Een groep maken op Facebook

Inhoudsopgave:

Een groep maken op Facebook
Een groep maken op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Facebook.com: Selecteer Create en selecteer vervolgens Group. Geef de groep een naam, voeg mensen toe en kies privacy-instellingen.
  • Facebook mobiele app: Tik op Menu in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Groepen > Maken.
  • Een groep aanpassen: Ga naar de groepspagina en selecteer Meer > Bewerk groepsinstellingen en selecteer vervolgens Wijzigen naast Groepstype.

Dit artikel legt uit hoe je een groep op Facebook maakt en hoe je deze effectief beheert.

Een Facebook-groep maken

Je kunt Facebook-groepen maken op desktop en mobiel. De eerste installatie omvat het benoemen van de groep en het instellen van privacyvoorkeuren. Nadat je een groep hebt gemaakt, kun je deze verder aanpassen.

  1. Klik op het Menu icoon in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image

    Tik in de mobiele app op Menu (drie regels) onderaan en selecteer vervolgens Groepen. Tik op het plusteken (+) en tik vervolgens op Een groep maken.

  2. Selecteer Groepen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Nieuwe groep maken.

    Image
    Image
  4. Voeg een groepsnaam toe.

    Image
    Image
  5. Selecteer de privacy-instelling: privé of openbaar.

    Image
    Image
  6. Als je een privégroep hebt geselecteerd, selecteer je Visible om iedereen de groep te laten vinden, of kies Hidden voor een "geheim" groep.

    Image
    Image
  7. Klik op Maken wanneer u klaar bent.

    Image
    Image

    Nodig op dit moment optioneel vrienden uit om lid te worden van uw groep.

Privé versus openbaar versus verborgen groepen

Een openbare groep is precies dat: iedereen kan de groep, de leden en hun berichten zien. Wanneer een groep privé is, kan iedereen de groep op Facebook vinden en zien wie erin zit, maar alleen leden kunnen individuele berichten bekijken. Een verborgen groep is alleen op uitnodiging en kan niet worden doorzocht op Facebook.

Denk na over het onderwerp van je groep en de leden die het waarschijnlijk zal aantrekken. Een openbare groep is acceptabel voor een relatief neutraal onderwerp, zoals een fangroep voor een tv-programma of boek. Hoewel de gesprekken intens en zelfs verdeeldheid kunnen zaaien, wordt het niet persoonlijk (nou ja, hopelijk niet), zoals een groep over ouderschap bijvoorbeeld zou doen.

Als je een groep aanmaakt die is toegewijd aan een bepaalde buurt, kun je overwegen om er een privégroep van te maken, zodat je ervoor kunt zorgen dat alleen mensen die in de buurt wonen, lid kunnen worden en een bijdrage kunnen leveren. Het verbergen van een groep is het beste voor meer controversiële onderwerpen, zoals politiek, of voor elke groep waarvan u wilt dat deze een veilige plek voor leden is, voor zover dat mogelijk is op sociale media.

Hoe u uw Facebook-groep kunt aanpassen

Nadat je een groep hebt aangemaakt, kun je de pagina opfleuren met een omslagafbeelding. U kunt ook tags aan uw groep toevoegen om deze doorzoekbaar te maken en een beschrijving op te nemen. Wijs het vervolgens ook een groepstype toe, dat potentiële leden kan helpen het te vinden en hen te helpen het doel van de groep te begrijpen, of het nu voor ouders of vogelaars is. Groepstypen zijn onder meer kopen en verkopen, gamen, banen, ouderschap en meer; het standaardtype is Algemeen.

Om het groepstype in te stellen:

  1. Selecteer op de groepspagina Instellingen in het menu aan de linkerkant.

    Image
    Image
  2. Selecteer onder Groep aanpassen het bewerkingspictogram Groepstype.

    Image
    Image
  3. Selecteer een nieuw groepstype en klik vervolgens op Save.

    Image
    Image

Admins en moderators

Als de maker van de groep ben je standaard een beheerder. U kunt meerdere beheerders en moderators in een groep hebben. Beheerders kunnen andere leden toewijzen als beheerders of moderators, ze verwijderen, groepsinstellingen beheren, lidmaatschapsverzoeken en berichten goedkeuren of weigeren, berichten en opmerkingen verwijderen, mensen uit de groep verwijderen en blokkeren, en meer.

Admins kunnen ook leden uitnodigen om Groepsexperts te worden. Zodra de uitnodiging is geaccepteerd, krijgt de Groepsexpert een badge met zijn naam om aan te geven dat zijn berichten bijzonder informatief kunnen zijn. Beheerders en groepsexperts kunnen samenwerken aan Q&A-sessies, informatie delen en vragen beantwoorden.

Moderators kunnen alles doen wat beheerders kunnen doen, behalve andere leden beheerders, moderators of groepsexperts maken of ze uit die rollen verwijderen.

Moderators kunnen ook geen instellingen beheren, waaronder het wijzigen van de omslagfoto, het hernoemen van de groep of het wijzigen van de privacy-instellingen.

Het is onvermijdelijk dat je, zelfs in geheime groepen, eindigt met internettrollen of pestkoppen. Leden kunnen berichten melden die ze onaanvaardbaar vinden, en beheerders kunnen leden naar eigen goeddunken uit de groep verwijderen.

Hoe een Facebook-groep te modereren

Admins en moderators kunnen vragen stellen die potentiële leden moeten beantwoorden voordat ze toestemming krijgen om lid te worden. Ze kunnen ook een set groepsregels maken en nieuwe leden vragen hiermee in te stemmen.

Het is ook een goede gewoonte om een vastgezet bericht te maken, dat altijd bovenaan de activiteitenfeed blijft staan, waarin de groepsrichtlijnen en -principes worden uitgelegd.

Beheerders kunnen beslissen wie in de groep mag posten en eisen dat een beheerder of mod alle berichten goedkeurt.

Naarmate je groep groter wordt, is het een goed idee om meer beheerders, moderators en groepsexperts te werven om je te helpen bij het beheren van de berichten en reacties van nieuwe leden. Het is bijna altijd teveel werk voor één persoon. Zorg ervoor dat u een divers panel van beheerders en mods maakt die uw lidmaatschapssamenstelling weerspiegelen. Maak een lijst met beheerders die gemakkelijk te vinden is en moedig leden aan om beheerders te taggen als ze een probleem zien, zoals een bericht met spam of persoonlijke aanvallen.

Aanbevolen: