IPhone 7 Plus in 2021: zijn oude telefoons nog steeds goed?

Inhoudsopgave:

IPhone 7 Plus in 2021: zijn oude telefoons nog steeds goed?
IPhone 7 Plus in 2021: zijn oude telefoons nog steeds goed?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De iPhone 7 Plus is in 2021 meer dan geschikt voor dagelijks gebruik.
  • Oudere telefoons kunnen tekortschieten bij intensief gebruik en de levensduur van de batterij is een punt van zorg.
  • Een telefoon vasthouden is minder duur, maar geen grote waarde.
Image
Image

De iPhone 7 Plus is nog steeds mijn dagelijkse telefoon. Ondanks gigantische randen, een schilderachtige TouchID-knop en een bescheiden 5,5-inch LCD-scherm, heb ik vastgehouden aan de maximale waarde van de prijs van $ 999 van de telefoon. En ik ben niet de enige.

Uit een recent door BlinkAI gepubliceerd onderzoek bleek dat meer dan een op de drie Amerikaanse smartphonekopers van plan is een apparaat langer dan drie jaar te houden, en slechts 10% is van plan om jaarlijks te upgraden. Dit is een langetermijntrend: uit de enquête van het bedrijf uit 2015 bleek dat de meeste kopers een vervangingscyclus van twee jaar hadden.

Moderne telefoons zijn krachtig genoeg om een langdurige verbintenis praktisch te maken, maar mijn ervaring leert dat er steeds minder winst is als je een telefoon langer dan drie jaar houdt.

Dagelijks gebruik? 2016 voelt vaak als 2021

Er is veel leuks aan de iPhone 7 Plus in 2021.

De randen van de telefoon zien er enorm uit in vergelijking met de huidige OLED-schermen van rand tot rand, maar ik ben er niet van overtuigd dat nieuwere telefoonschermen veel praktisch voordeel bieden. De extra schermruimte wordt vaak afgedekt door vingers of duimen en wordt in het geval van videocontent verspild door letterboxing.

Hoewel de iPhone 7 Plus ongeveer even groot is als een iPhone 12 Pro Max, is hij 20% lichter. Het is verrassend dat telefoons de afgelopen jaren zijn aangekomen. Dit geldt niet alleen voor grote telefoons: de iPhone 12 is ongeveer 18% zwaarder dan de iPhone 7.

De iPhone 7 Plus is meestal snel genoeg, maar de verouderde A10 Fusion-processor kan zijn limieten bereiken in de meest veeleisende toepassingen.

De iPhone 7 Plus ondersteunt ook geen 5G, maar het grootste deel van mijn gebied heeft geen 5G-dekking, dus het is niet relevant. Er is geen ondersteuning voor Wi-Fi 6, Bluetooth 5 of draadloos opladen. Ik heb echter geen klachten over wifi- of Bluetooth-prestaties en draadloos opladen is meer luxe dan noodzaak.

Apple schikte een rechtszaak over prestatieproblemen met de iPhone in 2020, maar dat komt niet overeen met mijn ervaring. De iPhone 7 Plus kan haperen of haperen bij het openen van Search of het laden van een game, maar dat zijn uitzonderingen. Bijna alles wat ik dagelijks doe, van het scrollen door webpagina's tot het bewerken van documenten, verloopt soepel. Ik was bang dat als ik zo lang een telefoon zou houden, ik een traag, frustrerend apparaat zou krijgen, maar de iPhone 7 Plus voelt vaak net zo snel als een moderne iPhone.

De donkere kant van oudere telefoons

De iPhone 7 Plus is meestal snel genoeg, maar de verouderde A10 Fusion-processor kan zijn limieten bereiken in de meest veeleisende toepassingen. Outlanders, een schattig stedenbouwspel op Apple Arcade, brengt de iPhone 7 Plus op de knieën. Genshin Impact, een extreem populaire platformonafhankelijke game, is bijna onspeelbaar dankzij de pop-in van objecten en vijanden.

Ik heb ook matige prestaties opgemerkt in apps voor het bewerken van foto's, waar de telefoon kan haperen en stotteren tijdens het laden van afbeeldingen of filters. Meer recente telefoons vliegen zonder een moment van aarzeling door deze apps.

Er is weinig verschil tussen mijn iPhone 7 Plus en nieuwere telefoons bij het maken van foto's bij goed licht. Bij weinig licht is mijn telefoon echter hopeloos. Foto's zien er donker en vlak uit, zelfs in een bescheiden verlichte kamer.

Image
Image

Maar het grootste probleem? Levensduur van de batterij. In het gezondheidsrapport van de iOS-batterij staat dat de batterij van mijn telefoon 83% van de oorspronkelijke maximale lading bevat. Dat is erger dan het klinkt. De batterij kan het begeven in minder dan twee uur gamen. Zelfs bescheiden veeleisende apps, zoals een fitness-app die GPS gebruikt, kunnen in een uur 30-40% van de batterij leegmaken.

Kosten versus baten

Ik heb $ 999 betaald voor het 256 GB-model van de iPhone 7 Plus, wat, als het vijf jaar wordt, neerkomt op $ 200 per jaar. Niet slecht, toch?

Het is echter oneerlijk om het meerdere jaren vasthouden van een telefoon te vergelijken met de prijs van een gloednieuwe telefoon. In plaats daarvan is het het beste om te overwegen hoeveel het kost om elk jaar een telefoon te houden. Apple en Samsung bieden inruilprogramma's die een basis bepalen voor de waarde van een oudere telefoon.

Model Leeftijd Nieuwe verkoopprijs Inruilwaarde Kosten per jaar
iPhone 11 Pro Max 1 Jaar $1149.00 $515,00 $634.00
iPhone XS Max 2 jaar $1249.00 $340.00 $454.50
iPhone X 3 Jaar $1149.00 $220,00 $309,67
iPhone 7 Plus 4 Jaar $999.00 $130.00 $217,25
iPhone 6 Plus 5 Jaar $949.00 $55,00 $178,80

Deze vergelijking omvat het 256GB-model van elke telefoon, behalve de iPhone 6 Plus, die maximaal 128GB opslagruimte had.

Zoals je kunt zien, verandert het verhaal, rekening houdend met de verkoopwaarde. Elk jaar een telefoon kopen is duur, maar het voordeel van het houden van een oudere telefoon neemt af naarmate de jaren verstrijken.

De wiskunde leidt me tot een stevige conclusie: vijf jaar lang een telefoon vasthouden heeft niet veel zin als je een upgrade kunt betalen.

Als u een jaarlijkse upgrade voor een cyclus van twee jaar overslaat, bespaart u elk jaar bijna $ 200, en als u dat uitbreidt naar een cyclus van drie jaar, bespaart u nog eens $ 150. Maar als u een telefoon langer dan drie jaar vasthoudt, bespaart u minder dan $ 100 per jaar.

De berekening is nog minder gunstig als je de telefoon doorverkoopt op Swappa of eBay. Gemiddeld wordt de iPhone 11 Pro Max 256 GB momenteel verkocht voor $ 779 op Swappa. Dat verlaagt de werkelijke kosten van een jaarlijkse upgrade naar $ 371!

Android-fans hebben geen pech. Een Samsung Galaxy S20 5G wordt op Swappa gemiddeld $ 516 verkocht, waardoor de werkelijke kosten van een jaarlijkse upgrade net ten zuiden van $ 500 liggen. Ik begrijp waarom een Android-enthousiasteling graag $ 500 per jaar uitgeeft voor een hypermoderne telefoon.

Oude telefoons zijn goed, maar wees niet verlegen over upgrades

De wiskunde leidt me tot een stevige conclusie: vijf jaar lang een telefoon vasthouden heeft geen zin als je een upgrade kunt betalen. Het is goedkoper, ja, maar geen goede waarde.

Als ik zou kopen met een cyclus van drie jaar, in plaats van vijf jaar vol te houden, zou ik de iPhone XS Max bezitten. Het zou me FaceID geven, een groter OLED-scherm en veel betere prestaties, allemaal zonder de batterijproblemen waarmee ik momenteel te maken heb.

Is dat elk jaar $ 150 meer waard? Ik denk het zeker.

Aanbevolen: