Hoe Windows 10 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen
Hoe Windows 10 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat u een back-up maakt van alle belangrijke informatie voordat u Windows 10 terugzet naar de fabrieksinstellingen.
  • Ga naar: Windows Instellingen > Update en beveiliging. Selecteer in het gedeelte Herstel Aan de slag en volg de instructies op het scherm.

In dit artikel wordt beschreven hoe u Windows 10 veilig naar de fabrieksinstellingen kunt terugzetten terwijl u ervoor zorgt dat al uw belangrijkste informatie wordt beschermd.

Voordat u Windows 10 reset

Voordat u een belangrijke fabrieksreset uitvoert of uw pc formatteert, is het essentieel om een back-up te maken van uw belangrijkste informatie. Sommige resetfuncties slaan bepaalde documenten op en dat kan het herstellen van uw gegevens sneller maken. Toch is het niet de moeite waard om alles te verliezen omdat je de verkeerde optie hebt geselecteerd of je gegevens niet in de juiste map hebt geplaatst.

Om ervoor te zorgen dat uw belangrijkste informatie veilig is, moet u ervoor zorgen dat u een back-up maakt van alles op een externe schijf of cloudopslagservice voordat u Windows 10 reset.

Een computer terugzetten naar de fabrieksinstellingen in Windows 10

Het terugzetten van de fabrieksinstellingen van Windows 10 kan enige tijd duren, afhankelijk van de snelheid van uw processor, geheugen en opslagstation, maar het starten ervan is snel en eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

  1. Open het instellingenmenu van Windows 10 door op Windows-toets+I te drukken. U kunt ook zoeken naar Settings in de zoekbalk van Windows 10 en het bijbehorende resultaat selecteren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Update en Beveiliging onderaan het menu.

    Image
    Image
  3. Selecteer Herstel in het linkermenu.

    Image
    Image
  4. Selecteer onder het kopje Deze pc opnieuw instellen de knop Aan de slag.

    Image
    Image
  5. Je krijgt twee opties. Keep my files verwijdert alleen alle geïnstalleerde programma's en instellingen, maar behoudt alle persoonlijke bestanden. Als u veel privébestanden hebt en deze na de reset wilt hebben, selecteert u deze optie. De tweede optie, Remove Everything,zal de schijf volledig wissen voordat Windows opnieuw wordt geïnstalleerd. Kies deze optie alleen als je niets op de schijf hebt staan dat je wilt bewaren of deze zelf wilt herstellen na een schone installatie.

    Als je de computer reset om je laptop of computer te recyclen, verkopen of weg te geven, is het van cruciaal belang om de tweede optie te selecteren, die ervoor zorgt dat een derde partij je gegevens niet kan herstellen.

    Image
    Image
  6. Selecteer of u een lokale ISO van Windows 10 wilt gebruiken om het besturingssysteem opnieuw te installeren of dat u het uit de cloud wilt downloaden.

    Een clouddownload vereist 4 GB extra opslagruimte.

    Image
    Image
  7. Als u tevreden bent met uw keuze, selecteert u Volgende.

    Image
    Image
  8. Bekijk al je keuzes tot nu toe, en als alles in orde lijkt, selecteer je Reset om de fabrieksinstellingen te herstellen.

    Image
    Image

    Uw pc zal dan opnieuw opstarten en beginnen met het verwijderen van gegevens en het opnieuw installeren van Windows 10 vanaf het begin. Het hele proces kan tot een uur duren, dus wees bereid om te wachten.

    Als het klaar is, kun je weer inloggen op Windows, waar je een enkele of een groep HTML-bestanden op je bureaublad vindt, waarin alles wordt beschreven dat het fabrieksresetproces heeft verwijderd. Dat maakt het misschien makkelijker om te onthouden wat je later zelf opnieuw moet installeren.

    Wat kan een fabrieksreset oplossen?

    Er zijn veel manieren waarop u vensters kunt resetten naar een eerdere staat, van een systeemherstel naar een schoon formaat, maar een fabrieksreset is een praktische optie omdat het sneller en praktischer is dan andere methoden.

    Als je pc schadelijke bugs of fouten bevat die je niet lijkt op te lossen, of als je te maken hebt met een bijzonder vervelende malware-infectie, kan een fabrieksreset een geweldige manier zijn om het huis schoon te maken en helemaal opnieuw te beginnen.

    Een fabrieksreset is ook een geweldige manier om uw computer weer sneller te maken als deze na vele jaren van gebruik traag is geworden. Het is altijd de moeite waard om het eerst te proberen voordat u besluit te upgraden, aangezien u uzelf veel geld kunt besparen door uw oude systeem te verjongen in plaats van het onmiddellijk te vervangen.

    Heb je een Acer-laptop? Hier leest u hoe u een Acer-laptop terugzet naar de fabrieksinstellingen. We hebben ook volledige instructies over het resetten van een Lenovo-laptop en het resetten van een Toshiba-laptop.

Aanbevolen: