Wat is een True Tone-weergave?

Inhoudsopgave:

Wat is een True Tone-weergave?
Wat is een True Tone-weergave?
Anonim

Een True Tone-display gebruikt meerdere sensoren om de kleurtemperatuur van het display van het apparaat aan te passen aan de omringende lichtbronnen. Het verscheen voor het eerst met de release van de 9,7-inch iPad Pro en is beschikbaar op bepaalde nieuwere generatie iPads, iPhones en Macs.

Apple-apparaten met True Tone-schermen reflecteren minder en hebben een breed scala aan kleuren. Deze kenmerken werken hand in hand met True Tone-technologie, die de kleuren die u op het scherm ziet, aanpast op basis van de lichtomstandigheden om een nauwkeuriger, levensecht beeld te creëren.

Een echte toon Wat?

Als we naar een object kijken, zien we niet alleen het object zelf. We zien ook de weerkaatsing van licht dat van het object afkaatst. Als we 's ochtends buiten zijn, kan dit licht door de opkomende zon wat roder zijn. Het kan midden op de dag geler zijn, en als we binnen zijn, kan er meer puur wit licht van het object weerkaatsen.

Maar als je dit reflecterende omgevingslicht nog nooit hebt opgemerkt, ben je niet de enige. Het menselijk brein filtert deze kleuren uit de objecten die we zien en compenseert de weerkaatsing van deze lichten om ons een duidelijker beeld te geven van wat we zien.

Een goed voorbeeld hiervan is de jurk waarvan sommige mensen dachten dat hij wit en goud was. Het menselijk brein besluit in sommige gevallen kleuren af te zwakken of in andere gevallen te accentueren. Omdat de kleuren die in de jurk werden gebruikt, in wezen tegen de grenzen aan lagen van hoe het kleurenfilter van onze hersenen werkt, had het een drastisch effect op hoe mensen de kleur van de jurk waarnamen.

Image
Image

True Tone en Witbalans

True Tone heeft niet zo'n drastisch effect, maar het werkt op vergelijkbare principes met antireflecterende eigenschappen op iPads, iPhones en Macs. Het blokkeren van lichtreflectie is belangrijk om een display leesbaar te maken als je overdag buiten bent, maar het blokkeert ook enkele van deze omgevingskleuren. En omdat onze hersenen niet weten dat ze geblokkeerd zijn, is het nog steeds hard aan het werk om dat niet-bestaande licht te compenseren.

True Tone komt in beeld door zich aan te passen aan het omgevingslicht om de dingen er natuurlijker uit te laten zien. Ons brein compenseert omgevingslicht dat van objecten weerkaatst. Daarom ziet een wit stuk papier er erg wit uit, of je het nu in de felle zon, in de schaduw van een veranda of binnen met kunstlicht bekijkt. We zien wit als "heel wit" totdat er iets in ons gezichtsveld komt dat nog witter is.

Maar hoe zit het met een scherm dat is ontworpen om de hoeveelheid reflecterend licht te verminderen? De witte achtergrond in de iBooks-app kan bij verschillende belichting een beetje afwijken. Dit effect is niet omdat de achtergrondkleur van de app verandert - dat doet het niet - maar omdat ons brein dat niet-bestaande omgevingslicht probeert weg te filteren.

In zekere zin voegt True Tone warme kleuren toe en onze hersenen filteren een deel van die kleur. Het resultaat zou dichter moeten zijn bij wat we zouden zien als we een echt stuk papier in onze hand zouden houden.

Maakt True Tone een groot verschil?

True Tone maakt het scherm van de iPad misschien wat realistischer, maar de meeste mensen zouden het verschil niet kunnen zien, tenzij je een apparaat met deze technologie en een apparaat zonder deze naast elkaar plaatst.

Voor degenen die de iPad gebruiken voor fotobewerking of videobewerking die de kleur van de afbeeldingen willen verfijnen, kan True Tone een gunstig effect hebben. Deze functie kan vooral handig zijn als u de kleuren vergelijkt met een echte foto.

True Tone en het DCI-P3 brede kleurengamma

Het True Tone-scherm krijgt veel perstijd, maar de echte reden waarom het scherm van de 9,7-inch iPad Pro er beter uitziet dan elke andere iPad, is de ondersteuning voor DCI-P3 Wide Color Gamut, die de kleur op de iPad tot elf.

Het brede kleurengamma van de DCI-P3 kan 26 procent meer kleuren weergeven dan het sRGB-kleurengamma dat op veel schermen en tv's wordt gebruikt, en het komt overeen met het kleurengamma dat door veel digitale films wordt gebruikt.

Als je naar het True Tone-scherm op een iPad Pro kijkt en je denkt dat het beeld er ongelooflijk uitziet, heeft dit waarschijnlijk net zoveel of meer te maken met het overschakelen naar DCI-P3 dan met de True Tone-technologie. Hoewel je een geweldig scherm krijgt als je al deze technologieën combineert.

OK, True Tone is geweldig, maar hoe zet ik het uit?

True Tone is misschien niet voor iedereen. Als je met foto's of video werkt, wil je deze misschien aan- of uitzetten, afhankelijk van wat je probeert te doen.

True Tone is standaard ingeschakeld, maar u kunt het uitschakelen:

  • Ga op macOS naar Systeemvoorkeuren > Beeldschermen en verwijder het vinkje uit het vakje naast True Tone.
  • Ga op iOS en iPadOS naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid en zet de schakelaar in de uit-stand naastTrue Tone.

Je kunt True Tone gebruiken met Night Shift. Pas vanuit de weergave-instellingen op je apparaat de warmte van kleuren in Night Shift aan en schakel automatische helderheid in of uit.

Aanbevolen: