Hoe u SMS-berichten op uw Mac kunt krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe u SMS-berichten op uw Mac kunt krijgen
Hoe u SMS-berichten op uw Mac kunt krijgen
Anonim

Mac-computers kunnen hand in hand met uw iPhone werken. Heb je ooit een belangrijk sms-bericht gemist terwijl je diep in je werk zat? Zo ja, dan is het gemakkelijk om sms-berichten op je Mac te ontvangen, zodat je zeker weet dat dit nooit meer gebeurt.

Deze handleiding is voor alle Mac-modellen, inclusief de MacBook-, MacBook Air-, MacBook Pro-, iMac- en iMac Pro-modellen met macOS Catalina (10.15) via OS X El Capitan (10.11) en voor iPhones met iOS 13, iOS 12 en iOS 11.

Bottom Line

iMessages zijn de unieke berichtenservice van Apple die berichten verzendt via een internetverbinding. iMessages worden verzonden en ontvangen via de Berichten-app van Apple, die standaard op alle iPhones en Macs zit.iMessages kunnen alleen tussen Apple-apparaten worden verzonden. Andere berichten worden verzonden als sms-berichten of sms-berichten en kunnen naar elk apparaat worden verzonden, inclusief Android.

Soorten iMessages

Met de Berichten-app kun je zowel sms- als mms-berichten ontvangen, evenals berichten van alle Apple-apparaten. U kunt afbeeldingen verzenden door ze naar het tekstveld te slepen en neer te zetten. U kunt ook emoji's, bestanden en spraakmemo's verzenden via de interface op het scherm.

Binnen de Berichten-app zijn blauwe tekstballonnen berichten die tussen Apple-apparaten worden verzonden met iMessages. Groene tekstballonnen zijn sms- of mms-berichten die worden verzonden tussen Apple-apparaten en Android-apparaten.

Sms-berichten op uw Mac ontvangen

Je moet wat installatiewerk doen voordat je sms-berichten op je Mac kunt ontvangen.

  1. Log in op je Mac en iPhone met dezelfde Apple ID. Dit is hoe berichten tussen beide apparaten worden verzonden en ontvangen.

    Om te zien welke Apple ID uw apparaten gebruiken, tikt u op Instellingen en vervolgens op uw Apple ID op uw iPhone. Scroll om te zien welke apparaten op welke Apple ID zijn ingelogd.

  2. Op je iPhone, open Instellingen.
  3. Scroll naar beneden en tik op Berichten.
  4. Tik op Text Message Forwarding en zet de schakelaar in de aan-stand voor de Mac waarop je je sms-berichten wilt ontvangen.

    Image
    Image

    Heb je een iPad? Hier kun je de keuze maken om ook op dat apparaat sms'jes te ontvangen. Schakel eenvoudig alle apparaten in die u wilt gebruiken om berichten te ontvangen.

  5. Op je Mac, open de Berichten-app en klik op Berichten > Voorkeuren in de menubalk.

    Image
    Image
  6. Klik op het iMessage icoon bovenaan het voorkeurenscherm.

    Image
    Image
  7. Klik op Dit account inschakelen om sms-berichten te ontvangen met uw Apple ID.

    Image
    Image
  8. Plaats een vinkje voor het telefoonnummer en de e-mailadressen die je wilt gebruiken voor berichten.

    Image
    Image

    Nu heb je je sms-berichten gesynchroniseerd met je iPhone en je Mac.

Gebruik je een Android met een Mac? Helaas werkt de Berichten-app alleen met iPhones die de iMessage-codering gebruiken. U kunt echter wel berichten ontvangen en verzenden met Google Berichten.

Problemen oplossen als u geen tekstberichten ontvangt op uw Mac

Als je problemen hebt met het ontvangen van berichten op je Mac, probeer dan deze stappen voor probleemoplossing:

  1. Reset de Messages app door deze te sluiten en opnieuw te starten.
  2. Start je Mac opnieuw op. Om opnieuw op te starten, klikt u op het Apple pictogram > Restart.
  3. Log uit bij de Berichten-app en log vervolgens weer in met je Apple ID. Open hiervoor Berichten en klik op Voorkeuren > iMessage > Afmelden.
  4. Open Messages en klik op Preferences > iMessage > Schakel dit in Account om ervoor te zorgen dat Dit account inschakelen is aangevinkt in de voorkeuren van de Berichten-app.
  5. Bevestig dat je bent verbonden met internet. Zonder een goede internetverbinding kunnen berichten niet worden ontvangen. Probeer de verbinding met internet vanaf uw Mac te verbreken en opnieuw te verbinden.
  6. Ontvangt u nog steeds geen sms-berichten? Uw Mac is mogelijk toe aan een check-up in de Apple Genius Bar. Plan een afspraak voor hulp bij het oplossen van problemen met de Berichten-app op je Mac.

Aanbevolen: