Persoonlijke hotspot op iPhone: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Persoonlijke hotspot op iPhone: wat u moet weten
Persoonlijke hotspot op iPhone: wat u moet weten
Anonim

Een van de beste eigenschappen van de iPhone is de mogelijkheid om je mobiele dataverbinding te delen met andere apparaten, wat bekend staat als Personal Hotspot of tethering. Persoonlijke hotspot is misschien gemakkelijk te gebruiken, maar er v alt veel over te begrijpen. In dit artikel vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en het oplossen van problemen met persoonlijke hotspot op de iPhone.

Bottom Line

Tethering is een manier om de gegevensverbinding van een iPhone te delen met andere computers en mobiele apparaten in de buurt (iPads met mobiele verbindingen kunnen ook worden gebruikt als persoonlijke hotspots). Wanneer tethering is ingeschakeld, functioneert de iPhone als een mobiel modem of Wi-Fi-hotspot en zendt zijn internetverbinding uit naar andere apparaten die ermee zijn verbonden. Alle gegevens die van en naar die apparaten worden verzonden, worden via de iPhone naar internet geleid. Met tethering kan elke computer of ander apparaat dat verbinding kan maken met een Wi-Fi-netwerk overal waar u toegang heeft tot internet op uw telefoon, online gaan.

Hoe verschilt tethering van persoonlijke hotspot?

Ze zijn hetzelfde. Personal Hotspot is gewoon de naam die Apple gebruikt voor de generieke tethering-functie op de iPhone. Als je tethering op je iPhone gebruikt, zoek dan naar de Personal Hotspot opties en menu's.

Welke apparaten kunnen verbinding maken via iPhone-tethering?

Image
Image

Bijna elk type computerapparaat dat internet kan gebruiken, kan ook verbinding maken met een iPhone via tethering. Desktops, laptops, iPads, spelsystemen en andere tablets zijn allemaal compatibel met Personal Hotspot.

Hoe maken apparaten verbinding met persoonlijke hotspot?

Apparaten kunnen op drie manieren verbinding maken met de iPhone via Personal Hotspot:

  • Wi-Fi
  • Bluetooth
  • USB

Wanneer u een apparaat aan de iPhone koppelt, verbindt u dat apparaat met de iPhone met slechts één van deze opties tegelijk. Tethering via wifi werkt net als verbinding maken met elk ander wifi-netwerk. Het gebruik van Bluetooth is vergelijkbaar met het koppelen met een Bluetooth-accessoire. Gewoon de iPhone met een standaardkabel op een apparaat aansluiten is voldoende om via USB te tetheren.

Bottom Line

Elk model van de iPhone dat begint met de iPhone 3GS ondersteunt tethering.

Welke versie van iOS is vereist voor persoonlijke hotspot?

Om Personal Hotspot op je iPhone te gebruiken, moet je iOS 4 of hoger gebruiken (omdat iOS 4 al in 2011 uitkwam, draait vrijwel elke iPhone die vandaag de dag nog in gebruik is dat of hoger).

Bottom Line

De afstand die gekoppelde apparaten van elkaar kunnen zijn terwijl ze nog werken, hangt af van hoe ze zijn verbonden. Een apparaat dat via USB is vastgemaakt, heeft alleen een bereik zolang de USB-kabel wordt gebruikt. Tethering via Bluetooth geeft een bereik van enkele tientallen meters, terwijl Wi-Fi-verbindingen zich iets verder uitstrekken (bijvoorbeeld in een huis of kantoor).

Hoe krijg ik een persoonlijke hotspot op mijn iPhone?

De persoonlijke hotspot-functie is ingebouwd in de iOS die op elke iPhone wordt geleverd. Maar je hebt meer nodig dan alleen de functie om Personal Hotspot te gebruiken. Je hebt ook een data-abonnement van je telefoonmaatschappij nodig dat dit omvat.

Tethering is tegenwoordig als standaardoptie inbegrepen bij de meeste maandelijkse abonnementen van de meeste grote telefoonmaatschappijen. In enkele gevallen vereist tethering een extra maandelijks bedrag. Neem contact op met uw telefoonbedrijf of log online in op uw telefoonbedrijf om te zien of u al een persoonlijke hotspot heeft of dat u deze moet toevoegen.

Hoe weet ik of Tethering is ingeschakeld voor mijn account?

Contact opnemen met je telefoonmaatschappij is zeker een manier. Maar waarschijnlijk is de gemakkelijkste manier om uw iPhone te controleren door deze stappen te volgen:

  1. Tik op de Instellingen app om deze te openen.

  2. Scroll naar beneden naar de Persoonlijke hotspot sectie. De simpele aanwezigheid van deze optie zou erop moeten wijzen dat je Persoonlijke hotspot op je telefoon hebt, maar ga verder met de volgende stap om er helemaal zeker van te zijn.
  3. Tik op Persoonlijke hotspot. Als het volgende scherm een schuifregelaar heeft (of deze nu aan of uit is), is Persoonlijke hotspot voor u beschikbaar.

Bottom Line

In de meeste gevallen kost Personal Hotspot zelf niets. Over het algemeen beta alt u gewoon voor de gegevens die het gebruikt, samen met al uw andere gegevensgebruik. Dit hangt allemaal af van welk maandabonnement je hebt en welk telefoonbedrijf je gebruikt. Als je een onbeperkt data-abonnement hebt, is Personal Hotspot vrijwel zeker inbegrepen. In enkele gevallen kan het $ 10 of meer dollar per maand extra kosten.

Kan ik onbeperkte gegevens bewaren met persoonlijke hotspot?

Goed nieuws: onbeperkte data-abonnementen die tethering ondersteunen, zijn terug! Een paar jaar na het debuut van de iPhone waren onbeperkte maandelijkse abonnementen gebruikelijk. Toen schakelden telefoonmaatschappijen over op plannen die de hoeveelheid gegevens die een persoon kon gebruiken, afpapten en mensen meer in rekening brachten voor het overschrijden van die limieten. In die situaties moest je vaak kiezen tussen tethering of onbeperkte data.

Tegenwoordig bieden telefoonbedrijven onbeperkte data-abonnementen aan, inclusief tethering. Deze plannen hebben nog steeds doppen, maar niet van dezelfde soort. Het verschil is dat, wanneer u de limiet overschrijdt, uw gegevenssnelheden - inclusief tethering - drastisch worden vertraagd tot de volgende maand.

Bottom Line

Ja. Alle gegevens die worden gebruikt door apparaten die via Personal Hotspot aan uw iPhone zijn gekoppeld, tellen mee voor uw maandelijkse gegevenslimiet. Dit betekent dat u uw gegevensgebruik nauwlettend in de gaten wilt houden en mensen die aan u gebonden zijn, wilt vragen dit niet te doen, en dat is waar mensen naar op zoek zijn wanneer ze verbinding proberen te maken met uw persoonlijke hotspot. Als je je hotspot veel in het openbaar gebruikt, wil je misschien de naam veranderen in iets dat leuker of minder persoonlijk identificeerbaar is.

Hoe repareer ik een persoonlijke hotspot die niet werkt?

Er zijn veel redenen waarom Personal Hotspot niet meer werkt op je iPhone. Sommige zijn klein en gemakkelijk op te lossen, andere zijn ingewikkeld en vereisen een aantal stappen. We hebben oplossingen voor ze allemaal in Hoe dit te verhelpen als de persoonlijke hotspot van de iPhone niet werkt.

Ik heb een persoonlijke hotspot, maar deze ontbreekt op mijn telefoon. Help

Soms ontbreekt de optie Persoonlijke hotspot op je iPhone, ook al heb je de functie beschikbaar als onderdeel van je maandelijkse telefoonabonnement.

Aanbevolen: