Hoe u nog een gezichts-ID op de iPhone kunt toevoegen

Inhoudsopgave:

Hoe u nog een gezichts-ID op de iPhone kunt toevoegen
Hoe u nog een gezichts-ID op de iPhone kunt toevoegen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen.> Face ID & Passcode > voer uw toegangscode in > Een alternatief uiterlijk instellen > Aan de slag.
  • Volg de instructies op het scherm om te beginnen met scannen. De iPhone scant je gezicht twee keer. Tik op Doorgaan > Gereed wanneer daarom wordt gevraagd.
  • Je kunt deze secundaire gezichts-ID gebruiken als je je uiterlijk verandert of als je een vertrouwd gezicht het laat gebruiken.

Dit artikel legt uit hoe je een alternatief uiterlijk kunt maken op iPhone voor apparaten met iOS 12 of hoger, inclusief het creëren van een alternatief uiterlijk voor jezelf of het toevoegen van een vertrouwde vriend als alternatief uiterlijk.

Een alternatief uiterlijk toevoegen aan de iPhone

Iedereen heeft dagen waarop ze niet op 'zichzelf' lijken. Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Voor sommigen is dat omdat je een baan hebt waarvoor je een hoed of andere veiligheidsuitrusting moet dragen. Of misschien draag je de ene keer een bril en de andere keer lenzen. Wat de reden ook is, de manier om te proberen uw iPhone onder deze omstandigheden te ontgrendelen, is door een alternatief uiterlijk te creëren. Hier is hoe.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en selecteer Face ID & Passcode.
  3. Voer uw toegangscode in om naar uw Face ID & Passcode instellingen te gaan.

    Image
    Image
  4. Tik op Een ander uiterlijk instellen
  5. Lees het scherm waarin wordt uitgelegd hoe u Face ID instelt en tik vervolgens op Aan de slag.

  6. Volg de instructies op het scherm om je hoofd in een cirkel te bewegen totdat je gezicht vanuit elke hoek is vastgelegd.

    Image
    Image

    Alternatief uiterlijk werkt niet als je iets draagt dat je gezicht volledig blokkeert, inclusief een ademhalings- of beschermingsmasker. Om voor die gevallen een alternatieve ID te maken, moet je je masker dubbelvouwen en tegen de helft van je gezicht houden terwijl je een alternatieve weergave maakt, hoewel dit niet super betrouwbaar is.

  7. Wanneer de eerste scan is voltooid, ziet u een bericht met de tekst Eerste gezichts-ID-scan voltooid. Tik op Doorgaan om te beginnen met nemen een tweede scan.
  8. Herhaal het proces van het draaien van je gezicht rond de meegeleverde cirkel, zodat de camera je vanuit elke hoek kan vangen.
  9. Als de tweede scan is voltooid, ontvang je een bericht met de melding Face ID is nu ingesteld. Tik op Gereed om keer terug naar de Face ID & Passcode instellingenpagina. Je kunt dat afsluiten, waardoor je nieuwe alternatieve uiterlijk automatisch wordt geactiveerd.

    Image
    Image

Een alternatief uiterlijk toevoegen voor een vertrouwde vriend

Misschien wil je in sommige gevallen een echtgenoot, partner of vriend toegang geven tot je iPhone. Als je een noodgeval hebt of als die persoon vaak toegang heeft tot je telefoon, in plaats van je Face ID elke keer te moeten gebruiken om hem te ontgrendelen, kun je iemand anders toevoegen als alternatief uiterlijk.

Je gebruikt dezelfde stappen als hierboven beschreven en laat de andere persoon zijn gezicht scannen in plaats van dat van jou. Wanneer u het alternatieve uiterlijk instelt, heeft uw vriend, echtgenoot of partner toegang tot uw telefoon via hun gezicht in plaats van het uwe.

Zorg ervoor dat je de persoon die je toevoegt als alternatief uiterlijk vertrouwt. Door ze de mogelijkheid te geven om je telefoon te ontgrendelen met hun gezicht, krijgen ze ook toegang tot alle gegevens, foto's en andere informatie die je op je telefoon hebt opgeslagen.

Aanbevolen: