Steelseries Apex 3 Review: opmerkelijke waarde

Inhoudsopgave:

Steelseries Apex 3 Review: opmerkelijke waarde
Steelseries Apex 3 Review: opmerkelijke waarde
Anonim

Bottom Line

De Steelseries Apex 3 is een betaalbaar, krachtig gamingtoetsenbord met RGB-achtergrondverlichting en stille, maar responsieve membraantoetsen.

SteelSeries Apex 3

Image
Image

We hebben de Steelseries Apex 3 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Als je een klein budget hebt, kan het moeilijk zijn om een geweldig toetsenbord te kiezen, maar de Steelseries Apex 3 wil die beslissing een beetje gemakkelijker maken met een indrukwekkend scala aan functies. Het meest opvallende is dat het ontworpen is om duurzaam en waterbestendig te zijn - het soort toetsenbord dat u kunt meenemen en waar u zich geen zorgen over hoeft te maken. Voeg naast pc's ook compatibiliteit met gameconsoles toe en je hebt een echt aantrekkelijk pakket. De vraag is, kan het echt zoveel opleveren voor zo'n lage prijs?

Ontwerp: Duurzame schoonheid

De Apex 3 heeft me echt verrast met hoe goed het eruit ziet. Het slanke ontwerp heeft een onmiskenbare eersteklas kwaliteit en voelt net zo solide aan als hij eruit ziet. Het is ook vrij compact en lichtgewicht, zonder noemenswaardige compromissen in bouwkwaliteit of prestaties. Ik waardeerde het verfijnde uiterlijk van dit toetsenbord, waardoor het zowel geschikt is voor kantoorwerk als voor gamen.

Image
Image

Een groot verkoopargument van de Apex 3 is de IP32-classificatie voor water- en stofbestendigheid. Dit betekent niet dat het volledig waterdicht is, maar eerder dat het per ongeluk morsen zal overleven en niet zo gemakkelijk door stof en vuil wordt gegomd. Dit is vooral belangrijk, gezien de compatibiliteit met Xbox en PlayStation, wat betekent dat het waarschijnlijker wordt gebruikt in een huiskameromgeving waar ongelukken vaker voorkomen.

Als een bijproduct van het waterbestendige ontwerp is de RGB-achtergrondverlichting in de Apex 3 bijzonder aantrekkelijk, waardoor een zachte diffuse gloed ontstaat die veel rustgevender is dan de scherpere en helderdere RGB-verlichting in andere toetsenborden. Het is een effect waar ik echt van hou, en dat zeer geschikt zou zijn om op de camera te staan in een streaming-opstelling.

Een groot verkoopargument van de Apex 3 is de IP32-classificatie voor water- en stofbestendigheid.

De USB-kabel is van redelijk goede kwaliteit. Het kan op verschillende manieren door de onderkant van het toetsenbord worden geleid, maar is helaas niet gevlochten. Een ander nadeel van de Apex 3 is het ontbreken van een volledige set speciale mediabedieningen. Het heeft echter wel een vrij mooie volumeroller, die ik altijd de belangrijkste mediabediening op een toetsenbord heb gevonden.

Image
Image

Alleen al zijn de toetsen voor sommige handen misschien wat hoog, maar gelukkig lost de meegeleverde polssteun dit potentiële probleem op. Het kan gemakkelijk, maar veilig, worden bevestigd via magneten, en ik vond het fijn dat ik niet met clips hoefde te prutsen wanneer ik de polssteun wilde losmaken.

Prestaties: Stil en bevredigend

Met gepatenteerde SteelSeries Whisper-Quiet Switches is de Apex 3 misschien niet naar ieders smaak, omdat ze niet mechanisch zijn, maar persoonlijk ben ik ze gaan waarderen. Hoewel het technisch gezien membraanschakelaars zijn, zou ik ze bijna voor mechanisch hebben aangezien.

Image
Image

Ze hebben een vrij diepe bedieningsafstand en springen terug met veel kracht, en zijn bevredigend, zo niet bijzonder snel, om te gebruiken. Ze zijn veel beter dan de meeste traditionele membraanschakelaars en aanzienlijk stiller dan de meeste mechanische schakelaars. Steelseries beoordeelt ze op 20 miljoen toetsaanslagen, wat een redelijke mate van duurzaamheid is.

Comfort: een opmerkelijk zacht toetsenbord

Hoewel, zoals eerder vermeld, de toetsen een beetje hoog op de Apex 3 zijn geplaatst zonder dat de polssteun is bevestigd, daarmee is dat probleem opgelost, en dit toetsenbord verraste me door hoe comfortabel het kan zijn.

Het zit niet helemaal bij de Corsair K100 qua comfort, maar het komt schrikbarend dichtbij, gezien het enorme prijsverschil. Met de polssteun bevestigd, is dit gemakkelijk een van de meest comfortabele toetsenborden die ik heb gebruikt.

Het zit niet helemaal bij de Corsair K100 qua comfort, maar het komt schrikbarend dichtbij, gezien het enorme prijsverschil.

Image
Image

Bottom Line

De Apex 3 werkt met de Steelseries Engine, die vooral handig is voor het aanpassen van de RGB-achtergrondverlichting. Het kan ook worden gebruikt om aangepaste macro's in te stellen en andere instellingen aan te passen. Het was snel en intuïtief in te stellen en te gebruiken.

Prijs: Uitstekende waarde

Het is echt verrassend dat dit toetsenbord slechts $ 50 kost bij de adviesprijs. Het ziet eruit, voelt en presteert ver boven zijn prijsniveau. De Apex 3 is gemakkelijk een van de beste budget-gamingtoetsenborden op de markt, maar om het zelfs maar een budgettoetsenbord te noemen, voelt als een slechte dienst.

Het ziet eruit, voelt aan en presteert ver boven zijn prijsniveau.

Steelseries Apex 3 vs. Logitech G610 Orion Red

Als je absoluut mechanische sleutels nodig hebt en het niet erg vindt om wat meer te betalen, is de Logitech G610 een felle concurrent van de Steelseries Apex 3. De G610 reageert zeker beter op gebruik en heeft een volledige set van mediabediening, maar de Apex 3 heeft werkelijk prachtige achtergrondverlichting en is waterbestendig met een open ontwerp dat het schoonmaken gemakkelijker maakt. Een belangrijke overweging bij het kiezen tussen de twee kan zijn of ruis een factor is, aangezien de Apex 3 aanzienlijk stiller is dan de G610.

Een fantastisch toetsenbord voor een spotprijs

De Steelseries Apex 3 ha alt het uit het park in termen van prijs-kwaliteitverhouding en gewoon een uitstekend ontwerp. Hoewel er enkele kleine hoeken zijn gesneden om zijn lage prijs te bereiken, behoudt de Apex 3 alle dingen die je echt nodig hebt voor een geweldig toetsenbord, en gooit hij een paar handige trucs in, zoals IP32-waterbestendigheid, om de deal zoeter te maken. Als je op zoek bent naar een geweldig gaming- of toetsenbord voor algemeen gebruik met een beperkt budget, dan is de Steelseries Apex 3 het toetsenbord om te verslaan.

Specs

  • Productnaam Apex 3
  • Productmerk SteelSeries
  • MPN 64795
  • Prijs $50.00
  • Releasedatum januari 2020
  • Gewicht 2.79 lbs.
  • Productafmetingen 17,5 x 5,9 x 1,4 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • RGB verlichting
  • Sleutelschakelaars SteelSeries fluisterstille schakelaars
  • Polssteun Ja

Aanbevolen: