Een groep maken voor lijstmailing in macOS Mail

Inhoudsopgave:

Een groep maken voor lijstmailing in macOS Mail
Een groep maken voor lijstmailing in macOS Mail
Anonim

Wat te weten

  • Als u een e-mailgroep wilt maken, gaat u naar Contacts > File > New Group, typ een naam en druk op Enter.
  • Als u leden wilt toevoegen, gaat u naar Contacts > All Contacts en sleept u de namen naar de groep.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een groep voor lijstmailing kunt maken in macOS Mail op Macs met macOS Sierra (10.12) of hoger.

Een e-mailgroep maken in macOS

Als je vaak dezelfde groep mensen e-mailt wanneer je berichten verzendt, verzamel dan de relevante adressen in een groep in de macOS-toepassing Contacten. Op die manier kunt u berichten aan de groep adresseren in plaats van aan de individuen erin. macOS Mail stuurt je e-mail naar elke persoon in de groep.

U kunt al hun adressen één voor één invoeren in het veld Aan, Cc of Bcc. Het maken van een groeps-e-mail bespaart echter tijd en zorgt ervoor dat u elke keer dat u een groeps-e-mail verzendt, dezelfde mensen opneemt.

Voordat u een groeps-e-mail kunt verzenden, moet u een groep maken in de toepassing Contacten en vervolgens de mensen selecteren die u wilt opnemen. Hier is hoe.

  1. Open de Contacts app op je Mac door op het pictogram in het Dock onder aan het scherm te klikken.

    Image
    Image
  2. Selecteer File > Nieuwe groep in de menubalk Contacten.

    Image
    Image
  3. Typ een naam voor de nieuwe mailinglijst in het veld dat verschijnt voor een naamloze groep.

    Image
    Image
  4. Druk op Enter op het toetsenbord om de nieuwe groep op te slaan, die momenteel een nieuwe naam heeft maar geen leden.

    Image
    Image

Leden toevoegen aan uw macOS-e-mailgroep

Vervolgens voeg je leden toe aan de groep vanuit je bestaande contacten of voeg je nieuwe contacten toe als dat nodig is.

  1. Open de Contacts app op je Mac.
  2. Zorg ervoor dat de groepslijst zichtbaar is in de app Contacten. Als dit niet het geval is, gaat u naar View > Show Groups in de menubalk Contacten.

    Image
    Image
  3. Klik op Alle contacten bovenaan de kolom Groep aan de linkerkant van het scherm om elk contact weer te geven dat u hebt ingevoerd de app in alfabetische volgorde.

    Image
    Image
  4. Sleep de namen van individuele contactpersonen in de lijst met namen in de middelste kolom naar de nieuwe groep die je hebt gevormd in de Groep-kolom. Als er meer dan één e-mailadres wordt vermeld voor een bepaald contact, gebruikt macOS Mail het recent gebruikte adres bij het verzenden van een bericht naar de lijst.

    Als er geen e-mail wordt vermeld bij de contactpersoon, ontvangt die persoon geen e-mail. U kunt echter op de naam van de contactpersoon klikken en Bewerken selecteren onderaan de kaart van de contactpersoon om een e-mailadres toe te voegen.

  5. Als u een nieuw contact aan de groep wilt toevoegen, kiest u het plus teken (+) onder de grote contactkaart, selecteer Nieuw contact in het vervolgkeuzemenu en voer de gegevens van het contact in. Het nieuwe contact verschijnt automatisch onder Alle contacten, waar je het kunt slepen en neerzetten in de groep die je zojuist hebt gevormd.

Wanneer je klaar bent met het slepen van contacten naar de nieuwe groep, klik je op de naam in de groepslijst om de mensen te zien die je hebt toegevoegd.

Als u besluit iemand uit een groep te verwijderen, klikt u op de naam om deze te markeren en drukt u op de toets Delete op het toetsenbord. De naam wordt verwijderd uit de groep, maar niet uit de lijst Alle contacten in de app Contacten.

Als je een e-mail naar de groep wilt sturen, open je een nieuw bericht in Mail en typ je de nieuwe groepsnaam in het veld Aan. Die actie vult het veld automatisch met de e-mailadressen van de groepsleden.

Aanbevolen: