Hoe Microsoft's OneDrive op elk apparaat te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft's OneDrive op elk apparaat te gebruiken
Hoe Microsoft's OneDrive op elk apparaat te gebruiken
Anonim

Microsoft's cloudopslagdienst, OneDrive, wordt door consumenten en bedrijven gebruikt voor het maken van back-ups van gegevens en het synchroniseren van bestanden tussen apparaten. Het is volledig apparaatonafhankelijk, met officiële apps die kunnen worden gedownload op alle belangrijke besturingssystemen voor computers, tablets en smartphones.

Inzicht in Microsoft-accounts en OneDrive

Om OneDrive te gebruiken, hebt u een gratis Microsoft-account nodig. Microsoft-accounts hebben veel verschillende namen en worden voor verschillende services gebruikt. De kans is groot dat je er al een gebruikt. Elk van de volgende opties kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot OneDrive:

  • Hotmail en Outlook e-mailadressen.
  • Xbox Network-accounts voor gamen op Xbox 360- en Xbox One-videogameconsoles.
  • Een Skype-account.
  • Het account dat u gebruikt om digitale inhoud te kopen in de Windows 10 Microsoft Store.

De gemiddelde gebruiker heeft niet meer dan één Microsoft-account nodig om de apps en services van Microsoft te gebruiken. Dezelfde aanmeldingsgegevens voor een Outlook-e-mailadres kunnen worden gebruikt om in te loggen op een Xbox One-console, Skype-app en OneDrive-account.

Hoeveel kost OneDrive?

Microsoft's OneDrive-cloudopslagservice is gratis beschikbaar met een opslaglimiet van 5 GB. Deze opslaglimiet omvat alle bestanden die worden gedeeld op al uw verbonden apparaten en apps. Degenen die meer ruimte nodig hebben, kunnen een maandelijks bedrag betalen voor meer ruimte.

Je kunt tot 6 TB aan opslagruimte krijgen met een OneDrive-jaarabonnement, dat wordt geleverd met een gratis Microsoft 365-abonnement en verschillende geavanceerde functies, zoals detectie van ransomware en malware.

Veel winkels geven vaak gratis OneDrive-accountupgrades weg bij de aankoop van een nieuwe smartphone, tablet of computer. Als je denkt dat je meer opslagruimte in de cloud nodig hebt, is het misschien de moeite waard om een winkelassistent te vragen of ze een OneDrive-promotiecampagne hebben lopen de volgende keer dat je een nieuw apparaat koopt.

Welke OneDrive-apps zijn beschikbaar?

Er zijn officiële Microsoft OneDrive-apps beschikbaar voor Windows 10-apparaten, iPhone, iPod touch, iPad, Android-smartphones en -tablets, Mac-computers, Xbox One-consoles en Windows Phone.

OneDrive is rechtstreeks geïntegreerd in het Windows 10-besturingssysteem, dus u hoeft geen app te downloaden om het te laten werken bij het instellen van uw nieuwe Windows 10-apparaat. Hoewel er een gratis Windows 10 OneDrive-app is die u kunt downloaden van de Microsoft Store-app store, is deze niet nodig.

Wat doet de OneDrive-website?

De OneDrive-website is toegankelijk via elke webbrowser op elk apparaat. Dit is wat je ermee kunt doen:

  • Upload bestanden naar uw OneDrive-account.
  • Verwijder bestanden van uw OneDrive-account.
  • Verplaats bestanden naar verschillende OneDrive-mappen.
  • Deel bestanden of mappen met andere mensen.
  • Herstel verwijderde OneDrive-bestanden.
  • Maak wijzigingen in OneDrive-bestanden ongedaan.
  • Open en bewerk bestanden in Word Online.

Hoe functioneel de OneDrive-website ook is, je moet nog steeds een OneDrive-app op je apparaat downloaden als je bestanden rechtstreeks van een andere app naar je OneDrive-account wilt uploaden of automatisch uploaden van je foto's wilt inschakelen.

Bottom Line

Een van de handigere functies van de iOS- en Android OneDrive-apps is dat ze uw foto's en schermafbeeldingen automatisch kunnen uploaden naar uw Microsoft-cloudopslag zodra ze zijn gemaakt. Dit biedt u niet alleen een back-up van uw afbeeldingen, maar maakt ze ook direct toegankelijk op uw andere apparaten waarop een OneDrive-app is geïnstalleerd, zonder dat u ze handmatig hoeft over te zetten.

Hoe OneDrive Camera-uploads op iOS in te schakelen

Als u uw foto's automatisch wilt uploaden van een iOS-apparaat naar OneDrive:

  1. Open de OneDrive-app op uw iPhone, iPod touch of iPad en tik vervolgens op het gebruikerspictogram in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Camera-upload.

    Image
    Image
  4. Tik op het volgende scherm op de schakelaar naast Camera Upload. Het wordt blauw als de optie is ingeschakeld.

    De app kan toestemming vragen voor toegang tot je foto's voordat deze instelling wordt ingeschakeld. Als dit het geval is, tikt u op OK.

    Image
    Image

Zodra afbeeldingen zijn geüpload naar uw OneDrive-account vanaf een iOS-apparaat, zijn ze beschikbaar binnen OneDrive > Pictures >Camera Roll en gesorteerd in mappen die zijn vernoemd naar het jaar waarin ze zijn gemaakt.

Hoe OneDrive Camera-uploads op Android in te schakelen

De stappen voor het inschakelen van camera-uploads in OneDrive voor Android verschillen enigszins van de iOS-versie.

  1. Open de OneDrive-app op je Android-apparaat en tik op Me in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Camera-upload.
  4. Tik op Camera-uploadaccount om te kiezen naar welk account je foto's wilt uploaden en tik vervolgens op de Camera-uploadschakelaar om de functie.

    Image
    Image

Zodra afbeeldingen zijn geüpload naar uw OneDrive-account vanaf een Android-apparaat, zijn ze beschikbaar in uw hoofdmap van OneDrive-bestanden.

Hoe u bestanden naar uw computer kunt overbrengen met OneDrive

Microsoft's OneDrive is een gemakkelijke manier om bestanden van uw smartphone of tablet naar uw computer over te zetten zonder kabels of een volledig apparaatsynchronisatieproces. Hier is hoe het te doen.

  1. Download en log in op de OneDrive-app op uw iOS- of Android-smartphone of -tablet.
  2. Download en installeer de OneDrive-app op uw Mac-computer en meld u aan. Als u een Windows 10-computer gebruikt, is OneDrive al voor u ingesteld.

    Zorg ervoor dat je op al je apparaten hetzelfde OneDrive-account gebruikt.

  3. Open de OneDrive-app op uw iOS- of Android-smartapparaat en tik op de Plus (+)-knop in de rechterbovenhoek van het scherm.
  4. Selecteer Upload.

    Image
    Image
  5. Blader op Android op uw apparaat en tik op een bestand om het te uploaden naar OneDrive.

    Op iOS:

    1. Tik op Foto's en video's of Bladeren.
    2. Zoek en tik op uw bestand.
    3. Tik op Klaar in de rechterbovenhoek van de app om het uploaden te starten.
    Image
    Image
  6. De bestanden zouden binnenkort in uw OneDrive-map op uw computer moeten verschijnen. De overdrachtstijden zijn afhankelijk van uw internetsnelheid en de grootte van de bestanden die u uploadt. Afzonderlijke beelden zouden binnen een minuut moeten worden overgedragen, terwijl filmbestanden langer kunnen duren.

Nadat ze zijn geüpload naar uw OneDrive-account, zijn uw bestanden toegankelijk via de OneDrive-app op al uw apparaten, niet alleen op uw computer.

OneDrive gebruiken om bestanden met vrienden te delen

Alle versies van OneDrive kunnen bestanden delen met vrienden of collega's door een unieke weblink te genereren die via e-mail of een berichten-app kan worden verzonden. OneDrive-bestandskoppelingen kunnen zelfs op sociale-medianetwerken zoals Facebook en Twitter worden geplaatst. Zo maakt u een koppeling voor delen in OneDrive:

  • Open in de Android OneDrive-app het bestand dat je wilt delen en tik vervolgens op het Share-pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer Kopieer link om de unieke link van het bestand naar het klembord van uw apparaat te kopiëren.
  • Open in de iOS OneDive-app het bestand dat je wilt delen en tik vervolgens op het Delen-pictogram, weergegeven als een vierkant pictogram met de pijl eruit. Selecteer Kopieer link om de link op te slaan.
  • Als u een OneDrive-bestand wilt delen vanaf een Windows 10- of Mac-computer, zoekt u het bestand in de OneDrive-map, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Een OneDrive-link delen. De link wordt onmiddellijk naar uw klembord gekopieerd.

Nadat je de link hebt, kun je deze in elk programma of app plakken op dezelfde manier waarop je gewone tekst zou plakken.

Het delen van een OneDrive-link geeft iedereen die deze selecteert toegang tot het bestand. Wees voorzichtig met met wie je het online deelt.

Kan ik offline opslaan op OneDrive?

Ja, dat kan. Als een bestand eerder naar uw apparaat is gedownload, kunt u het offline openen, bewerken en opslaan. Wanneer uw apparaat de volgende keer verbinding maakt met internet, wordt het bijgewerkte bestand geüpload naar uw OneDrive-account en wordt de oude versie overschreven.

Aanbevolen: