Waarom te veel streamingdiensten ervoor zorgen dat we teruggaan naar de kabel

Inhoudsopgave:

Waarom te veel streamingdiensten ervoor zorgen dat we teruggaan naar de kabel
Waarom te veel streamingdiensten ervoor zorgen dat we teruggaan naar de kabel
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het aantal streamingservice-opties kan ervoor zorgen dat we teruggaan naar de dagen van het hebben van kabel.
  • De nadelen van streamingdiensten zijn te veel platform- en inhoudsopties en minder kansen om iets nieuws te ontdekken.
  • De toekomst van onze kijkgewoonten zou een terugkeer naar de kabel kunnen zijn of een prioriteit van meer nichegebaseerde platforms boven je gemiddelde streamingdienst.
Image
Image

Met zoveel opties voor streamingdiensten om uit te kiezen tegenwoordig, zeggen experts dat we misschien te overweldigd raken en teruggaan naar de kabel.

Er zijn tegenwoordig meer dan 200 streamingdiensten beschikbaar, en velen hebben deze platforms voorrang gegeven boven kabel. Maar te veel opties en te veel inhoud kunnen ons te zwaar maken om de streamingdiensten bij te houden.

"Ik denk dat mensen echt een burn-out beginnen te krijgen", vertelde Daniel Hess, een filmmaker bij To Tony Productions, aan Lifewire via de telefoon. "Als [streamingdiensten] zoveel inhoud hebben, denk ik dat ze een overweldigend soort beest worden."

Overweldigende opties

De gemiddelde persoon die streamingdiensten gebruikt, is geabonneerd op vijf tot zeven diensten. Je kent ze wel: Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, Discovery+, Paramount+, Peacock, HBO Max en anderen.

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Verizon Media en Publicis Media zegt 56% van de mensen dat ze overweldigd worden door het aantal streamingdiensten waaruit ze kunnen kiezen. Uit het onderzoek blijkt ook dat 67% van de gebruikers zegt dat het moeilijk is om te beslissen wat ze gaan kijken omdat er te veel inhoud is.

Het is moeilijk te onthouden waar iets is: was die show op Netflix of Hulu, of misschien was het Disney+?

Vooral omdat veel van je favoriete programma's op één enkel platform live zijn (The Office on Peacock, The Handmaid's Tale op Hulu of Ted Lasso op Apple TV+), zeggen experts dat het moeilijk kan zijn om te onthouden waar je op moet afstemmen.

"Het is moeilijk te onthouden waar iets is - was die show op Netflix of Hulu, of misschien was het Disney+?" Bryan Striegler, een fotograaf bij Striegler Photography, vertelde Lifewire in een e-mail.

"[Met kabel] heb je één plek om te kijken, heb je je favoriete kanalen en zijn er misschien 100 dingen om naar te kijken versus 50.000."

Hess voegde eraan toe dat streamingdiensten zijn gemaakt als alternatief voor kabel om unieke opties te bieden tegen een lagere prijs. Maar in tegenstelling tot kabel zijn streamingdiensten gebaseerd op algoritmen, wat betekent dat je niet de ervaring krijgt om op een nieuwe show of kanaal te struikelen terwijl je door de kabel scrolt en iets nieuws vindt dat je anders niet zou hebben bekeken.

"Het probleem met algoritmen is dat het de kijkers niet uitdaagt om iets nieuws te proberen," zei Hess. "Het is gewoon geschikt voor waar je je op dit moment aan overgeeft, en dat kan een groot probleem zijn."

De toekomst van kijken

Netflix en Disney+ rapporteerden in het eerste kwartaal van dit jaar een lager dan verwacht aantal abonnees, dus het is duidelijk dat meer mensen van het schip springen. Hess zei dat het veilig is om aan te nemen dat al deze streamingdiensten hun abonneenummers zullen stabiliseren, en de volgende optie zou kunnen zijn om ze allemaal te combineren.

"Op een gegeven moment moet er iets zijn dat het allemaal onder één paraplu zal brengen of [de streamingdiensten] gaan gewoon beginnen te vouwen, " zei Hess.

Image
Image

Hess zei dat hij in 2018 van zijn streamingdiensten af was en zei dat hij in plaats daarvan op zoek was naar inhoud die was afgestemd op zijn specifieke interesses, wat ook een alternatief zou kunnen zijn voor waar we naartoe gaan.

"Ik denk dat er veel mensen op zoek zullen zijn naar geïndividualiseerde inhoud," zei Hess. "Het zou een platform kunnen zijn van mensen die inhoud uitbrengen, en kijkers die echt in die sfeer komen. En dan gewoon die makers van inhoud ondersteunen."

Maar voor degenen die gewoon willen gaan zitten en iets willen kijken, zegt Strieglar dat kabel in de nabije toekomst misschien een betere optie is. Als de gemiddelde persoon tussen de vijf en zeven streamingdiensten heeft, komt dat neer op ongeveer $ 50- $ 70 per maand, geef of neem.

Ter vergelijking: de gemiddelde kabelrekening kost ongeveer $ 60 per maand voor een startkabelpakket, hoewel Strieglar zei dat dat zou kunnen veranderen. "De kosten [van de kabel] zouden moeten dalen met alle mensen die op de streamingtrein springen en vergelijkbaar zijn met het abonneren op vier of meer streamingdiensten", zei Strieglar.

Of je nu een die-hard kabelfan bent of een abonnee van een seriële streamingdienst, het is veilig om te zeggen dat we genoeg opties hebben in hoe en wat we kijken. Zoals met alles, zal de manier waarop we onze media consumeren in de toekomst blijven veranderen.

"Op dit moment ben ik nog steeds blij met mijn streamingdiensten, maar over drie jaar kan het anders zijn", zei Striegler.

Aanbevolen: