Wat is een modemrouter?

Inhoudsopgave:

Wat is een modemrouter?
Wat is een modemrouter?
Anonim

Een modemrouter is een combinatieapparaat dat uw lokale netwerk beheert en via uw ISP met internet verbindt. Modems en routers voeren afzonderlijke functies uit, maar sommige gebruikers vinden het prettig om ze in een enkele doos te combineren. Deze configuratie vereenvoudigt over het algemeen de installatie en het onderhoud van het netwerk voor de meeste mensen, ten koste van enige flexibiliteit.

Bottom Line

Als je meer dan één apparaat in je netwerk hebt (en dat heb je vrijwel zeker), heb je een router nodig om het lokale netwerk te beheren dat deze apparaten samen vormen. Aangezien de meeste thuisgebruikers tegenwoordig meerdere apparaten hebben (rekening houdend met computers, mobiele apparaten, streamingboxen, gameconsoles en meer), maakten fabrikanten van netwerkapparaten het leven gemakkelijker door deze voor sommige modellen in één pakket te integreren.

Wat is het verschil tussen een router en een modem?

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de modemrouter uit een combinatie van circuits en draden die twee hoofdfuncties vervullen (zie ons artikel Modem vs. Router voor meer informatie over de verschillen):

  • Een modem, wat staat voor "modulator-demodulator", zet gegevens van uw lokale netwerk om in informatie die klaar is om via de infrastructuur van uw ISP te worden verzonden. Of u uw internetservice nu krijgt van een kabelaanbieder, telefoonmaatschappij of zelfs via glasvezelkabel (gelukkig!), de standaarden die gegevens over deze verbindingen vervoeren, verschillen van het netwerk in uw huis, dat waarschijnlijk Ethernet of Wi-Fi gebruikt. Als u bijvoorbeeld een kabelklant bent, converteert de modem de activiteit van uw telefoon via Wi-Fi naar de DOCSIS-standaard. Het reist dan verder via het netwerk van de kabelmaatschappij naar het internet.
  • Een router is verantwoordelijk voor het shuffelen van verkeer rond een lokaal netwerk. Een onderdeel hiervan is het beheren van de IP-adressen van lokale netwerkclients. Een ander voorbeeld is het doorgeven van verkeer van lokale clients naar internet en ervoor zorgen dat de resultaten naar het geschikte apparaat worden verzonden. Veel routers hebben ook geavanceerde functies zoals Quality of Service (waardoor bepaalde services zoals video of gaming prioriteit krijgen) of ingebouwde VPN's.

De voor- en nadelen van een modemrouter

Image
Image

Een alles-in-één apparaat heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het gemakkelijker in te stellen: één stekker voor stroom en de coax (voor kabelklanten) of een DSL-lijningang voor data. Vergelijk dit met het vereisen van twee stopcontacten voor een aparte modem en router, evenals de Ethernet-kabel die de twee verbindt. Het is ook beter beheersbaar vanuit het netwerkperspectief, omdat je niet het risico loopt dat de router niet correct wordt ingesteld voor de modem.

Er zijn echter ook nadelen. Gecombineerde modem-routers hebben doorgaans niet alle netwerktoeters en bellen die standalone routers hebben. Trouwens, met twee apparaten in één betekent dat als een onderdeel ooit moet worden geüpgraded, je uiteindelijk het hele apparaat inruilt. Maar misschien is het grootste nadeel het feit dat, aangezien uw ISP u over het algemeen uw modem moet verstrekken, ze in feite ook uw router voor u kiezen. Als je speciale vereisten hebt (zoals een VPN), zul je andere afspraken moeten maken, zoals het opzetten van een speciale VPN-server.

Conclusie

Als je probeert te kiezen tussen een modemrouter en twee zelfstandige apparaten, komt het neer op eenvoud versus flexibiliteit. Als u een alles-in-één modemrouter kiest, kunt u snel aan de slag en ondersteunt u alleen basisnetwerken. Deze opstelling is perfect in orde als u alleen al uw apparaten met een minimum aan gedoe online wilt krijgen. Aan de andere kant zijn krachtige gebruikers die op zoek zijn naar wat liefhebber van netwerktrucs, zoals het hosten van servers thuis, mogelijk nodig om twee afzonderlijke apparaten te gebruiken om de gewenste functies en aanpasbaarheid te krijgen.

FAQ

    Wat is een kabelmodemrouter?

    Een kabelmodemrouter wordt soms een gateway genoemd. Het maakt verbinding met internet en bedient de internetverbinding naar verschillende apparaten in uw thuisnetwerk.

    Wat is een goede modem en router?

    Bekijk ons overzicht van de beste combinaties van kabelmodem/router om functies en prijzen te vergelijken en erachter te komen welke apparatuur bij uw provider past. Sommige bieden snelle prestaties, terwijl andere budgetvriendelijk zijn.

    Wat is een router of modem voor een Xbox 360?

    U wilt uw Xbox 360 aansluiten op een draadloze router met behulp van een netwerkadapter op de console. Ga op je Xbox naar Settings > System > Network Settings Klik op je draadloze netwerk, voer je wachtwoord in en selecteer GereedJe Xbox zal de verbinding testen. Selecteer Doorgaan om de installatie te voltooien.

Aanbevolen: