Razer Book 13 Review: Pint-sized krachtpatser

Inhoudsopgave:

Razer Book 13 Review: Pint-sized krachtpatser
Razer Book 13 Review: Pint-sized krachtpatser
Anonim

Bottom Line

De Razer Book 13 is een ultradraagbare laptop die ideaal is voor productiviteit, maar ook voor plezier.

Razer Book 13

Image
Image

Razer heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Een ultrabook is meestal een kwestie van compromissen, en als je een laptop wilt die dun en licht is, wordt er vaak aan vermogen opgeofferd. De Razer Book 13 daagt dat stereotype uit en biedt een slank en aantrekkelijk alternatief voor andere high-end ultra-portables. Ik heb het 40 uur getest om te zien of het zowel zijn verbluffende ultrabook-looks als Razers bekwaamheid in het bouwen van krachtige gaming-laptops kan waarmaken.

Design: schoonheid in minimalisme

Razer staat bekend om hun flitsende, op gaming gerichte laptops, muizen en toetsenborden die duidelijk gericht zijn op gamers, maar ze hebben ook altijd een zekere mate van terughoudendheid gehanteerd bij wat meer uitbundige gameproducten. Met de Book 13 wordt die terughoudendheid nog verder geduwd met slechts een paar smaakvolle herinneringen aan het gaming-erfgoed van de laptop: het verwrongen, kronkelige Razer-logo aan de bovenkant en natuurlijk RGB-achtergrondverlichting voor het toetsenbord.

Hoewel je de RGB zo opzichtig kunt maken als je wilt, is hij volledig aanpasbaar, zodat je er een eenvoudige witte achtergrondverlichting van kunt maken als je dat wilt. Ik waardeerde vooral dat wanneer de Fn-toets wordt ingedrukt, de bijbehorende toetsen oplichten en zich onderscheiden van de rest van het toetsenbord. Het is een kleine aanraking, maar het is iets dat ik merkte dat ik miste bij het gebruik van andere toetsenborden.

De algehele bouwkwaliteit is gewoon fantastisch, aangezien de Book 13 solide en robuust aanvoelt en is gebouwd om lang mee te gaan.

Het toetsenbord zelf heeft witte toetsen op een zilverkleurige aluminium achtergrond met luidsprekerroosters aan weerszijden. Het biedt een geweldige typervaring die zowel comfortabel als effectief is. Het trackpad is eveneens geweldig, omdat het uitgebreid en nauwkeurig is, en ik ontdekte dat het gemakkelijk bestand is tegen het kwaliteitsniveau dat is ingesteld door Apple en Dell.

Voor zo'n dunne laptop zit er verrassend veel poorten bij de Book 13.

De algehele bouwkwaliteit is gewoon fantastisch, aangezien de Book 13 solide en robuust aanvoelt en is gebouwd om lang mee te gaan. Het schermscharnier is solide als een rots, maar toch soepel te bedienen. Mijn enige klacht is misschien dat de zachte randen rond de rand van het scherm misschien niet zo lang meegaan als de rest van de laptop, hoewel het nauwelijks een cruciaal onderdeel is. Ik merkte wat slijtage op, met name bij het streepje waar je de laptop opent, na slechts een maand gebruik.

Voor zo'n dunne laptop wordt er verrassend veel poorten meegeleverd met de Book 13. Je krijgt 4 Thunderbolt-poorten, een USB type-A-poort, HDMI-poort, een microSD-slot en een 3,5 mm hoofdtelefoon/microfoon combo-poort. Zo'n veelzijdige reeks ingangen is tegenwoordig niet vanzelfsprekend en is een groot punt in het voordeel van Book 13.

Bottom Line

Er v alt niet veel te zeggen over het instellen van de Razer Book 13. Het is gewoon een standaardinstallatie van Windows 10 Home zonder verrassingen, dus je kunt binnen een paar minuten aan de slag.

Weergave: Positief verbluffend

De Razer Book 13-configuratie die we hebben getest, wordt geleverd met een absoluut prachtig 13,5-inch UHD 60Hz-scherm dat zowel zeer kleurnauwkeurig is als verbluffende beelden biedt. Dit is geweldig voor zowel creatieve taken die kleurnauwkeurigheid vereisen als voor mediaconsumptie. De beeldverhouding van 16:10 is absoluut afgestemd op productiviteit. De bezel is aantrekkelijk dun en het scherm is gemaakt van Gorilla Glass 6, waardoor het zeer krasbestendig is.

Image
Image

Prestaties: Lean and mean

De Razer Book 13 verraste me door hoeveel kracht hij heeft, ondanks het feit dat hij geen speciale grafische kaart heeft. Het is een geweldige machine voor fotobewerking, lichte videobewerking en andere creatieve taken, en het is zelfs een redelijk capabele gamemachine. Binnenin vind je een Intel Core i7-1165G7-processor en 16 GB RAM.

Het is een geweldige machine voor fotobewerking, lichte videobewerking en andere creatieve taken.

Deze produceerden een GFX-bankscore van 14, 256, wat, hoewel niet gek volgens de normen voor gaming-pc's, meer is dan je zou verwachten van een geïntegreerde GPU. In PC Mark 10 behaalde het een score van 4.608, wat zeker respectabel is.

Ik was in staat om Borderlands: The Pre-Sequel op lage instellingen te spelen en een consistente ervaring te hebben, en in DOTA 2 kon ik de grafische instellingen maximaliseren als ik de resolutie naar 1080p stootte. Dit maakt de Book 13 perfect geschikt voor competitieve games en zelfs sommige AAA-titels als je het niet erg vindt om de instellingen te verlagen. Voor zo'n stijlvolle, compacte laptop is dit echt indrukwekkend.

De Book 13 is uitgerust met een SSD van 512 GB. Dit is goed genoeg, maar het zou leuk geweest zijn om een volledige terabyte aan opslagruimte te hebben.

Software: geen bloat

Ik ben verheugd te kunnen melden dat het Boek 13 vrijwel vrij is van een opgeblazen gevoel. Afgezien van de gebruikelijke snufjes die je krijgt met Windows 10 Home, wordt de laptop geleverd met Razer Synapse geïnstalleerd, wat absoluut essentieel is omdat je hiermee de aanpasbare RGB-achtergrondverlichting in het toetsenbord kunt regelen, naast een paar andere handige functies.

Image
Image

Bottom Line

Met Wi-Fi 6 had de Book 13 geen moeite om volledig te profiteren van mijn thuisnetwerk. Het biedt een snelle en betrouwbare verbinding en Bluetooth 5.0 is ook beschikbaar.

Batterij: sap voor de dag

Razer claimt een batterijduur van maximaal 10 uur of zelfs iets meer, en ik vond dit juist. De Book 13 zou je een dag op kantoor moeten helpen zonder op te laden, natuurlijk afhankelijk van het gebruik.

Image
Image

Audio: groots geluid voor een kleine laptop

Je zou niet verwachten dat je uit zo'n kleine laptop goede audio ha alt, maar de Book 13 doet het in dit opzicht best goed. Het beschikt over ruimtelijke THX-audio en levert een opmerkelijk goede luisterervaring. Het is zeker luid genoeg om geluid op maximaal volume te leveren zonder merkbare vervorming. 2Cello's cover van "Thunderstruck" is mijn favoriete nummer voor het testen van luidsprekers en koptelefoons, en ik heb ook geluisterd naar hun nieuwe cover van "Livin' on a Prayer". Het Boek 13 heeft ze allebei prachtig weergegeven.

Image
Image

Het is vooral goed in de middentonen en hoge tonen, maar zoals je zou verwachten, verliest het iets in het basbereik. Het is echter meer dan voldoende om naar muziek te luisteren, te gamen of films te kijken.

Bottom Line

De webcam op de Book 13 is ongeveer gemiddeld voor een laptop. Het legt 720p-video vast en is perfect acceptabel, hoewel op geen enkele manier uitzonderlijk. De videokwaliteit ziet er goed uit, zelfs in relatief uitdagende situaties.

Prijs: de kosten van kwaliteit

De configuratie van de Razer Book 13 die ik heb getest, is zeker prijzig voor $ 2.000. Dat is een behoorlijk stuk verandering, en je zou zeker een laptop kunnen kopen met meer grafische kracht voor het geld, maar de Book 13 is ' t gemaakt voor high-end gaming.

Tussen zijn solide ontwerp, aantrekkelijke esthetiek en leuke kleine details die het hele pakket samenbinden, is dit een geweldig klein ultrabook.

Dit is een eersteklas, ultradraagbaar apparaat dat meer is ontworpen voor professioneel werk, en de mogelijkheid om te gamen is eigenlijk een leuke bonus. Gezien de concurrentie van Dell en Apple is het niet onredelijk geprijsd.

Razer Book 13 vs. Dell XPS 13 7390 2-in-1

Er zijn een paar grote concurrenten waartegen de Razer Book 13 het opneemt, en misschien wel de belangrijkste is de uitstekende Dell XPS 13 7390 2-in-1. Dell's XPS-laptops zijn geweldig, en de 13 2-in-1 is geen uitzondering. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van de Razer is zijn vermogen om te transformeren in een tablet, maar de Razer wint het van pure kracht, en natuurlijk heeft de Book 13 die prachtige RGB-achtergrondverlichting.

Een laptop met een geweldig uiterlijk, compact ontwerp en opmerkelijke kracht

Er is veel om van te houden over de Razer Book 13, en er zijn niet veel negatieve dingen over te zeggen. Het is geen grafische krachtpatser, maar het feit dat het überhaupt kan gamen is opmerkelijk. Tussen zijn solide ontwerp, aantrekkelijke esthetiek en leuke kleine details die het hele pakket samenbinden, is dit een geweldig klein ultrabook.

Specs

  • Productnaam Boek 13
  • Product Merk Razer
  • MPN RZ09-03571EM2-R3U1
  • Prijs $2, 000.00
  • Releasedatum november 2020
  • Gewicht 3.09 lbs.
  • Productafmetingen 7,8 x 11,6 x 0,6 inch.
  • Kleur Mercurius Wit
  • Garantie 1 jaar
  • Besturingssysteem Windows 10 Home
  • processor Intel Core i7-1165G7
  • RAM 16GB
  • Opslag 512GB
  • Beeldscherm 13,4-inch UHD-touchscreen

Aanbevolen: