Hoe maak je een stroomdiagram in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een stroomdiagram in Google Docs
Hoe maak je een stroomdiagram in Google Docs
Anonim

Wat u moet weten

  • Selecteer een plaats in het document en ga naar Invoegen > Drawing > New > kies opties > Opslaan en sluiten.
  • Maak ook een stroomdiagram in Google Tekeningen.
  • Als u klaar bent, keert u terug naar de Documenten en selecteert u Insert > Drawing > From Drive.

Dit artikel legt uit hoe u vanuit het niets stroomdiagrammen kunt maken in Google Documenten en Google Tekeningen en met behulp van een add-on. U kunt alleen stroomdiagrammen maken op de desktopversie van Google Docs.

Maak handmatig een stroomdiagram

Google Docs biedt directe toegang tot Google Tekeningen, waar we het stroomdiagram gaan maken. De opties zijn eenvoudig, maar zouden voor de meeste mensen goed moeten zijn.

  1. Selecteer waar in het document u het stroomdiagram wilt hebben. Je kunt dit later altijd nog wijzigen.
  2. Ga naar Invoegen > Tekening > Nieuw.

    Image
    Image

    Misschien ziet u hier de Chart menu-optie. Hoe logisch het ook zou zijn om daarheen te gaan om een stroomdiagram te maken, het menu Grafiek is voor het maken van andere grafieken, zoals cirkeldiagrammen en staafdiagrammen.

  3. Gebruik het menu om lijnen, vormen, tekst, enz. toe te voegen om het stroomdiagram te maken.

    Image
    Image

    Wat je hier doet, is toegang krijgen tot Google Tekeningen. Als u liever daar werkt (er zijn meer hulpmiddelen, waaronder stroomdiagramsjablonen), ga dan naar de pagina Google Tekeningen.

  4. Selecteer Opslaan en sluiten om het in uw document te importeren. Als u vanuit Tekeningen aan het stroomdiagram hebt gewerkt, vindt u het in het Insert > Drawing > From Drive menu.

Met het stroomdiagram nu in het document, kunt u het stroomdiagram over de pagina verplaatsen zoals u een afbeelding zou doen en de opties voor tekstomloop aanpassen, afhankelijk van hoe u wilt dat het bij de tekst van de pagina past.

Om het stroomdiagram te bewerken, dubbelklikt u erop of selecteert u het eenmaal om de knop Bewerken te vinden.

Gebruik een stroomdiagramsjabloon

De stroomdiagramtools van Google zijn prima, maar als je een methode wilt die meer opties biedt of een sjabloon om mee te beginnen, gebruik dan een add-on.

  1. Ga naar Add-ons > Add-ons ophalen.
  2. Gebruik de zoekbalk om een stroomdiagrammaker te vinden en te installeren. Lucidchart-diagrammen zijn een voorbeeld en gebruiken we voor de rest van deze stappen.

  3. Ga terug naar het Add-ons menu en kies Lucidchart Diagrams > Insert Diagram.

    Image
    Image
  4. Selecteer Log in met Google en volg de aanwijzingen.
  5. Kies het plusteken onder aan het zijvenster van Lucidcharts en selecteer vervolgens Flowchart. U wordt onmiddellijk doorgestuurd naar de Lucid.app-website om het stroomdiagram te maken.

    Image
    Image
  6. Bewerk het diagram met de hulpmiddelen in het menu aan de linkerkant. Deze stroomdiagramontwerper ondersteunt slepen en neerzetten, zodat u eenvoudig vierkanten en andere vormen, lijnen en tekstvakken kunt invoegen.

    Om in plaats daarvan een sjabloon te gebruiken, opent u Lucidchart's File > New > Van sjabloon menu. De eerste paar zijn gratis.

  7. Als je klaar bent, noem je het iets unieks door de titel te bewerken en selecteer je Terug naar Documenten linksboven.

    Image
    Image
  8. Selecteer het stroomschema in het zijpaneel (je moet waarschijnlijk eerst Mijn diagrammen kiezen).
  9. Gebruik de INSERT knop om het toe te voegen aan Google Docs.

    Image
    Image

Bewerkingen die u aanbrengt in het stroomdiagram, worden gedaan via Lucid.app. Om ze in het document weer te geven, gaat u naar Add-ons > Lucidchart-diagrammen > Ingevoegde diagrammen bijwerken in Google Documenten.

Aanbevolen: