De 4 beste gebogen monitoren van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste gebogen monitoren van 2022
De 4 beste gebogen monitoren van 2022
Anonim

De beste gebogen monitoren kunnen u echt geld besparen. Natuurlijk, als initiële investering kunnen ze over het algemeen iets steiler zijn dan platte equivalenten, maar een gebogen monitor kan effectief meerdere monitoren in uw desktopconfiguratie vervangen, waardoor u uiteindelijk minder kost. Ze zijn ook geweldig om jezelf onder te dompelen in games en films, en de keuzes op onze lijst bieden dezelfde geweldige resolutie, beeldkwaliteit, verversingssnelheid en andere functies van hun beste, platte tegenhangers. Als u toch de voorkeur geeft aan een minder gewelfd beeldscherm, hebben we ook een lijst samengesteld met de beste 27-inch LCD-monitoren. Lees anders verder om de beste gebogen monitoren te zien die je kunt krijgen.

Beste extra grote: Samsung CHG90 49-inch QLED-monitor

Image
Image

Niet tevreden met de 34-inch schermgrootte van de meeste gebogen monitoren, of zelfs de 38-inch versie die door een paar fabrikanten wordt gepromoot, heeft Samsung een absoluut gigantisch scherm geproduceerd dat veel groter is dan al het andere op de markt.

Met een opmerkelijke 49 , is het CHG90-scherm groot genoeg om gemakkelijk drie apps naast elkaar te passen of om je perifere visie te vullen voor een echt meeslepende game-ervaring. Samsung promoot de monitor voornamelijk voor entertainment, met een snelle 1 ms responstijd, FreeSync 2-technologie, High Dynamic Range (HDR)-ondersteuning en andere gaming-specifieke functies.

Het is echter niet zo indrukwekkend bij het weergeven van tekst - op een scherm van dit formaat is zelfs de resolutie van 3840 x 1080 niet voldoende voor haarscherpe lettertypen. Voor die gamers en filmliefhebbers die serieus schermvastgoed willen en een bureau hebben dat het gewicht van 34 pond van dit monsterscherm aankan, is er echter gewoon niets anders dat te vergelijken is.

Maat: 49 inch | Paneeltype: VA | Resolutie: 3840x1080 | Vernieuwingsfrequentie: 144Hz | Beeldverhouding: 32:9

Beste budget: BenQ EX3203R gebogen monitor

Image
Image

Als je op zoek bent naar een gebogen monitor, maar er niet meer dan een paar honderd dollar aan wilt uitgeven, zijn er meestal maar weinig goede opties. De Taiwanese fabrikant BenQ probeert daar verandering in te brengen met zijn 31,5.-inch EX3203R.

Dit scherm zit boordevol functies voor het geld, met een ingetogen ontwerp, hoge verversingssnelheid van 144 Hz, goed contrast en in hoogte verstelbaar. Het bevat zelfs FreeSync-ondersteuning, waardoor dit een verrassend goede keuze is voor gamers.

Natuurlijk krijg je niet elke premium-functie in een voordelig geprijsd scherm. Dat gezegd hebbende, krijg je nog steeds een uitstekend 32-inch 1440p-paneel, hoewel het kleurbereik voor grafische professionals een beetje te wensen overlaat. Je krijgt ook minder poorten dan op de meeste andere monitoren.

Voor minder dan de helft van de prijs van high-end schermen zijn die beperkingen begrijpelijk en geen grote problemen. De EX3200R is ontzettend veel monitor voor niet veel geld, waardoor het gemakkelijk onze beste budgetkeuze is.

Maat: 32 inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 2560x1440 | Vernieuwingsfrequentie: 144Hz | Beeldverhouding: 16:9

Beste scherm: Acer XR382CQX gebogen gamingmonitor

Image
Image

Niet helemaal 4K, niet helemaal 2K, Acer's XR382CQX Curved Gaming Monitor voegt een prachtig scherm toe dat bijna perfect is. Het vinden van een middenweg tussen 1440p en 4K, de Acer's 3840 x 1600 resolutie scha alt goed op het 37,5-inch scherm. De metalen poten zijn duurzaam en stevig en hebben niet zoveel ruimte nodig als de monitor zelf. De standaard kan -5 tot 35 graden kantelen en tot 60 graden draaien om de juiste kijkhoek te vinden.

Gebouwd als een gamingmonitor, zijn de kleuren zo nauwkeurig dat video- en foto-editors het gemakkelijk als een professionele weergave kunnen gebruiken. De UltraWide QHD-beeldschermtechnologie voegt 100% sRGB-gamma 6-assige kleuraanpassing toe. IPS-technologie helpt de kijkhoeken consistent te blijven en zorgt voor een uitstekende kleurreproductie. HDR-technologie voegt diepere niveaus van zwart- en witcontrast toe voor meer levensechte kleuren. De beeldverhouding van 21:9 werkt goed voor films die een bioscoopachtige kijkervaring bieden.

Om vermoeidheid van de ogen te verminderen, elimineert EyeProtect het flikkeren van het scherm en voegt blauwlichtfiltering toe. Als bonus heeft Acer twee 7W DTA-speakers ingebouwd.

Maat: 37,5 inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 3840x1600 | Vernieuwingsfrequentie: 75Hz | Beeldverhouding: 21:9

Beste voor kleine ruimtes: Samsung C27F398 gebogen LED-monitor

Image
Image

Gebogen monitoren komen meestal goed tot hun recht bij schermformaten van 30 inch of breder, maar niet iedereen heeft zoveel vrije ruimte op zijn bureau of geld in zijn portemonnee. Maar Samsung's C27F398 heeft beide dingen gedekt.

Hoewel je wat schermruimte, helderheid (250 nits) en resolutie (1920 x 1080 pixels, 60 Hz) opoffert, is deze slanke monitor ideaal voor krappe ruimtes en lichtgewicht bureaus. Samsung heeft de "EyeSaver"-technologie van zijn duurdere beeldschermen, die de emissie van blauw licht en flikkeringen vermindert, samen met een automatische helderheidssensor om stroom en vermoeide ogen te besparen.

Er zijn geen ingebouwde luidsprekers, maar met een standaard 3,5 mm-aansluiting kun je een koptelefoon rechtstreeks op de monitor aansluiten. Invoeropties zijn beperkt tot 1 HDMI- en 1 Displayport-aansluiting, met een 1,8 meter lange HDMI-kabel in de doos.

Maat: 27 inch | Paneeltype: IPS | Resolutie: 1920x1080 | Vernieuwingsfrequentie: 60Hz | Beeldverhouding: 1.78:1

Samsung's CHG90 (bekijk bij Office Depot) slaat het absoluut uit het park, met een enorme, prachtige gebogen monitor die schitterende beelden produceert en HDR en Freesync ondersteunt voor een zijdezachte gameplay. Voor een meer budgetoptie houden we van de BenQ EX3203R (bekijk op Amazon), hij heeft een 1440p-paneel, ondersteunt FreeSync en HDR en heeft een verversing van 144 Hz voor gamers.

FAQ

    Zijn gebogen monitoren beter dan normale beeldverhoudingen?

    Gebogen monitoren zijn een goede manier om te profiteren van de voordelen van een groter scherm in termen van werkruimte zonder verhoogde vermoeide ogen. Afhankelijk van de kromming bieden gebogen monitoren een verhoogde onderdompeling, waardoor het gemakkelijker wordt om alle delen van uw scherm te zien zonder uw hoofd te draaien. Het grotere gezichtsveld zorgt voor betere multitasking en minder vervorming in vergelijking met platte monitoren, vooral rond de randen.

    Zijn gebogen monitoren geschikt voor gaming?

    Gebogen monitoren zijn een geweldige optie om te gamen. Het verbeterde gezichtsveld maakt games meeslepender en houdt de hele scène scherp zonder dat je je hoofd hoeft te rennen. Dit is geweldig voor alle games, maar loont vooral in snelle first-person shooters en vluchtsimulators, waarbij je je scherm en al je informatie scherp wilt houden. De extra onderdompeling is ook heel leuk.

    Is de hogere prijs van een gebogen monitor de moeite waard?

    Gebogen monitoren hebben de neiging duurder te zijn in vergelijking met platte monitoren, maar daar zijn goede redenen voor. Afgezien van het verbeterde comfort en gezichtsveld, zijn de meeste gebogen monitoren panelen met een hoge resolutie, die zich uitstrekken over de ruimte tussen 2K en 4K. Voor gamers hebben ze functies zoals hoge verversingssnelheden voor soepele en responsieve gameplay, ondersteuning voor HDR, FreeSync, G-Sync en andere toeters en bellen zoals led-verlichting op de achterkant en software voor vensterbeheer.

Waar u op moet letten bij een gebogen monitor

Schermgrootte

De eerste beslissing die u moet nemen als het gaat om het kopen van een desktopmonitor, is de schermgrootte. De meeste modellen zijn er in verschillende formaten, hoewel gebogen monitoren vaak groter zijn dan standaardmonitoren, variërend van 27 inch tot 49 inch en breder (diagonaal gemeten). In de laatste passen ongeveer drie apps naast elkaar, als dat belangrijk is voor je werk. Om uw workflow te optimaliseren, worden veel monitoren geleverd met software voor schermbeheer waarmee u meerdere vooraf ingestelde vensters kunt maken die u naar specifieke gebieden kunt slepen en neerzetten.

Resolutie

Hoe hoger de resolutie van uw scherm, hoe beter de afbeelding eruit zal zien. Dus als je een gamer of een ontwerper bent, is deze specificatie vooral van vitaal belang. Een resolutie van 2560 x 1080 zou voldoende moeten zijn, maar als je de lat hoger wilt leggen, zoek dan naar een scherm met een resolutie van 3440 x 1440 of 3840 x 2160. De meeste gebogen monitoren bevinden zich in de ruimte tussen 2K- en 4K-panelen.

Ontwerp

Het ontwerp van een monitor houdt rekening met het materiaal, de standaardstructuur, dikte en meer. Onder gebogen monitoren is het zeldzamer om monitoren te vinden met instelbare hoogtes en hellingen, maar je kunt er een blijven haken als je wat dieper graaft. Omdat gebogen monitoren meestal aan de grotere kant zijn, wil je er een met een stevige standaard of met VESA-montageopties, zodat je hem aan je bureau of aan de muur kunt bevestigen.

Aanbevolen: