Waarom experts botsen op Instagram voor kinderen

Inhoudsopgave:

Waarom experts botsen op Instagram voor kinderen
Waarom experts botsen op Instagram voor kinderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook werkt naar verluidt aan een versie van Instagram die expliciet op kinderen is gericht.
  • Het huidige beleid van Instagram verbiedt kinderen onder de 13 jaar om de dienst te gebruiken.
  • Een coalitie van pleitbezorgers voor de volksgezondheid en de veiligheid van kinderen heeft Facebook onlangs gevraagd het project te annuleren.
Image
Image

Facebook is van plan een versie van Instagram voor kinderen te lanceren, maar experts zijn het er niet over eens of dit jonge gebruikers in gevaar kan brengen.

Het huidige Instagram-beleid verbiedt kinderen onder de 13 jaar om de service te gebruiken. Het bedrijf werkt naar verluidt aan een versie van de sociale-mediaservice die advertentievrij zou zijn en ouderlijk toezicht zou bevatten. Hoewel er geen details zijn bekendgemaakt, zijn sommige waarnemers sceptisch.

"Een app uitsluitend voor kinderen zonder geloofwaardige manier om te verzekeren dat de profielen daar daadwerkelijk minderjarig zijn, kan zeer giftig en ongezond zijn, omdat veel kinderen kunnen worden uitgebuit en gemanipuleerd om dingen te doen die niet voor hen bedoeld zijn, " Brandon Walsh, die de ouderschapsblog DadsAgree beheert, zei in een e-mailinterview.

"Deze jaren zijn voor kinderen om een gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, en we hebben gezien hoe vernederend sociale media soms kunnen zijn, waardoor persoonlijke groei in gevaar komt en ze afstand nemen van een echt sociaal leven", voegde hij eraan toe.

Groep roept Facebook op om project te annuleren

Een internationale coalitie van pleitbezorgers voor de volksgezondheid en de veiligheid van kinderen heeft onlangs Facebook-managers gevraagd om het Instagram-for-kids-project te annuleren. Ondanks de verzekering van Facebook dat het de software zou beperken tot kinderen onder de 13, zei de coalitie dat veel kinderen hebben gelogen over hun leeftijd om Instagram-accounts aan te maken.

Het hebben van een veilige en beveiligde omgeving die speciaal voor kinderen is ontworpen, zal hen zeker voorbereiden op wat komen gaat, en hopelijk zullen ze beter in staat zijn om de valkuilen en gevaren te vermijden.

"Een groeiend aantal onderzoeken toont aan dat overmatig gebruik van digitale apparaten en sociale media schadelijk is voor adolescenten", schreef Campaign for a Commercial-Free Childhood, een in Boston gevestigde non-profitorganisatie, in een brief aan Facebook.

"Instagram, in het bijzonder, maakt gebruik van de angst van jongeren om iets te missen en het verlangen naar goedkeuring door leeftijdsgenoten om kinderen en tieners aan te moedigen hun apparaten voortdurend te controleren en foto's te delen met hun volgers. De niet-aflatende focus van het platform op uiterlijk, zelfpresentatie, en branding vormt een uitdaging voor de privacy en het welzijn van adolescenten."

Maar Christopher J. Ferguson, hoogleraar psychologie aan de Stetson University, uitte zijn scepsis over de campagne voor een reclamevrije jeugd.

In een e-mailinterview noemde hij de organisatie "een anti-media en technologie belangengroep die een 'bijl te slijpen' heeft over deze kwestie." Hij voegde eraan toe: "Inderdaad, ik zou willen voorstellen dat hun eigen financiële gezondheid afhangt van het vragen om donaties door mensen zoveel mogelijk bang te maken voor media en technologie."

Ondanks de beweringen van de geleerden in de campagnebrief, is er geen solide bewijs om het gebruik van sociale media in verband te brengen met nadelige gevolgen zoals depressie of zelfmoord, zei Ferguson.

Image
Image

"Uiteindelijk is sociale media een blijvertje en moeten mensen leren hoe ze het moeten gebruiken", zei Ferguson. "Het kan handig zijn om alleen voor kinderen bestemde ruimtes te hebben waar kinderen hopelijk vrij zijn van volwassenen en kunnen leren hoe ze sociale media kunnen beheren met de hulp van hun ouders."

Kindergegevens oogsten

Het nieuwe Instagram-programma roept ook privacyproblemen op. Instagram voor kinderen zou Facebook de mogelijkheid bieden om gebruikersgegevens van kinderen te verzamelen om ze te evalueren en te volgen, zei Ray Walsh, een gegevensprivacy-expert bij de website ProPrivacy in een e-mailinterview.

"Met Instagram voor kinderen zou Facebook enorme hoeveelheden informatie verzamelen over kinderen, hun voorkeuren en hun gewoonten, die het onmiddellijk zou kunnen gebruiken zodra die kinderen 13 worden", voegde Walsh eraan toe.

Onder de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) mogen bedrijven zoals Facebook geen gebruik maken van gegevens die ze over kinderen verkrijgen voor marketingdoeleinden.

Echter, zei Walsh: "Het is gemakkelijk in te zien hoe dit Facebook een enorme voorsprong geeft op het gebied van gegevensverzameling van die kinderen, een beslissing die vrijwel zeker is geïnspireerd door de wil om te profiteren van die profileringsgegevens op een latere datum, of op manieren die niet worden beperkt door COPPA."

Een app alleen voor kinderen zonder geloofwaardige manier om te verzekeren dat de profielen daar daadwerkelijk minderjarig zijn, kan erg giftig en ongezond zijn…

Niet iedereen is het ermee eens dat Instagram voor kinderen een slechte zaak is. Voormalig softwareontwikkelaar en huidige thuisblijfvader Dave Pedley zei dat de app kinderen zou kunnen helpen bij het leren navigeren op internet.

"Wij als ouders zullen onze kinderen niet voor altijd kunnen beschermen tegen de risico's die bestaan in sociale media - en inderdaad het open internet", zei hij in een e-mailinterview.

"Het hebben van een veilige omgeving die speciaal voor kinderen is ontworpen, zal hen zeker voorbereiden op wat komen gaat, en hopelijk zullen ze beter in staat zijn om de valkuilen en gevaren te vermijden."

Aanbevolen: