LensDirect Blue Light Glasses Review: blauw licht blokkeren met lenzen op sterkte

Inhoudsopgave:

LensDirect Blue Light Glasses Review: blauw licht blokkeren met lenzen op sterkte
LensDirect Blue Light Glasses Review: blauw licht blokkeren met lenzen op sterkte
Anonim

Bottom Line

De prijs kan oplopen, maar LensDirect's BluDefend brengt een solide paar blauwlichtblokkerende brillen naar voren.

LensDirect Madison Blue Light Blocking-bril

Image
Image

LensDirect heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Als ik niet thuis werk, breng ik tijd door met schrijven, lezen van mijn Kobo en het spelen van mijn favoriete videogames. Al mijn favoriete taken vereisen schermen, en met schermen komt het gevreesde blauwe licht dat de slaap kan verstoren.

Toen hoorde ik over BluDefend van LensDirect, een blauwlichtblokkerende bril die kan worden geleverd met lenzen op sterkte. Als kantoormedewerker gaan mijn ogen door een meedogenloze dag van schermgebruik, dus besloot ik deze eens te proberen. Ik heb ze een week gedragen, rekening houdend met het ontwerp en hun prestaties. Lees verder voor mijn mening, evenals het vonnis.

Frame Design: Groot en opvallend

Er is meer voor het oog dan alleen een frame kiezen en het leuk vinden. Je moet rekening houden met de neusbrug, de arm - ook wel slaaplengte genoemd - en de breedte van het frame. Immers, als je neusbrug klein is, betekent het krijgen van een enorm paar frames dat je ze constant aanpast om ze op je gezicht te houden. Niet leuk, in mijn boek.

Image
Image

Toen ik mijn Madison-frames selecteerde, hield ik rekening met deze cijfers en koos ik een framegrootte die vergelijkbaar was met mijn huidige frames. Ze maken het gemakkelijk om de maat te controleren door de afmetingen van het frame op te geven. Een van mijn grootste problemen met het frameontwerp van LensDirect is dat de aangeboden frames geen rekening houden met mensen met hele kleine neusbruggen of een lage brugpasvorm. Dat gezegd hebbende, toen ik mijn Madison-frames selecteerde, gebruikte ik een virtuele try-on-functie waarmee ik de frames kon "testen" die ik wilde gebruiken.

Lenzen: krachtig en zonder recept verkrijgbaar

Toen ik mijn Madison-monturen ontving, voelden de lenzen een beetje zwaar aan, ondanks de dunnere lenzen met een hoge index die erbij werden geleverd. Ik kan LensDirect hiervoor niet kwalijk nemen, vooral omdat mijn sterkte zo hoog is dat als het geen lenzen met een hoge index waren, mijn bril waarschijnlijk ook zou werken als een vrij gewicht voor gewichtheffen. LensDirect biedt polycarbonaat en twee opties met een hoge index, waardoor het heel eenvoudig is om uw sterkte aan te passen voor een lichtgewicht pasvorm, ongeacht de sterkte.

Na uren achter mijn computer te hebben gezeten en naar het scherm te staren, voelden mijn ogen niet één keer gespannen of moe.

In de loop van twee dagen hebben mijn ogen de lenzen aangepast en mijn ogen leken geen regelrechte problemen te hebben. Ik bestelde deze vanwege de BluDefend-technologie voor het blokkeren van blauw licht - en tot mijn verbazing deden de lenzen op sterkte me denken aan mijn monturen zonder recept van $ 20 die ik bij Amazon had gekocht. De lenzen hadden een antireflectiecoating, maar er was geen merkbaar kleurverschil.

Ik zou gemakkelijk de hele dag kunnen werken zonder dat er problemen ontstaan met vermoeide ogen.

Hoewel ik je niet kan vertellen hoeveel blauw licht mijn goedkope paar blokkeert, blokkeert LensDirect tot 50 procent van al het blauwe licht en tot 90 procent van de hoogste golflengten (400-400 nm blauw licht). Na uren achter mijn computer te hebben gezeten en naar het scherm te staren, voelden mijn ogen niet één keer gespannen of moe. Ik zou gemakkelijk de hele dag kunnen werken zonder dat er problemen met vermoeide ogen opduiken.

Image
Image

Fit: in het begin niet geweldig

Als de lenzen perfect leken, was de pasvorm minder dan geweldig. Toen ik de Madison-monturen voor het eerst aanbracht, waren de tempelarmen veel te breed. Elke keer als ik mijn hoofd draaide of glimlachte, duwden mijn wangen de frames omhoog en gleed ze langs mijn gezicht naar beneden. Ik moest ze constant aanpassen. Uiteindelijk moest ik later die dag naar mijn reguliere oogkliniek om ze goed af te stellen.

Ik moest ze constant aanpassen. Uiteindelijk moest ik later die dag naar mijn reguliere oogkliniek om ze goed af te stellen.

Image
Image

Prijs: Duur voor hogere recepten

LensDirect-monturen op sterkte beginnen bij $ 85 voor monturen zonder recept, maar kunnen oplopen tot een paar honderd voor een paar op sterkte. Hoe hoger uw voorgeschreven vermogen, hoe duurder het kan werken.

Het klinkt duur voor een montuur, maar als je erover nadenkt, is het vrij gemiddeld voor een bril. Immers, alles met een recept loopt op dezelfde manier als die prijs, zo niet duurder. Als je geen recept nodig hebt, kan $ 85 behoorlijk prijzig zijn voor een gewone blauwlichtblokkerende bril, maar de stijl die LensDirect biedt, kan de pot zoeter maken.

Image
Image

LensDirect BluDefend vs. Gunnar Intercept

Het vinden van een stijlvolle blauwlichtbril kan een hele klus zijn, maar de Gunnar Intercept-monturen passen op dezelfde manier als de LensDirect BluDefend. Ze zijn zowel stijlvol als betaalbaar, waarbij de Intercept-frames slechts ongeveer $ 60 kosten. Ze blokkeren allebei ook dat blauw licht je ogen belast.

Een diepere blik op deze lenzen laat echter zien dat ze echt anders zijn. In tegenstelling tot LensDirect biedt de Gunnar Intercept geen lenzen met vergroting of sterkte. En mijn Madison-monturen zijn voorzien van een doorzichtige coating, zodat ik ze de hele dag door kan dragen, zowel in mijn kantoor aan huis als bijvoorbeeld terwijl ik boodschappen doe in de winkel. De Intercept-monturen hebben ook een opvallende gele tint die misschien niet aantrekkelijk is als u niet wilt dat de blauwlichtblokkerende bril zo duidelijk is.

Als je prijsbewust bent en geen recept nodig hebt, kun je waarschijnlijk kiezen voor de Intercept-frames. Als u echter wilt dat het blauwe licht met uw recept blokkeert, dan kunt u niet fout gaan met de LensDirect-monturen.

Goed comfort en functies

Afgezien van de problemen met de pasvorm, zijn de LensDirect BluLight Madison-monturen een geweldige manier om je ogen comfortabel te houden. Het beste deel is verreweg de mogelijkheid om een lensrecept met een hoge index in de bril op te nemen.

Specs

  • Productnaam Madison Blue Light Blocking Glasses
  • Productmerk LensDirect
  • MPN Madison
  • Prijs $85,00
  • Releasedatum januari 2020
  • Gewicht 1.5 oz.
  • Productafmetingen 2,04 x 0,66 x 5,5 inch.
  • Kleur blauw kristallaminaat, bordeauxrood kristal, honingschildpad, matzwart
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: