De 3 beste gebogen tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 3 beste gebogen tv's van 2022
De 3 beste gebogen tv's van 2022
Anonim

The Rundown Beste algemeen: Beste uitspatting: Beste 65-inch:

Beste algemeen: Samsung UN55RU7300FXZA 55-inch 4KUHD 7-serie

Image
Image

Als je op zoek bent naar een gebogen tv, bekijk dan de Samsung RU7300. Deze tv is diagonaal 55 inch groot en heeft een kromming die is ontworpen om schittering te verminderen voor een helder beeld, waar u ook zit. Dit model maakt gebruik van een 4K UHD-processor voor vloeiende mediaweergave en scherpe opschaling van niet-native 4K-bronnen. Het maakt gebruik van Samsung's gepatenteerde PurColor-technologie voor een dieper contrast tussen zwarte en witte gebieden en een grotere kleurverzadiging voor een meer levensechte beeldkwaliteit.

Je kunt deze tv aansluiten op een Amazon Alexa- of Google Assistant-eenheid voor spraakbesturing en een betere integratie van al je thuisbioscooptechnologie. Dit apparaat is voorzien van een universele mediagids die shows en films voorstelt op basis van wat u bekijkt, vergelijkbaar met Netflix of Hulu. Het heeft een schoon kabelbeheersysteem waarmee u snoeren kunt wegstoppen voor een opgeruimde opstelling. Onze recensent Andrew hield van het heldere scherm en de schone, intuïtieve interface.

"Samsung's RU7300 heeft een dekking van scherpte en levert over de hele linie haarscherpe, gedetailleerde beelden." -Andrew Hayward, producttester

Image
Image

Beste uitgave: Samsung UN65KS8500 gebogen 65-inch 4K Ultra HD Smart LED-tv

Image
Image

Voor iedereen die bereid is meer uit te geven voor een geweldige gebogen tv, is de Samsung UN65KS8500 65-inch een geweldige keuze. Dit model levert 4K UHD-resolutie met HDR-ondersteuning en een ultrazwarte versterker voor superieur contrast en detaillering. Het gebogen scherm maakt gebruik van een automatische diepteverbeteraar voor een meer meeslepende en heldere kijkervaring. De tv is gebouwd met het Android TV-besturingssysteem om u toegang te geven tot duizenden streaming-apps en een internetbrowser.

Met de Smart View-app kun je video's, muziek en foto's delen vanaf je smartphone of tablet; u kunt uw televisie ook spiegelen naar uw mobiele apparaat voor weergave in meerdere kamers. De ingebouwde luidsprekers zijn voorzien van DTS Premium Sound 5.1-audiotechnologie voor een meer filmische luisterervaring. Met Bluetooth-connectiviteit kunt u externe audioapparatuur instellen voor de ultieme thuisbioscoop. U kunt ook uw favoriete luidsprekers voor spraakopdrachten aansluiten voor handsfree bediening.

Beste 65-inch: Samsung UN65MU8500 gebogen 65-inch 4K Ultra HD Smart LED-tv

Image
Image

Als je op zoek bent naar een groter formaat tv voor je familiekamer of thuisbioscoop, dan is de Samsung UN65MU8500 65-inch tv het bekijken waard. Dit model beschikt over 4K UHD-resolutie met HDR-ondersteuning voor betere detaillering en kleurverzadiging. Het maakt ook gebruik van Samsung's drievoudige zwartversterker voor superieur contrast, zodat je nooit een detail mist, zelfs niet in superdonkere scènes. Het scherm geeft u tot 500 nits helderheid, zodat u in bijna elke lichtomgeving kunt genieten van uw favoriete programma's en films.

Met native slimme functionaliteit heb je direct toegang tot al je streaming-apps op de tv zonder dat je extra apparatuur nodig hebt. U kunt ook uw slimme luidsprekerapparaten aansluiten voor handsfree spraakopdrachten. De naar beneden en naar voren gerichte luidsprekers gebruiken DTS Premium Sound-technologie om je een meer filmische en meeslepende luisterervaring te geven.

De tv heeft ook Bluetooth-connectiviteit, zodat je externe luidsprekers en soundbars kunt instellen voor een beter thuisbioscoop-audiosysteem. Het wordt geleverd met Samsung's OneRemote, waarmee u al uw compatibele apparaten met één afstandsbediening kunt bedienen. Het is ook compatibel met OneConnect Box, zodat u al uw media-apparaten met slechts één kabel op uw tv kunt aansluiten.

Bottom Line

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook in e-commerce productbeheer gewerkt, dus ze heeft de kennis van wat een solide tv maakt voor thuisentertainment.

De ultieme koopgids voor gebogen tv

Toen ze in 2013 voor het eerst werden geïntroduceerd, hoopten fabrikanten dat gebogen televisies het nieuwste en beste in home-entertainment zouden zijn. Aangeprezen omdat ze betere kijkhoeken en een geweldige beeldkwaliteit hebben vanuit elke hoek, en een meer meeslepende kijkervaring bieden, waren gebogen tv's bedoeld om de technologie achter IMAX-bioscopen in huis te halen. Er waren echter niet veel klanten die het idee kochten, dus veel merken zijn gestopt met het produceren van gebogen televisies.

Samsung biedt nog steeds een gebogen tv-model in de maten 55 en 65 inch, zodat klanten een ouder model kunnen vervangen of de futuristische esthetiek van een gebogen televisie in hun woonkamer of thuisbioscoop kunnen uitproberen. Hoewel je misschien denkt dat er niet veel verschil is tussen een gebogen en een flatscreentelevisie, zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden voordat je er een koopt. We zullen er enkele opsplitsen en uitleggen om u te helpen beslissen wat het beste bij uw behoeften en ruimte past.

Image
Image

Gebogen versus plat

Hoewel gebogen televisies niet de populariteit wonnen waarop Samsung en andere fabrikanten hadden gehoopt, kun je het Samsung RU7300-model nog steeds vinden in de maten 55 en 65 inch; perfect voor de meeste middelgrote woonkamers en thuisbioscopen. Gebogen televisies zijn ontworpen om schittering van natuurlijk licht en bovenlicht te verminderen, waardoor je een betere film- en showervaring hebt. De kromming van het scherm is ook gebouwd om full colour volume te bieden bij bijna elke kijkhoek, dus waar je ook zit ten opzichte van het scherm, het beeld ziet er nooit vervaagd of vaag uit.

Het grootste nadeel van een gebogen televisie is dat ze gespecialiseerde beugels nodig hebben voor wandmontage, die vrij duur en ook erg zwaar kunnen zijn, en gebogen tv's zien er vaak niet zo goed uit als hun platte tegenhangers wanneer ze zijn gemonteerd. De gebogen randen steken uit de muur, waardoor het gevaar van breuk door onbedoelde stoten ontstaat. Het antiverblindingsvoordeel is ook verbeterd door hun platte neven. Veel nieuwere flatscreen-tv's hebben panelen die zijn behandeld met antireflectiecoatings of zijn gebouwd met antireflecterend glas, waardoor ze betere kijkhoeken en kleurvolume hebben zonder kromming. Een gebogen tv kan echter nog steeds een thuis vinden in uw woonkamer, slaapzaal of thuisbioscoop, als u op zoek bent naar een unieke esthetiek.

Image
Image

Schermgrootte en resolutie

Als je hebt besloten een gebogen televisie aan te schaffen, is het tijd om te bepalen welke maat het beste bij je ruimte past. Kies hiervoor een plek voor een speciale standaard of muurbevestiging en meet de afstand tot waar je het meest waarschijnlijk gaat zitten; deel die meting vervolgens doormidden om de ideale schermgrootte te krijgen. Als uw bank bijvoorbeeld 3 meter van uw tv (120 inch) verwijderd is, is het ideale tv-formaat 60 inch. Met zowel 55- als 65-inch opties die beschikbaar zijn bij Samsung, kunnen ze zich gemakkelijk thuis voelen in een middelgrote of grotere ruimte. Een te groot scherm neemt niet alleen onnodig veel ruimte in beslag en past misschien niet eens in je kamer, het kan ook bewegingsziekte veroorzaken. Een te klein scherm maakt het moeilijk om details en kleuren te onderscheiden, en dwingt iedereen om zich rond de televisie te verdringen, een kijkfeestje te maken of zelfs series en films te kijken met familie na het eten ongemakkelijk.

Met een formaat in gedachten, is het tijd om te praten over schermresolutie. Televisies die een 4K UHD-resolutie bieden, zijn populairder en mainstream geworden in home-entertainment omdat de technologie betaalbaarder is geworden. Ze geven je vier keer de pixels van 1080p Full HD, wat betekent dat je een breder kleurbereik en meer detail kunt krijgen. Veel streamingdiensten bieden UHD-inhoud, zodat u optimaal kunt profiteren van de beeldtechnologie van uw tv. Samsung is ook begonnen met de productie van een lijn van 8K-televisies. Deze geven je vier keer de detaillering van 4K en 16 keer die van 1080p. Deze modellen zijn echter ongelooflijk duur en er is een ernstig gebrek aan 8K-inhoud die beschikbaar is om uitzendsignalen te streamen of te bekijken. Dit betekent dat, tenzij u uw thuisbioscoop toekomstbestendig wilt maken, u veel geld zult betalen voor een tv waarvan u pas over een aantal jaren kunt profiteren. Samsung moet ook nog een gebogen televisie maken die een resolutie van 8K kan produceren.

Image
Image

Merken

Sony was de eerste fabrikant die een gebogen tv produceerde en bracht in oktober 2013 hun 65-inch KDL-65S990A uit. Daarna brachten Samsung en LG snel hun eigen gebogen tv-modellen op de consumentenmarkt uit. Elk merk beweerde dat hun gebogen schermen klanten een meer meeslepende kijkervaring, bredere kijkhoeken en een beter kleurvolume bij extreme zijhoeken gaven. Ze beweerden ook dat het gebogen scherm de schittering van verlichting verminderde. Naarmate de jaren vorderden en merken zagen dat klanten gewoon geen gebogen modellen kochten, begonnen ze deze langzaam en stilletjes uit hun assortiment te verwijderen.

Op het moment van schrijven is Samsung de enige grote fabrikant die nog nieuwe curved televisies aanbiedt. De RU7300 is momenteel de enige gebogen televisie die verkrijgbaar is. Het biedt slimme functies zoals mediastreaming en spraakbediening, die bijna verplicht zijn geworden voor home entertainment. Als je je zorgen maakt dat je te veel uitgeeft aan een nieuwe televisie, is de RU7300 te koop voor ongeveer $ 500, waardoor hij in bijna alle budgetten past. Als je een merkloyaal bent en het niet erg vindt om een ouder model te kopen, kun je opgeknapte LG- en Sony-curved televisies kopen voor een beetje goedkoper, maar het nadeel is dat ze mogelijk niet worden gedekt door fabrieksgaranties.

Image
Image

Spraakbediening

Naarmate de slimme technologie vordert, is spraakbediening een net zo belangrijk onderdeel van thuistelevisies geworden als 4K UHD-resolutie. Veel van de modellen van Samsung, zowel oudere als nieuwere, zijn compatibel met zowel Amazon Alexa als Google Assistant. Sommige moeten mogelijk worden aangesloten op een externe slimme luidspreker om hiervan te profiteren, maar sommige hebben spraakgestuurde afstandsbedieningen met ingebouwde microfoons, zodat u spraakopdrachten direct uit de doos kunt gebruiken. Samsung is nog een stap verder gegaan door hun eigen virtuele assistent, Bixby, op te nemen in al hun nieuwste modellen. Het werkt op vrijwel dezelfde manier als Alexa of Google Assistant: je kunt apps starten, door je film bladeren en bibliotheken weergeven, namen van beroemdheden of filmtitels zoeken en zelfs andere apparaten in je slimme thuisnetwerk bedienen.

Samsung's Bixby is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar zijn eerste virtuele assistent, aangezien het automatisch is inbegrepen in de prijs van je televisie en snel kan worden ingesteld; je hoeft ook geen aparte luidspreker aan te schaffen, waardoor je op de lange termijn wat geld bespaart. Natuurlijk heeft niet iedereen handsfree bediening nodig of wil, dus Bixby en de andere virtuele assistenten kunnen worden uitgeschakeld in de tv-menu's, waardoor de afstandsbediening de enige commando-invoer voor je televisie is. De RU7300 lijkt alleen Alexa en Google Home te ondersteunen, wat betekent dat je Bixby niet zult ervaren, maar je kunt nog steeds spraakopdrachten gebruiken via je gebogen televisie.

Aanbevolen: