Leer piano spelen op je iPad

Inhoudsopgave:

Leer piano spelen op je iPad
Leer piano spelen op je iPad
Anonim

De iPhone en iPad zijn geweldige leermiddelen, maar ze blinken echt uit als het gaat om het leren pianospelen. Tientallen apps zijn hiervoor ontworpen, en de meeste luisteren naar wat je speelt en detecteren of je de juiste toetsen indrukt. Hier zijn onze keuzes voor de zeven beste apps om je op weg te helpen naar pianovirtuositeit.

Gebruik je iPad als piano: GarageBand

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Download gratis instrumenten uit de Sound Library.
  • Sluit een MIDI-toetsenbord aan voor de volledige ervaring van de pianoleraar.
  • Pianolessen zijn ingebouwd.

Wat we niet leuk vinden

  • App-aanpassingsopties zijn beperkt.
  • Ontbreekt veel opties voor houtblazers.

De belangrijkste vereiste om piano te leren spelen, is toegang tot een toetsenbord, en dat is waar GarageBand uitblinkt. Deze gratis download van Apple verandert een iPhone of iPad in een digitaal audiowerkstation. Met andere woorden, het verandert uw apparaat in een piano (of een gitaar, drums of een ander aanraakinstrument). Deze truc werkt beter met het grotere scherm van de iPad, maar het zal je verbazen hoe handig het kan zijn op de iPhone.

Als je net begint en het schermtoetsenbord gebruikt, leer je alleen de basis. Een groot deel van het leren van een instrument is het opbouwen van spiergeheugen, zodat je vingers weten wat ze moeten doen, en daar is een echt instrument voor nodig. Het goede nieuws is dat GarageBand een MIDI-toetsenbord op je iOS-apparaat kan aansluiten.

Een MIDI-toetsenbord is een elektronisch toetsenbord met MIDI IN- en MIDI OUT-poorten. MIDI, wat staat voor music instrument digital interface, communiceert wat er op het instrument wordt gespeeld naar een apparaat zoals een iPhone of iPad. Dit betekent dat je een MIDI-keyboard op je iPad kunt aansluiten en GarageBand kunt gebruiken om de geluiden te produceren.

Er zijn veel geweldige MIDI-toetsenborden beschikbaar, inclusief toetsenborden met slechts 29 toetsen. Deze kleinere toetsenborden kunnen geweldig zijn om te oefenen terwijl je niet thuis bent.

De beste muziek-app om kinderen les te geven: Piano Maestro

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Organiseer oefeningen op niveau of genre.
  • Geweldig voor jonge en volwassen leerlingen.
  • Voortgangsrapporten laten u weten hoe u ervoor staat.
  • Verberg nummers of sla favoriete nummers op.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan niet zoeken naar nummers.

  • De app is gratis, maar om er het maximale uit te halen, heb je een abonnement nodig.
  • Kan bladmuziek niet afdrukken.

Piano Maestro is een geweldige manier voor volwassenen om piano te leren op de iPad of iPhone, maar het is vooral geweldig voor kinderen. Deze app voor pianolessen bevat videolessen die de nadruk leggen op een goede techniek door middel van een Rock Band-achtig proces om te leren pianospelen en muziek te lezen. Kinderen zullen in staat zijn om muziek te lezen, wat zal helpen bij elk instrument dat ze in de toekomst willen leren.

De app is opgedeeld in een reeks hoofdstukken die zich richten op een specifieke vaardigheid. Deze hoofdstukken beginnen met het spelen van middelste C, brengen langzaam nieuwe noten in en voegen uiteindelijk de linkerhand toe aan de mix. De pianolessen worden gescoord op basis van één tot drie sterren, zodat uw kind een les meerdere keren kan herhalen om zijn score te verbeteren. Doordat de lessen in elkaar overvloeien, kan Piano Maestro verslavend werken, zelfs voor iemand die de basis al kent.

Piano Maestro gebruikt de microfoon van het iOS-apparaat om mee te luisteren met je spel, maar het ondersteunt ook een MIDI-toetsenbord dat je aansluit op een iPad of iPhone. Doorloop de eerste lessen gratis om een idee te krijgen van de app voordat je een abonnement aanschaft, dat begint bij $ 9,99 per maand.

Deze app is ook geweldig voor muziekdocenten, met veel functies voor leraarbeheer en een Facebook-community waar je ideeën kunt delen.

De beste muziek-app voor volwassenen: Yousician

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Maakt piano leren een spel.
  • Progress-trackers geven re altime feedback.
  • Video's bieden visuele voorbeelden van noten en akkoorden.

Wat we niet leuk vinden

  • De app "hoort" je niet altijd correct.
  • Abonnementen zijn prijzig.
  • Kan een beetje druk worden op kleinere schermen.

Yousician is een fantastische manier om piano, gitaar, bas of zelfs ukelele te leren. Het volgt een Rock Band-achtig proces van gamificerend leren. Kies voor piano het meer spelachtige gevoel van gekleurde noten die over het scherm stromen, of de app kan bladmuziek scrollen, waardoor je leert lezen terwijl je leert spelen.

Als je serieus muziek wilt leren, klinkt de bladmuziekoptie misschien ontmoedigend, maar op de lange termijn zul je er beter van worden. Als je gewoon aan de piano wilt zitten en liedjes wilt spelen, zijn de meer spelachtige gekleurde noten een goede kortere weg.

Een gebied waar Yousician uitblinkt, is het bepalen van je huidige vaardigheidsniveau door middel van een snelle test. Het kan je vaardigheden misschien niet perfect bepalen, maar het kan ontdekken waar je het zwakst bent en je naar het punt in het lesplan brengen waar je moet beginnen.

Behalve dat het meer gericht is op volwassenen, is een groot verschil tussen Yousician en Piano Maestro de meerdere paden die je in Yousician kunt nemen. In plaats van lineaire hoofdstukken kun je drie paden volgen:

  • Een klassiek pad waar je meer leert over het lezen van muziek en spelen in de klassieke stijl.
  • Een kennispad dat zich richt op muziektheorie.
  • Een poppad dat zich richt op rock, blues, funk en andere muziekstijlen.

Download Yousician en probeer het gratis uit, daarna wordt er na de gratis proefperiode een premium abonnement in rekening gebracht.

Als je geen interesse hebt in gitaar, bas of een ander instrument in Yousician, probeer dan de zelfstandige app Piano by Yousician.

Beste app om liedjes te leren: Synthesia

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kies uit meer dan 100 instrumentgeluiden.
  • Ondersteunt digitale toetsenborden.
  • Noten vallen van boven naar beneden, of je kunt traditionele bladmuziek bekijken.

Wat we niet leuk vinden

  • Wordt geleverd met 20 nummers; je hebt een abonnement nodig om meer te krijgen.
  • Geluiden zijn niet realistisch.

Begin met de ontwikkeling op hetzelfde moment dat de Guitar Hero-rage toenam, was Synthesia het piano-equivalent van het populaire muziekritmespel. In tegenstelling tot Piano Maestro en Yousician, die een scrollende, spelachtige methode van rechts naar links gebruiken, waarbij traditionele bladmuziek wordt nagebootst, scrolt Synthesia de muziek van boven naar beneden, waarbij elke gekleurde lijn uiteindelijk op het toetsenbord op het scherm terechtkomt.

Er v alt veel te zeggen over deze methode. Net als bij het lezen van bladmuziek, leer je de relatie tussen de noten te zien en te voorspellen waar ze zullen landen op basis van de relatie met de vorige noot. Synthesia kan ook de muziek vertragen, zodat je in een meer ontspannen tempo kunt leren.

De Synthesia-app wordt geleverd met meer dan 20 gratis nummers die je met de app kunt uitproberen. Nadat je de app hebt ontgrendeld met de in-app-aankoop, krijg je toegang tot meer dan 130 extra nummers, meestal klassiek en traditioneel. Voeg nieuwe nummers toe door MIDI-bestanden te importeren.

Synthesia is een geweldige manier om te beginnen; u hoeft geen MIDI-bestanden te importeren of de uitgebreide bibliotheek aan te schaffen om liedjes te leren met behulp van de Synthesia-methode. Duizenden video's op YouTube zijn gewoon Synthesia-versies van liedjes. Dit betekent dat je je iPad of iPhone op een muziekstandaard kunt zetten, de YouTube-app kunt starten en naar het nummer kunt zoeken dat je wilt leren door "Synthesia" toe te voegen aan de zoekreeks.

De YouTube-video's hebben niet dezelfde bedieningselementen om de les te vertragen, hoewel sommige video's langzamer worden geüpload, speciaal voor mensen die het nummer willen leren. YouTube laat je geen MIDI-toetsenbord aansluiten en bijhouden hoe goed je het nummer hebt uitgevoerd, maar toegang tot zoveel nummers maakt deze beperking meer dan goed.

Beste app voor bladmuziek: muzieknoten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een geweldige manier om bladmuziek overal te ordenen en mee te nemen.
  • Muziek wordt opgeslagen als PDF-bestanden die via iTunes van en naar Dropbox kunnen worden overgebracht.
  • Automatische transposities besparen tijd.

Wat we niet leuk vinden

  • Licentieverlening betekent dat elk nummer slechts één keer kan worden afgedrukt.
  • Ondersteunt geen bestandsuploads van iCloud.

Als je weet hoe je muziek moet lezen of beter voorbereid wilt zijn nadat je hebt leren lezen via Piano Maestro of Yousician, is Musicnotes in wezen Apple Books voor bladmuziek. Je kunt niet alleen bladmuziek kopen via de Musicnotes-website en deze georganiseerd houden op je iPhone of iPad, maar de MusicNotes-app biedt ook een afspeelfunctie om je te helpen het nummer te leren, en zelfs om het nummer te vertragen.

Musicnotes ondersteunt zowel traditionele pianobladmuziek als C-instrumentmuziek, die over het algemeen de melodie in traditionele vorm bevat, met de akkoorden boven de melodie. Als je gitaar speelt, ondersteunt Musicnotes ook gitaartabulatuur.

Het beste systeem om piano te leren: het ONE Smart Piano Light-toetsenbord

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Met verlichte toetsen voel je je binnen enkele minuten een professional.
  • Kies uit 128 instrumentgeluiden.
  • Gratis app heeft tonnen bladmuziek en meer dan 100 video's.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is prijzig.
  • Voor extra nummers zijn in-app-aankopen vereist.
  • De toetsen zijn niet gewogen.

Ben je op zoek naar een alles-in-één pakket om piano te leren? Het ONE Smart Piano Light Keyboard is een slim keyboard met 61 toetsen die oplichten om je te laten zien wat je moet spelen en de mogelijkheid om geluiden van meer dan 128 instrumenten te produceren. Wanneer u de gratis The ONE Smart Piano-app downloadt, communiceert deze met het toetsenbord en wordt de bladmuziek weergegeven op het iPad-scherm terwijl de toetsen op The ONE Smart Piano Light Keyboard verlicht worden.

De app wordt geleverd met meer dan 4.000 bladmuziekopties, 100 video's en games; je kunt ook veel populaire nummers downloaden voor ongeveer $ 4. Wil je het echte werk, maar heb je nog steeds een iPad-back-up nodig? Koop The ONE Smart Piano of The ONE Smart Piano Pro, die voor respectievelijk $ 1.500 en $ 2.000 een veel mooiere presentatie hebben, maar niet veel meer bieden dan het $ 300 Light Keyboard, behalve het gevoel van gewogen toetsen onder je vingers.

Het beste van deze toetsenborden is hun ondersteuning voor MIDI. Gebruik ze met de andere apps in deze lijst, inclusief het gebruik van het toetsenbord in combinatie met GarageBand. Sluit het toetsenbord aan op een pc en gebruik software zoals Native Instruments Komplete, een populair pakket onder studiomuzikanten.

De beste metronoom: Pro metronoom

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Programmeerbare afspeellijsten.
  • Kies uit drie pitch-opties.
  • Automatische versnelling is een enorme bonus voor muzikanten.

Wat we niet leuk vinden

  • Onregelmatige updates.
  • Het kan beginners even duren om de interface en opties te doorgronden.
  • Sommige handige opties vereisen in-app aankopen.

Een metronoom is een perfecte metgezel om te oefenen. Of je nu toonladders of bladmuziek speelt voor een favoriete melodie, een metronoom houdt je op tijd en ontwikkelt je natuurlijke gevoel voor ritme. Er zijn verschillende geweldige metronoom-apps beschikbaar in de App Store, en de meeste zijn gratis, met in-app-aankopen die meer geavanceerde functies ontgrendelen.

Als je liever download en verdergaat, biedt Pro Metronome alle basisfuncties die je nodig hebt om zonder extra kosten aan de slag te gaan, inclusief het wijzigen van tempo en maatsoorten.

Aanbevolen: