Wat is Spotify en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Spotify en hoe werkt het?
Wat is Spotify en hoe werkt het?
Anonim

Spotify is een audiostreamingservice die in 2008 in Europa werd gelanceerd en sindsdien is uitgebreid naar de meeste grote markten, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Australië. Naast het streamen van muziek, functioneert het ook als een hulpmiddel voor het consumeren van podcasts.

Hoe werkt Spotify?

Spotify is een legale manier om online muziek te streamen en naar podcasts te luisteren. Het bedrijf licenties nummers van grote en kleine platenlabels voor zijn uitgebreide muziekbibliotheek. Het beta alt de rechthebbenden een niet nader genoemd bedrag op basis van het aantal keren dat mensen naar elk nummer luisteren.

Luisteren naar muziek op Spotify is helemaal gratis, maar je ziet banneradvertenties in de officiële apps en hoort af en toe een audioadvertentie tussen nummers als een compromis.

Je kunt op Spotify naar volledige albums luisteren, naast afspeellijsten die zijn samengesteld door Spotify-medewerkers, artiesten en andere gebruikers. Op dezelfde manier kunt u Spotify-afspeellijsten maken en deze delen.

Als je advertenties wilt verwijderen, kun je betalen voor Spotify Premium, een betaald lidmaatschap dat alle advertenties uit de apps verwijdert, het downloaden van nummers voor offline luisteren mogelijk maakt, en meer.

Spotify Gratis vs. Spotify Premium

Het gebruik van de gratis versie van Spotify is een volledig legitieme optie voor de meeste mensen die genieten van het streamen van muziek en het niet erg vinden om af en toe reclame tussen nummers af te spelen. Maar Spotify Premium heeft een paar voordelen die u misschien aantrekkelijk vindt, waaronder:

  • Verbeterde geluidskwaliteit: Gratis streaming speelt nummers af tot 160kbit/s, terwijl Premium een hogere kwaliteit biedt tot 320kbit/s.
  • Geen advertenties: De Spotify Premium-ervaring verwijdert audio- en banneradvertenties.
  • Offline luisteren: Spotify Premium-gebruikers krijgen de mogelijkheid om nummers te downloaden voor offline luisteren.
  • Showtime-abonnement: Het Spotify Premium for Students-abonnement omvat toegang tot het Showtime-kabelkanaal en streaming-apps naast alle bovenstaande voordelen.
  • Luisterpartijen. Premium-gebruikers kunnen met maximaal vijf vrienden naar Spotify luisteren en om de beurt nummers kiezen met de functie Groepssessie.
  • Verbeteren. Deze functie rond afspeellijsten die je maakt af door één aanbevolen nummer toe te voegen na elke twee nummers die je hebt toegevoegd.

Spotify Premium kost $ 9,99 per maand, terwijl de optie Spotify Premium voor studenten $ 4,99 per maand kost.

Het reguliere Spotify Premium-abonnement biedt een gratis proefperiode van 30 dagen, een uitstekende manier om de voordelen uit te proberen zonder vooraf iets te betalen.

Een Spotify Premium for Family-betalingsoptie is ook beschikbaar voor $ 14.99 per maand. Dit abonnementsmodel geeft maximaal vijf mensen die samenwonen volledige toegang tot alle Spotify Premium-voordelen op al hun accounts. Het Spotify Duo-abonnement omvat twee Premium-accounts voor $ 12,99 per maand.

Bottom Line

Het Spotify for Podcasters-programma biedt makers van inhoud een mogelijkheid om een wereldwijd publiek te bereiken. De service is gratis voor podcasters, wat betekent dat ze bijna alle inkomsten van hun abonnees mogen behouden. Via Spotify's Anchor podcast-publicatieplatform kunnen makers video's aan hun podcasts toevoegen, polls maken en op andere manieren met abonnees in contact komen.

Een Spotify-account maken

Je moet een Spotify-account maken om de streamingdienst te gebruiken. U kunt dit doen via de pagina voor het aanmaken van een account op de Spotify-website of door op Gratis aanmelden te tikken nadat u de Spotify-app op uw mobiele apparaat hebt geopend.

Image
Image

Om een account aan te maken, moet je een geldig e-mailadres, een accountwachtwoord, een gebruikersnaam, je geboortedatum en je geslacht invoeren. Het hele proces duurt ongeveer een minuut om te voltooien.

Als je een Facebook-account hebt, kun je je daarmee aanmelden bij Spotify. Inloggen met Facebook betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het onthouden van een wachtwoord. Het voegt ook enkele sociale functies toe bij gebruik van de Windows 10 Spotify-app.

Hoe kan ik naar Spotify Music luisteren?

Je kunt naar Spotify luisteren in elke webbrowser op je computer of smartphone via de officiële Spotify-webspeler of door een officiële Spotify Music-app te downloaden voor je iOS- of Android-smartphone of -tablet, Windows 10-apparaat, Mac OS-computer, of je Xbox One- of PlayStation 4-console.

Samsung Smart TV, Android TV, Amazon Fire TV en Google Chromecast ondersteunen Spotify naast Sonos, Amazon Alexa, Google Home, Denon, Bose en Chromecast Audio slimme luidsprekers. Sommige automodellen beschikken ook over Spotify Music-streamingconnectiviteit.

Hoewel de webplayer prima werkt op een Windows 10-computer, is de beste Spotify-desktopervaring eenvoudig de officiële Windows 10 Spotify Music-app, die veel meer functionaliteit bevat, zoals offline afspelen.

Het is mogelijk om albums te downloaden op Spotify voor Windows, maar alleen als je een Spotify Premium-abonnee bent.

Hoe vind je vrienden op Spotify

Je kunt andere gebruikers op Spotify volgen om te zien wat ze streamen. Als je de Windows 10-app gebruikt, kun je een live feed zien van waar al je vrienden naar luisteren in re altime, waardoor de luisterervaring veel socialer wordt. Zo vind je je vrienden op Spotify:

Als je je Facebook-account koppelt aan Spotify, zouden je Facebook-vrienden die verbinding maken met Spotify je al moeten volgen, en vice versa.

  1. Selecteer Zoeken.
  2. Typ de naam van de vriend die je zoekt in de zoekbalk.

    Als je je vriend niet kunt vinden, neem dan contact met hem op om te zien welke naam hij op Spotify gebruikt. Ze kunnen een bijnaam of een alias gebruiken.

  3. Scroll naar de onderkant van het scherm en selecteer Bekijk alle profielen.

    Image
    Image
  4. Scroll door de lijst met zoekresultaten en selecteer de naam van je vriend.
  5. Kies in het profiel van je vriend Volg om ze te volgen.

Nummers downloaden van Spotify

Als je beta alt voor de Spotify Premium-service, kun je nummers downloaden om offline te luisteren. Helaas is er geen manier om een individuele track op zichzelf te downloaden. Je kunt een nummer alleen downloaden als onderdeel van een album of afspeellijst.

Om een afspeellijst of album op Spotify te downloaden, open je het en selecteer je de Download schakelaar. De hele afspeellijst of het hele album zou nu naar je smartphone of tablet moeten worden gedownload.

Image
Image

Als je echt maar één nummer wilt downloaden, kun je deze beperking omzeilen door een nieuwe afspeellijst te maken met alleen dat nummer erin. Hier is hoe:

  1. Open het nummer dat je wilt downloaden en selecteer het weglatingsteken in de rechterbovenhoek.
  2. Select Toevoegen aan afspeellijst > Nieuwe afspeellijst.
  3. Voer de naam van je nieuwe afspeellijst in en kies Create.

    Image
    Image
  4. Selecteer Uw bibliotheek in het onderste menu.
  5. Selecteer Playlists en selecteer vervolgens de naam van uw nieuwe playlist.
  6. Selecteer de schakelaar naast Download.

Aanbevolen: