Leer hoe u de Sudden Motion Sensor (SMS) van uw Mac kunt beheren

Inhoudsopgave:

Leer hoe u de Sudden Motion Sensor (SMS) van uw Mac kunt beheren
Leer hoe u de Sudden Motion Sensor (SMS) van uw Mac kunt beheren
Anonim

Apple Mac-computers hebben een op beweging gebaseerd gegevensbeschermingssysteem genaamd Sudden Motion Sensor (SMS), dat wordt gebruikt om de interne harde schijf van een apparaat te beschermen. De SMS maakt gebruik van bewegingsdetecterende hardware in de vorm van een drieassige versnellingsmeter om beweging in drie assen of richtingen te detecteren.

Hoe werkt sms?

Met de sms kan elke Mac plotselinge bewegingen detecteren die erop duiden dat het apparaat is gevallen, omgestoten of gevaar loopt op een ernstige impact. Zodra dit type beweging wordt gedetecteerd, beschermt de sms de harde schijf van de Mac door de koppen van de schijf van hun huidige actieve locatie over de draaiende magnetische schijfplaten te verplaatsen naar een veilige locatie die in de zijkant van het aandrijfmechanisme is teruggetrokken. Dit wordt gewoonlijk "de hoofden parkeren" genoemd.

Als de koppen van de schijf geparkeerd staan, kan de harde schijf een flinke klap doorstaan zonder schade op te lopen of gegevens te verliezen. Wanneer de sms detecteert dat een Mac is teruggekeerd naar een stabiele toestand, wordt het aandrijfmechanisme opnieuw geactiveerd.

Het nadeel is dat de sms soms valse triggergebeurtenissen kan ervaren. Als u bijvoorbeeld een Mac gebruikt in een lawaaierige omgeving met voldoende laagfrequente energie om het apparaat te laten trillen, kan de sms deze bewegingen detecteren en de harde schijf afsluiten.

In dergelijke gevallen kun je wat haperingen opmerken in de prestaties van het apparaat, zoals een film of nummer dat pauzeert tijdens het afspelen. Als je je Mac gebruikt om audio of video op te nemen, zie je mogelijk ook een pauze in de opname. Maar deze effecten zijn niet beperkt tot multimedia-apps. Als de sms is geactiveerd, kan deze ook in andere applicaties onderbrekingen veroorzaken.

Het is een goed idee om te weten hoe je de sms van je Mac beheert, inclusief hoe je hem in- en uitschakelt en hoe je kunt controleren of hij werkt.

Sms-status controleren op een Mac

Apple biedt geen manier om het Sudden Motion Sensor-systeem specifiek te controleren, maar je kunt Terminal gebruiken om in de interne werking van elke Mac te duiken.

  1. Launch Terminal, gelegen in Applications > Utilities.
  2. Voer het volgende in de opdrachtregelprompt in:

    sudo pmset -g

  3. Druk op de enter of return toets op je toetsenbord.

  4. Voer uw beheerderswachtwoord in en druk op enter of return.
  5. Terminal toont de huidige instellingen van het energiebeheersysteem (de "pm" in pmset), inclusief de SMS-instellingen. Zoek het sms-item en vergelijk de waarde met de onderstaande lijst om de betekenis te leren kennen:

    sms – 0: Sudden Motion Sensor is uitgeschakeld.

    sms – 1: Sensor is ingeschakeld.

    Geen sms-invoer: uw Mac is niet uitgerust met een sms-systeem.

    Image
    Image

Het SMS-systeem inschakelen op een Mac

Als je een Mac gebruikt die is uitgerust met een harde schijf, is het een goed idee om het sms-systeem aan te zetten. Een paar uitzonderingen zijn hierboven vermeld, maar in het algemeen, als je Mac een harde schijf heeft, ben je beter af als het systeem is ingeschakeld.

  1. Launch Terminal, gelegen in Applications > Utilities.

  2. Voer het volgende in bij de opdrachtprompt:

    sudo pmset -a sms 1

  3. Druk op de enter of return toets op je toetsenbord.
  4. Als u om uw beheerderswachtwoord wordt gevraagd, voert u het wachtwoord in en drukt u op enter of return.
  5. De opdracht om het sms-systeem in te schakelen geeft geen feedback of het gelukt is. Je ziet gewoon de Terminal-prompt weer verschijnen.

    Als je zeker wilt weten dat de opdracht is geaccepteerd, kun je de hierboven beschreven methode "Hoe de SMS-status op een Mac controleren" gebruiken.

Hoe het SMS-systeem op een Mac uit te schakelen

Als je Mac alleen is uitgerust met een SSD, heeft het geen zin om te proberen de schijfkoppen te parkeren, omdat er geen schijfkoppen in een SSD zitten. In feite zijn er helemaal geen bewegende delen.

Het sms-systeem is meestal een belemmering voor Macs waarop alleen een SSD is geïnstalleerd. Naast het proberen de niet-bestaande koppen van de SSD te parkeren, onderbreekt uw Mac ook alle schrijf- of leesbewerkingen naar de SSD terwijl het sms-systeem is ingeschakeld. Aangezien de SSD geen bewegende delen heeft, is er geen reden om hem uit te schakelen vanwege een beetje beweging.

  1. Launch Terminal, gelegen in Applications > Utilities.
  2. Voer het volgende in bij de opdrachtprompt:

    sudo pmset -a sms 0

  3. Druk op de enter of return toets.
  4. Als u om uw beheerderswachtwoord wordt gevraagd, voert u het wachtwoord in en drukt u op enter of return.

    Als u er zeker van wilt zijn dat de sms is uitgeschakeld, gebruikt u de hierboven beschreven methode "Hoe u de sms-status op een Mac kunt controleren".

Het sms-systeem wordt ook gebruikt door enkele apps die gebruikmaken van de versnellingsmeter. De meeste van deze apps zijn games die de sms gebruiken om een kantelfunctie aan de game-ervaring toe te voegen. Je kunt ook een aantal interessante wetenschappelijke toepassingen voor de versnellingsmeter vinden, zoals een app die je Mac in een seismograaf verandert.

Als de sms niet lijkt te werken, moet de SMC van je Mac mogelijk opnieuw worden ingesteld.

Aanbevolen: