Begin met het bewerken van een iMovie-project

Inhoudsopgave:

Begin met het bewerken van een iMovie-project
Begin met het bewerken van een iMovie-project
Anonim

Een iMovie-project is waar je je clips en foto's samenstelt; en voeg titels, effecten en overgangen toe om een video te maken.

Als iMovie helemaal nieuw voor je is, moet je een nieuw project maken en videoclips importeren voordat je aan de slag gaat.

Bereid clips voor bewerking in iMovie

Image
Image

Zodra je enkele clips hebt toegevoegd aan iMovie, open je ze in de gebeurteniskiezer. U kunt de clips ongewijzigd aan uw iMovie-project toevoegen, of u kunt de audio- en video-instellingen van de clips aanpassen voordat u ze aan het project toevoegt. Als u weet dat u aanpassingen wilt maken aan de gehele lengte van de clip, is het gemakkelijker om dit te weten voordat u de video aan uw project toevoegt.

Na het maken van de nodige aanpassingen, is het tijd om de delen van de clips te selecteren die je in je project wilt hebben. Als u op een clip met de pijl klikt, wordt automatisch een deel ervan geselecteerd (hoeveel hangt af van de iMovie-instellingen van uw computer). U kunt het geselecteerde gedeelte uitbreiden door de schuifregelaars te slepen naar de exacte frames waar u wilt dat uw bijgesneden clip begint en eindigt.

Het selecteren van beeldmateriaal is een exact proces, dus het helpt om je clips uit te breiden zodat je ze frame voor frame kunt bekijken. U kunt dat doen door de schuifbalk onder uw videoclips te verplaatsen. In het bovenstaande voorbeeld heb ik de schuifbalk naar twee seconden verplaatst, zodat elk frame in de filmstrip twee seconden video vertegenwoordigt. Dit maakt het voor mij gemakkelijker om voorzichtig en langzaam door de clip te bewegen en de exacte plek te vinden waar ik wil dat de clip begint en eindigt.

Clips toevoegen aan een project in iMovie

Image
Image

Zodra je het deel van je clip hebt geselecteerd dat je in het project wilt hebben, klik je op de knop Geselecteerde video toevoegen naast de pijl. Hierdoor wordt het geselecteerde beeldmateriaal automatisch aan het einde van uw project toegevoegd. Of u kunt het geselecteerde gedeelte naar het deelvenster Projecteditor slepen en het tussen twee bestaande clips toevoegen.

Als je de clip bovenop een bestaande clip sleept, krijg je een menu te zien met verschillende opties voor het invoegen of vervangen van het beeldmateriaal, het maken van cutaways of het gebruik van beeld-in-beeld.

Zodra je clips aan je iMovie-project hebt toegevoegd, kun je ze gemakkelijk opnieuw rangschikken door ze te slepen en neer te zetten.

Fijn afstellen van clips in uw iMovie-project

Image
Image

Zelfs als je voorzichtig was met het selecteren van het beeldmateriaal om aan je project toe te voegen, wil je misschien wat kleine aanpassingen maken nadat het aan je project is toegevoegd. Er zijn verschillende manieren om beeldmateriaal bij te snijden en uit te breiden als het eenmaal in een project zit.

Er zijn kleine pijlen in de onderste hoeken van elke clip in je iMovie-project. Klik hierop om af te stemmen waar uw clip begint of eindigt. Als je dat doet, wordt de rand van je clip oranje gemarkeerd en kun je deze gemakkelijk verlengen of verkorten met maximaal 30 frames.

Bewerk clips met de iMovie Clip Trimmer

Image
Image

Als je een meer uitgebreide wijziging in de lengte van de clip wilt aanbrengen, gebruik dan de Clip Trimmer. Als u op de Clip Trimmer klikt, wordt de hele clip geopend, met het gebruikte gedeelte gemarkeerd. U kunt het hele gemarkeerde gedeelte verplaatsen, waardoor u een clip van dezelfde lengte krijgt, maar uit een ander deel van de originele clip. Of u kunt de uiteinden van het gemarkeerde gedeelte slepen om het gedeelte dat in het project is opgenomen te verlengen of in te korten. Als u klaar bent, klikt u op Gereed om de Clip Trimmer te sluiten.

iMovie Precision Editor

Image
Image

Als je diepgaande bewerkingen per frame wilt uitvoeren, gebruik dan de precisie-editor. De precisie-editor wordt geopend onder de projecteditor en laat je precies zien waar je clips elkaar overlappen, zodat je kleine aanpassingen kunt maken tussen clips.

clips splitsen binnen uw iMovie-project

Image
Image

Splitsen is handig als je een clip aan een project hebt toegevoegd, maar niet de hele clip in één keer wilt gebruiken. U kunt een clip splitsen door een gedeelte ervan te selecteren en vervolgens op Clip > Clip splitsen te klikken. Hiermee wordt uw originele clip in drieën gesplitst: het selectiegedeelte en de delen ervoor en erna.

Of je kunt een clip in tweeën splitsen door de afspeelkop naar de plaats te slepen waar je de splitsing wilt laten plaatsvinden en vervolgens op Clip splitsen. te klikken

Zodra je een clip hebt gesplitst, kun je de stukjes opnieuw rangschikken en ze afzonderlijk verplaatsen binnen je iMovie-project.

Voeg meer toe aan uw iMovie-project

Image
Image

Zodra je je videoclips hebt toegevoegd en gerangschikt, kun je overgangen, muziek, foto's en titels aan je project toevoegen. Deze tutorials zullen helpen:

Aanbevolen: