Hoe een PDF op een Mac te bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe een PDF op een Mac te bewerken
Hoe een PDF op een Mac te bewerken
Anonim

Wat te weten

  • Open een PDF met de ingebouwde Preview app op Mac om te beginnen met bewerken; u kunt echter geen bestaande tekst bewerken met Preview.
  • Voor meer geavanceerde functies dan wat Preview biedt, bekijk onze lijst met gratis PDF-editors.
  • Sommige PDF-editors ondersteunen directe tekstbewerking, maar de technologie achter deze functie is niet helemaal nauwkeurig en kan problemen veroorzaken.

Een PDF-editor is een programma waarmee u een PDF-bestand kunt bewerken. Hiermee kunt u de tekst in de PDF wijzigen, afbeeldingen toevoegen of verwijderen, dingen markeren, formulieren invullen, uw naam ondertekenen en meer. De eenvoudigste methode om een PDF op een Mac te bewerken, is door het ingebouwde Preview-programma te gebruiken. Er zijn ook andere opties, waaronder online en externe PDF-editors die mogelijk beter voor u werken, afhankelijk van wat u wilt dat de PDF-editor doet.

PDF's bewerken met voorbeeld

Preview is een programma dat vooraf op uw Mac is geïnstalleerd en dat PDF's kan openen en bewerken. Het is ongeveer net zo uitgebreid als elke andere PDF-editor, met de uitzondering dat het geen bestaande tekst kan bewerken. Het heeft echter het extra voordeel dat u niets extra's hoeft te installeren om het te gebruiken - open gewoon de PDF en begin meteen met bewerken.

Image
Image

Als Voorvertoning niet start wanneer u het PDF-bestand opent, opent u eerst Voorvertoning en bladert u vanaf daar naar de PDF. U kunt naar Preview gaan vanuit Launchpad: zoek naar Preview of zoek ernaar in de lijst met programma's. Zodra het is geopend, gaat u naar File > Open om de PDF te vinden.

Het is misschien logisch om te denken dat het menu Bewerken is wat je gebruikt om alle PDF-bewerkingstools in Voorvertoning te vinden, maar dat is niet het geval. In plaats daarvan is dit menu voor het verwijderen van pagina's uit de PDF en het invoegen van pagina's uit andere PDF's (of het maken van blanco pagina's).

Preview laat je ook pagina's in de PDF herschikken door ze omhoog of omlaag te slepen vanuit de zijbalk. Dat betekent dat je van de tweede pagina de eerste pagina kunt maken, of de laatste de tweede, enz. Als je de zijbalk niet ziet in Voorvertoning, kun je deze inschakelen via de Viewmenu.

Voorbeeldbewerkingstools

De meeste andere PDF-bewerkingsopties in Voorvertoning bevinden zich in het Extra menu. Daar kunt u een bladwijzer aan de PDF toevoegen of pagina's draaien. Het Tools > Annotate menu is hoe u tekst markeert; tekst onderstrepen; tekst doorhalen, een notitie, rechthoek, ovaal, lijn, pijl en andere vormen invoegen; typ op de PDF (overal of in formuliervelden); gebruik tekstballonnen; en meer.

Image
Image

Hoewel je met Voorvertoning geen bestaande tekst in het PDF-bestand kunt bewerken, kun je een wit vak over de tekst tekenen om het te verbergen en vervolgens je eigen tekst bovenop het vak schrijven met het tekstgereedschap. Dit gaat niet zo soepel als tekstbewerking bij sommige PDF-editors, maar het is uw enige optie om de tekst in een PDF-bestand te wijzigen met Voorvertoning.

Om het annotatiemenu altijd weer te geven voor eenvoudiger bewerken, kun je het inschakelen via het View menu. Afhankelijk van uw versie van macOS, heet het ofwel Show Markup Toolbar of Show Annotations Toolbar.

Bottom Line

Zolang je een trackpad of iSight-camera op je Mac hebt aangesloten, kun je Voorvertoning ook gebruiken om je handtekening in de PDF in te voegen. Er is ook een tekengereedschap uit de vrije hand beschikbaar, zodat u uw handtekening kunt tekenen of vormen rechtstreeks op het document kunt tekenen.

Nieuwe pdf's maken van oude pdf's

Hoewel het niet echt telt als een PDF-bewerkingsmogelijkheid, is een bonusfunctie in Voorvertoning de optie om nieuwe PDF's te maken van bestaande pagina's van een andere PDF. Om dat te doen, sleept u gewoon een pagina van de PDF (in de miniatuurweergave van de zijbalk) naar het bureaublad. Hiermee wordt een nieuwe PDF gemaakt met slechts die ene pagina erin (of meerdere pagina's als u er meer dan één hebt geselecteerd). Een andere gemakkelijkere manier om dit te doen is door met de rechtermuisknop op de miniaturen van de pagina's te klikken en Exporteren als te selecteren en vervolgens PDF als het formaattype.

Image
Image

Andere PDF-editors voor Mac

Als de functies in Voorvertoning niet zijn wat u zoekt, is de kans groot dat u ze in een andere PDF-editor vindt, een die niet is ingebouwd in macOS. We houden een lijst bij met gratis PDF-editors en de meeste werken ook op Macs.

Image
Image

Een andere manier om een pdf in macOS te bewerken, is door een online pdf-editor te gebruiken. Via die lijst die hierboven is gelinkt, zijn verschillende van dit soort diensten. Ze werken door u de PDF te laten uploaden naar de bewerkingswebsite waar u de bewerkingen kunt uitvoeren en de PDF vervolgens weer naar uw computer kunt downloaden.

Problemen met PDF-editors

In een perfecte wereld zou je met een PDF-editor voor Mac allerlei dingen met de PDF kunnen doen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld niet alleen vormen en handtekeningen toevoegen, maar ook de bestaande tekst in het document bewerken of meer tekst toevoegen. Helaas ondersteunen niet alle PDF-editors al deze functies, inclusief Mac's Preview-programma (je kunt er geen tekst mee bewerken).

Een ander probleem is dat de PDF-editors die geavanceerde functies zoals tekstbewerking ondersteunen, dit doen via wat optische tekenherkenning (OCR) wordt genoemd, wat een poging van de software is om de tekst uit het document te "lezen" en typ het automatisch voor u uit, waarna u de PDF kunt bewerken zoals elk ander document. Deze programma's worden echter meestal niet perfect geconverteerd, wat betekent dat u met onjuiste vertalingen en vreemde opmaakstijlen blijft zitten.

Een vergelijkbare taak die u misschien wilt doen, is de PDF converteren naar een ander bestandsformaat, zoals een DOCX-bestand voor gebruik in MS Word, of naar een EPUB-bestand om de PDF als een eBook te gebruiken. Dit soort bewerkingen kan worden uitgevoerd met een documentbestandsconverter, niet met een PDF-editor. Op dezelfde manier kunt u een PDF-printer gebruiken om een ander bestand naar een PDF-bestand te converteren.

Aanbevolen: