Hoe iOS 14.5 uw batterij langer kan laten meegaan

Inhoudsopgave:

Hoe iOS 14.5 uw batterij langer kan laten meegaan
Hoe iOS 14.5 uw batterij langer kan laten meegaan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 14.5 lost een kalibratiefout op in het batterijgezondheidssysteem van de iPhone 11.
  • De oplossing voor batterijkalibratie kan leiden tot een hogere piekprestatiecapaciteit en een betere efficiëntie voor de batterij van uw telefoon.
  • Hoewel de wijzigingen onbeduidend lijken, zeggen experts dat onjuiste informatie over de batterijstatus u op de lange termijn meer kan kosten.
Image
Image

iOS 14.5's aanstaande herijking van de batterijstatus lijkt misschien niet zo'n groot probleem, maar experts zeggen dat het de batterijprestaties van je telefoon kan verbeteren.

Een van de vele veranderingen die worden aangeprezen met de aanstaande release van iOS 14.5 is een oplossing voor een onjuist gekalibreerde batterijstatus op iPhone 11-, iPhone 11 Pro- en iPhone 11 Pro Max-apparaten. Nu de nieuwste bèta voor iOS 14.5 nu openbaar beschikbaar is, hebben sommige gebruikers verbeteringen in het capaciteitspercentage van hun batterij gemeld sinds de installatie van de update.

Hoewel het misschien geen belangrijk probleem lijkt om te corrigeren, speelt de gezondheid van uw batterij een grote rol in zowel de levensduur van uw smartphone als de algehele prestaties.

"Het batterijgezondheidspercentage is gekoppeld aan twee dingen: de maximale capaciteit die uw iPhone-batterij kan bevatten en Peak Performance Capability - die laat zien of het besturingssysteem de prestaties van uw telefoon zal verstikken om shutdowns te voorkomen, " Radu Vrabie, de oprichter van Power Bank Expert, legde Lifewire in een e-mail uit.

Potentieel meten

In de kern draait het probleem met een lagere maximale capaciteit om efficiëntie. Naarmate uw batterij ouder en slechter wordt, begint de hoeveelheid lading die deze kan bevatten af te nemen. Nadat die capaciteit een beetje da alt, kan dit ook van invloed zijn op hoe goed uw apparaat presteert.

Omdat je batterij niet zoveel lading kan bevatten, begint je iPhone dingen te smoren om stroom te besparen.

Apps kunnen langzamer worden geladen, of je kunt vastlopen en andere traagheidsproblemen zien optreden tijdens je dagelijkse gebruik, terwijl je telefoon probeert het meeste uit de beschikbare stroom te halen.

In de praktijk zal een iPhone met een bijna lege batterij de prestaties vertragen om te voorkomen dat hij wordt uitgeschakeld. Dit betekent dat telefoons steeds langzamer worden naarmate de batterij slechter wordt, Aangezien de iPhone 11 slechts twee jaar oud is, zou het erg problematisch zijn om te zien dat dit soort prestatieproblemen gebruikers raken, vooral voor een bedrijf als Apple, dat veel goodwill heeft opgebouwd met de manier waarop het oudere apparaten ondersteunt.

"De batterijstatus van de telefoon speelt vaak ook een grote rol bij de prestaties. In de praktijk zal een iPhone met een bijna lege batterij de prestaties vertragen om te voorkomen dat de batterij uitv alt. Dit betekent dat telefoons steeds langzamer worden naarmate de batterij slechter wordt, " legde Vrabie uit.

Omdat de gezondheid van de batterij van uw apparaat rechtstreeks van invloed kan zijn op de prestaties en levensduur, kan het verstrekken van onjuiste informatie aan de systemen die deze informatie gebruiken zeer schadelijk zijn. Nu de herkalibratie in iOS 14.5 is doorgevoerd, kunnen iPhone 11-gebruikers verhoogde maximale capaciteitspercentages zien, wat de algehele piekprestatiecapaciteit van hun apparaat zal veranderen.

Apple zegt dat het niet iets is dat de meeste gebruikers zullen opmerken in hun dagelijkse activiteiten, maar dat betekent niet dat de veranderingen niet significant zijn. Zelfs als je geen onmiddellijk effect ziet, zorgt deze bugfix ervoor dat je geen onjuist getimede berichten over het vervangen van de batterij of onnodige beperking ontvangt om stroom te besparen.

Afbreken

Hoewel oplaadbare batterijen een lange weg hebben afgelegd, hebben ze nog steeds een beperkte levensduur. De lengte van deze levensduur kan door veel factoren worden bepaald, zoals hoe vaak u uw apparaat oplaadt en zelfs hoe u het volledig oplaadt.

Image
Image

Elke oplaadcyclus die uw telefoon doorloopt, verslechtert de algehele capaciteit van de batterij. Elke keer dat de batterij het vermogen gebruikt dat gelijk is aan de werkelijke capaciteit, wordt een volledige oplaadcyclus voltooid. Dus, als je je telefoon oplaadt tot 100%, laat hem dan zakken tot 0% en sterft, dan heb je een volledige oplaadcyclus gebruikt.

Dingen worden een beetje ingewikkeld als je de diepte van ontlading of DoD begint mee te nemen. In wezen is DoD het percentage stroom dat is ontladen, vergeleken met de totale capaciteit van de batterij. Omdat de DoD drastisch kan veranderen hoeveel cycli een batterij in zijn levensduur heeft, raden veel bedrijven "optimale" oplaadniveaus aan om ervoor te zorgen dat uw batterij langer meegaat.

De iPhone doet iets soortgelijks, maar met een ingebouwde functie genaamd Optimaal opladen van de batterij. Indien ingeschakeld, vertraagt deze functie het opladen tot 80%, waardoor het opladen voor 100% dichter bij het moment komt waarop u uw telefoon elke dag gaat gebruiken. Hoewel dit handig is, raadt Vrabie aan om je telefoon los te koppelen zodra deze 80% bereikt.

"De constante '100% lading' lijkt misschien vaak een geweldig idee, maar het verslechtert de batterijstatus van de telefoon," zei Vrabie.

Aanbevolen: