lekkage-alarm niet zo luid is als sommige andere sensoren.

Loudste alarm: zirkoonlekwaarschuwing

Image
Image

In geval van nood wil je het alarm van je sensor luid en duidelijk kunnen horen, overal in huis. Als je je zorgen maakt over lekken en er zeker van wilt zijn dat je het alarm niet mist, wil je dat de Zircon 68882 Leak Alert een superluid, batterijgevoed alarm van 105 decibel creëert. Sterker nog, het is een van de meer betaalbare sensoren, dus je kunt veelvouden kopen voor verschillende delen van het huis.

Als je niet thuis bent op het moment van het lek, stuurt de Zircon een e-mail om je op de hoogte te stellen, maar deze kunnen ook worden geconfigureerd om als sms-waarschuwingen te worden weergegeven. Het is echter belangrijk op te merken dat deze sensor op wifi werkt, dus als je verbinding wegv alt, worden de e-mailwaarschuwingen niet verzonden (hoewel het alarm nog steeds afgaat, wat door een buurman kan worden gehoord).

Het is ook een goede keuze voor degenen die geen slimme thuishub hebben ingesteld, omdat de sensor onafhankelijk werkt. Als je meerdere sensoren instelt, kun je ze aanpassen met namen, zodat je gemakkelijk weet welke waarschuwing uit welk deel van het huis komt.

Beste uitspatting: Phyn Smart Water Assistant

Image
Image

Als alleen het beste voldoende is, wilt u misschien de Phyn Plus Smart Water Assistant eens bekijken. Als je eenmaal voorbij het hoge prijskaartje bent, biedt de Phyn Plus een aantal fantastische functies. Het wordt aangesloten op de hoofdwaterleidingen van het huis en kan lekken en waterdrukniveaus door het hele huis detecteren, wat betekent dat u slechts één sensor nodig heeft om het hele huis te dekken.

Het systeem voert ook dagelijks sanitaire controles uit en waarschuwt u voor eventuele afwijkingen, waardoor u problemen en lekken kunt voorkomen voordat ze zich voordoen. Mocht er toch iets misgaan, dan kun je via de app overal automatisch het water uitzetten. De Phyn Plus is niet alleen handig in noodgevallen, maar helpt ook bij waterverbruik en -besparing. Via je app kun je het waterverbruik van de douches, de wasmachine en de keuken volgen, zodat je in de loop van de tijd minder verbruikt.

De Phyn Plus is geschikt voor smart home en ontworpen om Amazon Alexa te ondersteunen en werkt ook met spraakopdrachten van Google Assistant. We zijn onder de indruk van de innovatieve en effectieve technologie, waardoor het een geweldige keuze is voor uw huis. Het wordt echter aanbevolen om te installeren via een professionele loodgieter, dus het is geen eenvoudig doe-het-zelf-project.

Beste automatische uitschakeling: Elexa Consumer Products Inc Guardian Leak Prevention Kit

Image
Image

Voor veel huiseigenaren is automatische uitschakeling een van de belangrijkste kenmerken van een slimme watersensor, vooral als je vaak van huis bent. Als dat iets is waarnaar u op zoek bent, is de Guardian Leak Prevention Kit onze aanbeveling. Het sluit uw watertoevoer af wanneer een lek wordt gedetecteerd, maar het bewaakt ook de temperatuur en wordt uitgeschakeld bij extreme kou, waardoor bevroren leidingen worden voorkomen. Het systeem kan zelfs aardbevingen detecteren, waardoor waterschade bij een natuurramp wordt voorkomen. We vinden het ook leuk dat de installatie eenvoudig is en geen bezoek van een loodgieter vereist - klem hem gewoon op uw hoofdwaterklep, zolang deze maar de standaard kwartslagkogelklep heeft.

Naast de hoofdsensor wordt het systeem ook geleverd met drie kleine sensoren die rond het huis kunnen worden geplaatst, waardoor extra waterdetectie mogelijk is. Ze hebben een bereik tot 1000 voet zichtlijn, wat genoeg zou moeten zijn voor de meeste huishoudens. Extra sensoren worden apart verkocht.

Guardian kan als een op zichzelf staand systeem werken, met apps die beschikbaar zijn voor zowel Android als Apple. Het is niet het goedkoopste product, maar de prijs is het waard voor de gemoedsrust die het biedt.

Als het gaat om de beste algehele slimme watersensor op de markt, kun je niet verder kijken dan de Honeywell Lyric (bekijk bij Walmart). Met een merknaam waarop u kunt vertrouwen, het bijhouden van vochtigheid en temperatuur, plus gebruiksgemak, is het een topkeuze voor veel huiseigenaren. Als u echter de voorkeur geeft aan een product dat de mogelijkheid biedt tot automatische uitschakeling, overweeg dan de LeakSmart Waterlekdetector (bekijk bij Amazon). Het integreert met de meeste smart home-systemen, is zeer responsief en stelt u in staat om uw watervoorziening op afstand uit te schakelen.

Bottom Line

Katie Dundas is een freelance schrijver en journalist. Ze behandelt de afgelopen twee jaar smart home-technologie.

Waar u op moet letten bij een slimme watersensor

Insteeksensoren

Basic slimme watersensoren kunnen je alleen vertellen of de sensor zelf nat is geworden. U kunt een extra slimme watersensor kopen voor elke locatie die u wilt bewaken, of u kunt op zoek gaan naar een slimme watersensor die de mogelijkheid heeft om extra sensoren aan te sluiten om meer grond af te dekken voor minder kosten.

Smart Home-compatibiliteit

Als je al andere slimme huissensoren of apparaten hebt, zoek dan naar een slimme watersensor die compatibel is met je bestaande hub. Dit bespaart u de extra kosten van het kopen van een extra hub alleen voor uw watersensoren.

Lange levensduur Batterijen

Sommige slimme watersensoren zijn ontworpen om op een stopcontact te worden aangesloten en hebben een batterijback-up voor wanneer de stroom uitv alt. Als u uw watersensoren op hun plaats wilt kunnen zetten en u er tot tien jaar geen zorgen over hoeft te maken, zoek er dan een met een uitzonderlijke batterijduur.

Aanbevolen: