Hoe 5G op een iPhone uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe 5G op een iPhone uit te schakelen
Hoe 5G op een iPhone uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Schakel 5G uit op de iPhone door Instellingen te openen, tik op Mobiel > Mobiele gegevensopties > Spraak en dataen selecteer een alternatieve verbinding.
  • Je iPhone schakelt 5G automatisch uit als er geen 5G-toren beschikbaar is.
  • Alleen iPhone-modellen in de iPhone 12-serie en hoger ondersteunen 5G.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de 5G-optie op de iPhone 12 en andere compatibele iPhone-modellen kunt uitschakelen. Het onderzoekt ook waarom je zou kunnen overwegen om de 5G-optie van een iPhone uit te schakelen en ook hoe je 5G weer kunt inschakelen.

Hoe 5G op iPhone uit te schakelen

Het uitschakelen van 5G op een iPhone kan op elk moment en met slechts een paar tikken. Hier is hoe.

  1. Open de app Instellingen op uw iPhone-smartphone en tik op Mobiel.
  2. Tik op Mobiele gegevensopties.
  3. Tik op Voice & Data.

    Image
    Image
  4. Tik op 4G om 5G altijd uitgeschakeld te houden.

    Afhankelijk van je mobiele provider, heb je mogelijk LTE vermeld in plaats van 4G. Als u dit selecteert, wordt dezelfde functie uitgevoerd door 5G uit te schakelen.

  5. Als je je zorgen maakt over de levensduur van de batterij, kun je 5G Auto selecteren. Met deze optie kun je meestal profiteren van 5G-snelheden, maar het zal overschakelen naar 4G als je batterij bijna leeg is.
  6. Tik op Terug om terug te gaan naar het scherm Mobiele gegevensopties en tik op Gegevensmodus. Vanaf dit scherm kunt u uw iPhone-gegevensgebruik verder aanpassen bij gebruik van 5G en bij verbinding met signalen met een lagere snelheid.

    Image
    Image

    De 5G Auto en Standard standaardinstellingen zijn meestal goed voor de meeste iPhone-bezitters.

Hoe zet ik mijn 5G aan op mijn iPhone?

Om 5G op uw iPhone-smartphone in te schakelen, herha alt u de bovenstaande stappen en selecteert u een van de verschillende 5G-opties in de app Instellingen.

Zelfs als 5G is ingeschakeld, is het onwaarschijnlijk dat u altijd 5G-service zult krijgen, omdat 5G-torens zich slechts in beperkte gebieden bevinden. Het is volkomen normaal dat je iPhone overschakelt naar LTE of 4G wanneer hij buiten het bereik van een 5G-toren is.

Kan 5G worden uitgeschakeld op iPhone 12?

Apple's iPhone 12-serie smartphones waren de eerste iPhones die 5G mobiele connectiviteit ondersteunden. Vanaf april 2021 bevat de iPhone 12-serie het basismodel iPhone 12, de iPhone 12 mini, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max.

Elke telefoon in de iPhone 12-serie maakt het in- en uitschakelen van 5G mogelijk. We gaan ervan uit dat alle toekomstige iPhone-modellen dat ook zullen doen, of ze nu deel uitmaken van de iPhone 12-telefoonlijn of een vermelding in een toekomstige productlijn zoals de uiteindelijke iPhone 13.

Kan ik 5G uitschakelen op alle iPhone-modellen?

Alleen de iPhone 12-serie smartphones, en de smartphones die daarna zijn uitgebracht, ondersteunen 5G. Je kunt 5G op al deze telefoons uitschakelen.

Oudere iPhone-modellen, zoals de iPhone 11 en lager, kunnen geen verbinding maken met 5G. Technisch gezien kun je 5G op deze apparaten niet uitschakelen, maar dat komt omdat de hardware niet in oudere telefoons zit. Je kunt echter alle mobiele activiteit op alle iPhones uitschakelen, maar dit zal natuurlijk de mogelijkheid uitschakelen om telefoongesprekken te voeren en te beantwoorden.

Hoe verander ik van 5G naar LTE of 4G?

Je iPhone zou automatisch moeten overschakelen naar een alternatief mobiel signaal zoals 4G of LTE wanneer hij buiten het bereik van een 5G-toren is. U hoeft in dit geval niets te doen.

Als je problemen hebt met je 5G-verbinding, zoals het downloaden of uploaden van gegevens, kun je handmatig overschakelen naar een alternatieve optie. Open Instellingen en tik op Mobiel > Mobiele gegevensopties > Voice & Data en kies uw voorkeursverbinding.

De meeste providers bieden je niet langer de mogelijkheid om een langzamere verbinding te kiezen. Deze signalen fungeren meestal als een automatische back-up als de 4G-verbinding uitv alt.

Moet ik 5G uitschakelen op mijn iPhone?

5G biedt upload- en downloadsnelheden aanzienlijk sneller dan traditionele mobiele verbindingen.

Vanwege deze feiten is het onwaarschijnlijk dat u 5G voor een langere tijd op uw iPhone moet uitschakelen, maar er zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen.

  • Conflicterende 5G-torens. Een iPhone of 5G-breedbandapparaat dat verbinding probeert te maken met meerdere 5G-torens binnen hetzelfde bereik, kan vaak conflicten veroorzaken en zelfs volledige verbrekingen.
  • Slechte 5G-service. Het 5G-signaal is mogelijk verbonden, maar kan worden overweldigd door te veel gebruikers, wat kan leiden tot lage 5G-snelheden.
  • Mobiele datalimieten. Snelle downloads zijn geweldig, maar je zou je maandelijkse datalimiet kunnen bereiken, wat duur kan worden, afhankelijk van je provider en geselecteerde abonnement.
  • Opscheppen over 5G-snelheden tegen je vrienden. Uw 5G in- en weer uitschakelen om uw vrienden en familie te laten zien hoe groot het verschil is, kan erg vermakelijk en informatief zijn.

Aanbevolen: